W

WIJNPROEVERIJ IN UTRECHT: 5 x HOTSPOTS

wijnproeverijen in utrecht - high wine in utrecht - wijnproeverij in utrecht centrum - wijnproeverij op het water -wijn drinken utrecht -

Wijn drinken is zonder twijfel een van onze hobby’s. Daarnaast houden we ook van nieuwe dingen leren dus een wijnproeverij is de perfecte activiteit! Heb jij zin in een avond (of middag) wijn proeven en genieten? Hieronder vind je de hotspots voor een wijnproeverij in Utrecht.

Of je nu een een high wine in utrecht cadeau doet voor de wijnliefhebber of zelf een middagje wilt wijnen: dit zijn 5 x hotspots voor een wijnproeverij in Utrecht >

The Food Club

Laat je niet in de maling nemen door de naam. Naast dat ze bij The Food Clun van goed eten houden, gaat een lekker wijntje hier ook prima in. En kun je hier dan ook een high wine in Utrecht bestellen, waar je dan drie verschillende soorten wijn en hapjes voorgeschoteld krijgt. Laat hier vooral de kids niet thuis. Voor de kleintjes wordt hier gewoon een ‘high lemonade’ geserveerd.

Ook leuk! 6 x wijnproeverijen in Amsterdam >

Wijnproeverij Utrecht centrum: Rubens Proeflokaal

Aan de Nieuwegracht in hartje Utrecht kun je terecht voor bijzondere proeverijen in gezellige ambiance. Uiteraard voor wijn, maar ook voor whiskey en port kun je voor aankloppen. Wat ook leuk is bij Rubens Proeflokaal, is dat je precies weet wat je drinkt: het barpersoneel heeft kennis van álle dranken en vertelt je alle ins & outs.

Meer wijn drinken in Utrecht >

PROOST tour bij Boei26

Wijn in je hand terwijl de mooie Utrechtse omgeving langs je voorbij gaat? Dat klinkt pretty good als je ‘t ons vraagt. Boei26 neemt je met de PROOST tour mee over de mooie rivier de Vecht en serveert tijdens deze vaartrit verschillende soorten wijnen en hapjes. De tour is inclusief een schipper die – als je dat wilt – meer over de omgeving kan vertellen.

Meer hotspots voor een wijnproeverij in Utrecht vind je onder de foto >

Wijncafé Lefebvre

Een andere wijnproeverij in Utrecht centrum is het gezellige wijncafé Lefebvre op het Stadsplein. Uit de collectie van 99 wijnen worden voor de proeverij zorgvuldig uitgekozen. In combinatie met kleine Franse hapjes die chefkok Michèl op je bord tovert. Om hier wijn te drinken in Utrecht hoef je geen proeverij te bestellen. Je kunt hier bijna elke dag (op dinsdag gesloten) terecht!

Dit zijn 5 x leuke wijnproeverijen in Rotterdam >

ZIES

In het rijtje ‘wijnproeverijen in Utrecht’ kan de gezellige wijnbar en bistro Zies niet missen. Op de kaart vind je alleen het beste uit Zuid-Europa en dat proef je. In de hapjes die bereid worden in de Spaanse houtskooloven, maar ook zeker aan de mediterrane wijnen. En voor degene die niet meer naar huis willen rijden na al dat lekkers: Zies is ook een boutique hotel waar je een overnacht kunt boeken.

En, bij welke wijnproeverijen in Utrecht ga jij binnenkort onze favo drankje proeven?

Omslagfoto: The Food Club

CategoriesDrankje doen