EAT / Recepten & Trends

RECEPT: SALADE MET MEDITERRANE KRUIDEN EN GEGRILDE KIP

mediterrane recepten - mediterraans recept - salade recepten - recepten met kip - kip recept - salade recept

De mediterrane lifestyle wordt vaak genoemd als het gaat om gezond oud worden. Niet iedereen houdt ervan, maar toch is deze keuken het proberen meer dan waard. Hieronder vind je daarom een recept voor een salade met mediterrane kruiden en gegrilde kip.

Vind hier het recept voor de mediterrane salade met kip > 

Volgens Zweedse wetenschappers wordt de kans op een langer en gezonder leven met 20% verhoogd als je het Mediterrane dieet volgt. Dit is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het onderzoek heeft maar liefst 40 jaar land geduurd en heeft ons overtuigd om wat vaker Mediterrane recepten te koken. Jij ook? Met het volgende salade recept kun je in ieder geval aan de slag. Bon appetit!

Ingrediënten 

Voor 4 personen 

Voor de marinade/dressing:
2 el olijfolie
Sap van 1 citroen
2 el water
2 el rode wijnazijn
2 el vers gehakte peterselie
2 tl gedroogde basilicum
2 tl knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde oregano
1 tl zout
Peper, naar smaak
500 gr kipfiletfilets zonder vel

Voor de salade:
300 gr Romaine slablaadjes, gewassen en gedroogd
1 grote komkommer in blokjes gesneden
2 Roma-tomaten in blokjes gesneden
1 rode ui in plakjes
1 avocado in plakjes
85 gr
ontpitte zwarte olijven, in plakjes gesneden
Citroenpartjes om te serveren

Meer inspiratie nodig? Vind hier 10 x mediterrane recepten voor een gezonde maaltijd >

Bereidingswijze 

1. Meng alle ingrediënten van de marinade/dressing in een grote kom. Giet de helft van de marinade in een grote, ondiepe schaal. Koel de resterende marinade om later als dressing te gebruiken.

2. Voeg de kip toe aan de marinade in de kom; marineer de kip zo’n 15 tot 30 minuten (of twee uur in de koelkast als je de tijd hebt). Terwijl je wacht op de kip kun je alle andere ingrediënten bij elkaar doen in een grote slakom.

3. Zodra de kip klaar is, verwarm je 1 eetlepel olie in een grillpan of een grillplaat op middelhoog vuur. Grill de kip aan beide kanten tot ze bruin en gaar zijn.

4. Laat de kip 5 minuten rusten; snijd in plakken en verdeel daarna over salade. Besprenkel de salade met de resterende (ongebruikte) dressing.

5. Serveer als laatste met de partjes citroen. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit heerlijke en gezonde salade recept!




En, wanneer ga jij dit salade recept maken met mediterrane kruiden en gegrilde kip?

Bron: Cafe Delites



Gerelateerde artikelen