W

WIJNPROEVERIJEN IN MAASTRICHT: 4 x HOTSPOTS

Wijnproeverijen in Maastricht - Wijngaarden in Maastricht - Wijnproeverij Maastricht centrum

Een wijnproeverij boeken: het is het allerleukste en misschien zelfs het meest originele uitje om te doen. Of het nu voor een verjaardag, jubileum, of voor de lol is. Nóg leuker: combineer de proeverij met een weekendje in Maastricht, zodat je de avond van de proeverij erna nog volop door kunt zetten in de stad! In de Zuidelijke stad zijn meer dan genoeg leuke plekken om een originele wijnproeverij in Maastricht bij te boeken. Wij zetten ze voor je op een rijtje: wijnproeverijen in Maastricht: 4 x hotspots!

Nog op zoek naar leuke hotspots voor wijnproeverijen in Maastricht? Dit zijn er 4 >

1. Wijnproeverijen met wijnkelder: elk weekend geopend

Voor 29,95 euro per persoon boek je bij Thiessen Wijnkoopers een uitgebreide wijnproeverij in Maastricht mét rondleiding. De proeverijen vinden plaats in verschillende ruimtes in het historische pand en duren twee uur. Je kunt er zes verschillende wijnen proeven per proeverij en om de beleving compleet te maken worden er bij elke wijn bijpassende hapjes geserveerd. “De smaken van de wijnen komen zo optimaal tot hun recht en laten je de rijkdom van de wijnwereld ervaren.” Elke donderdag, vrijdag en zaterdag te boeken!

Tekst gaat verder onder de foto

2. Mousserende wijnproeverij met rondleiding: BruisendWijnHuis

Bij het Bruisend Wijn Huis, Domein Holset, kun je voor 17,50 euro, 45 minuten lang elke mousserende wijn van het wijnhuis proeven. Ze maken er drie uiteenlopende varianten en grenzend aan het proeflokaal ligt de prachtige wijngaard. Wil je daar ook een rondleiding van krijgen? Dan kun je voor 24,50 euro een rondleiding mét proeverij erbij boeken! Sla de wijnwinkel achteraf vooral ook niet over. En als de wijnen écht in de smaak vallen kun je achteraf nog wat flessen bestellen via de webshop.

Meer wijnproeverijen? Dit zijn leuke hotspots in Amsterdam >

3. Wijnproeverij in Maastricht in de oudste wijngaard van Nederland

De oudste wijngaard van Nederland bezoek je óók in Maastricht! Of beter gezegd, op de Sint Pietersberg in Maastricht. Voor 17,50 euro krijg je een rondleiding en proef je 3 glazen streekwijn en stokbrood. Houdt jouw gezelschap wel van een fanatiek spelletje? Voor 5 euro per persoon boek je een wedstrijdje baret werpen en petanque (jeu de boules), hoe leuk! Wijngaard Slavante biedt ook een rondleiding over de Sint Pietersberg, voor wie nog een dagvullend programma zoekt.

4. Grootste wijnhuis van Nederland: Apostelhoeve

Boven op de Louwberg bevindt zich de Apostelhoeve, ook wel het grootste wijndomein van Nederland. Met de 5 verschillende druifsoorten die er groeien, maken ze 6 verschillende wijnen die je bijna allemaal kunt proeven tijdens hun rondleiding en wijnproeverij in Maastricht. Tijdens de rondleiding bezoek je de wijngaard, het pershuis en de wijnkelders. De totale kosten bedragen 22,50 euro per persoon!

Bij welke van deze leuke wijnproeverijen in Maastricht, boek jij een proeverij?

CategoriesUncategorized