L

LEUKE ACTIVITEITEN VOOR VOLWASSENEN: 18 x ORIGINELE TIPS

Leuke activiteiten voor volwassenen - Originele activiteiten voor volwassenen - Sportieve activiteiten voor volwassenen

Shoppen, uit eten gaan, drankjes doen, allemaal superleuk om te doen met vriendinnen, natuurlijk. Maar soms heb je nét even zin in iets anders, in een échte originele activiteit om naar uit te kijken. Om inspiratie op te doen, maakten wij een lijstje voor je. Dit zijn 18 x leuke activiteiten voor volwassenen, met bijpassende tips, hotspots & meer.

Op zoek naar inspiratie en leuke activiteiten voor volwassenen? Dit zijn er 18 >

1. Volg samen een keramiek workshop

Wil je iets nieuws bijleren met je vriendinnen en ben je niet bang om vieze handen te krijgen? Boek dan samen een leuke keramiek workshop. In de meeste steden van Nederland kun je uit meerdere leuke studio’s kiezen waar je deze activiteit kunt volgen, je kunt zelfs vaak zelfs meerdaagse workshops boeken. En keer terug naar huis met jouw zelfgemaakte mokjes, schaaltjes of vaasje!

2. Geniet van een kaas proeverij in de stad of thuis

Kaas, lekkere wijnen, bijzondere hapjes, klinkt als een droomavond toch? Ideaal voor vriendinnen of zussen die ervan houden om gezellig samen uit eten te gaan in de stad, maar toch eens een andere originele activiteit willen kiezen samen. Toch liever een Girls Night In? Stel dan zelf gezellig een eigen kaasplank samen, met kazen van de kaasboer of supermarkt. Zo wordt je filmvond toch nét iets specialer.

3. Shake cocktails tijdens een bartender workshop

Zijn jullie dol op cocktails en zijn jullie op zoek naar leuke activiteiten voor volwassenen? Boek dan samen een cocktailworkshop! Je leert er in (meestal) anderhalf uur van alles over de geschiedenis van cocktails, hoe je je favoriete cocktail thuis namaakt én je hebt een super gezellige, originele avond. Ben je in de buurt van Amsterdam? Dit zijn 5 x leuke hotspots voor cocktailworkshops in de hoofdstad.

4. Ga samen op zangles

Heeft één van je vriendinnen stiekem zangtalent of heb je gewoon zin om een middagje te lachen? Boek dan samen een zangles. Heerlijk om al je favoriete nummers eens keihard te zingen mét tips en het is het uitgelegen moment om het talent van je vriendin eens in de spotlight te zetten.

5. Sluit je samen aan bij een (online) boekenclub

Delen jij en je vrienden een liefde voor boeken, en willen jullie eens nieuwe, leuke activiteiten ontdekken samen? Hoe leuk is het om je dan samen bij een boekenclub aan te sluiten. Leer nieuwe mensen kennen, ontdek boeken die je allebei misschien nooit had gelezen en klets samen urenlang over je nieuwe, gezamenlijke hobby.

6. Volg samen een kookcursus bij een restaurant of thuis

Dol op lekker eten? Ga dan samen naar een kookcursus als je op zoek bent naar originele en leuke activiteiten voor volwassenen! Je kunt zo’n cursus bij allerlei soorten restaurants boeken, spijker bijvoorbeeld je kennis van de Italiaanse keuken bij, bij een Italiaanse kookcursus of leer hoe je echte sushi maakt. Al kun je online ook allerlei leuke kookworkshops volgen: dit zijn bijvoorbeeld 10 x online kookworkshops om thuis te volgen.

7. Boek een wijn proeverij met bijpassende hapjes

Dol op lekkere wijnen? Bij heel veel van je favoriete restaurants in grote steden kun je een gezellige, uitgebreide wijnproeverij boeken! Leer van alles nieuws over druivensoorten, wijnregio’s en smaakpatronen, en vaak krijg je er ook nog eens lekkere, bijpassende hapjes bij. Op Girls Who Magazine lees je alles over de leukste wijnproeverijen in Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Maastricht.

8. Boeketten maken: volg een workshop bij een bloemist

Bewonder jij ook altijd hoe mooi bloemisten hun boeketten kunnen maken? Je kunt zelf ook leren hoe je zo’n boeket maakt door een leuke workshop te volgen als originele activiteit met vriendinnen! Super leuk als je een activiteit wil boeken in de middag, maar je niet alwéér wil gaan shoppen of lunchen.

9. Huur samen een bootje op een zonnige dag

Is het lekker weer en ben je op zoek naar leuke activiteiten voor volwassenen? Huur een bootje! Als je met een grote (vrienden)groep bent en je de kosten verdeeld, hoeft de activiteit niet eens zo veel te kosten. Neem een koelbox met lekkere drankjes en hapjes mee, smeer je in en geniet! Dit zijn tips voor het huren van een bootje in Amsterdam.

10. Samen uitgebreid picknicken in het park

Alle leuke lunch-hotspots in de stad al wel gezien maar toch zin om ’s middags gezellig samen te lunchen? Ga picknicken in het park! Maak lekkere hapjes, neem koude drankjes mee, neem een kleedje mee en geniet van de natuur. Het is ook superleuk om je vriendinnen ermee te verassen, of spreek af dat je allemaal een verschillend, lekker hapje meeneemt. Op Girls Who Magazine lees je véél tips voor leuke parken, leuke picknickmanden en lekkere drankjes die je mee kunt nemen.

11. Ga samen paddelen bij een paddelbaan in de buurt

Zin leuke, sportieve activiteiten voor volwassenen? Ga gezellig paddelen met z’n tweeën of vieren! Voor een klein bedrag kun je al een paddelbaan + racket huren. Het is makkelijker dan tennis en volgens velen ook veel leuker! Perfect dus als je op zoek bent naar nieuwe, sportieve activiteiten voor vriendengroepen!

12. Ga samen op een taalcursus en boek een reis

Heb je over enige tijd een leuke reis geboekt samen, of wil je een leuke vakantie boeken samen? Ga dan ter voorbereiding samen op een leuke taalcursus! Niks is fijner dan verblijven in een land waar je je verstaanbaar kunt maken. En zo kun je ook wat extra tijd doorbrengen samen terwijl je iets nieuws bijleert.

13. Volg samen een barista workshop in een koffiezaakje

Zijn jij en je vriendinnen dol op koffie en alles wat met koffie te maken heeft? Volg dan samen gezellig een barista workshop! Bij allerlei leuke koffiezaakjes kun je leren hoe je je favoriete koffiedrankjes maakt én hoe je latte art zelfs thuis voor elkaar krijgt. Dit zijn 6 x hotspots voor leuke barista workshops in Amsterdam.

14. Volg samen een leuke yogales

Even samen tot rust komen, dat is ook wel eens fijn om te doen met de vriendinnen waarmee je gewoonlijk uitgaat. Volg daarom eens een yogales samen! Of nog leuker, boek samen een yogales en ga daarna lekker de stad in voor een kopje koffie in jullie favoriete koffiezaakje, knipoog.

15. Organiseer een kledingruil met je vriendinnen

Verzamel de hele vriendinnengroep bij elkaar, laat iedereen kleding meenemen die ze niet meer dragen en ruilen maar! Hoe leuk is het om tweedehands te shoppen, laat staan als het uit de kast van je beste vriendinnen is. Trek er een fles wijn bij open, zet leuke muziek en het ruilen kan beginnen.

16 Volg samen een mooie whiskey proeverij

Houden jij en je vriendinnen wel van sterke drank én van originele, leuke activiteiten voor volwassenen? Ga dan samen naar een leuke whiskeybar voor een whiskey proeverij. Ontdek nieuwe brouwerijen, nieuwe smaken en nieuwe favorieten door van alles lekkers te proeven. In de meeste grote steden, kun je dikwijls terecht voor zo’n leuke proeverij.

17. Ga samen een gezellig dag naar de spa

Allebei wel toe aan een ontspannen middagje of avond? Ga dan lekker naar de spa samen. Klinkt misschien voor de hand liggend, maar hoe vaak doe je het nu echt met je vriendinnen? Inderdaad! Maak er een heerlijke ontspannen dag samen en geniet van de rust.

18. Ga samen een middag golfen

Nog steeds op zoek naar sportieve, leuke activiteiten voor volwassenen? Ga een gezellig middagje golfen! Pas op; het is verslavend als je er eenmaal aan begint, maar jij en je vriendinnen hebben er wel een superleuke, nieuwe hobby bij als het bevalt!

En, welke van deze leuke activiteiten voor volwassenen zie jij wel zitten?

CategoriesChill