7

7 x LEUKE RESTAURANTS IN WEESP

restaurant in Weesp - Restaurant Weesp aan de Vecht - Restaurant Weesp aan het water - Italiaans restaurant Weesp - pizzeria Weesp - Lunchen in Weesp - De Eendracht Weesp - De Kruidenier Weesp - Mevrou en Co Weesp - 't Weesperplein Weesp - Minevitus Weesp - La Base Weesp - eten in Weesp - de beste restaurants in Weesp -

Nog niet zo heel lang maakt Weesp officieel onderdeel uit van Amsterdam. Maar vaak vergeten we dit mooie plekje aan de Vecht. Zonde, want naast dat dit vestingstadje barst van de historie & leuke musea. Kun je hier ook eens goed tafelen! Hieronder vind je 7 x fijne restaurants in Weesp waar je aan kunt schuiven.

Van fijne plekjes aan de Vecht tot pizza’s in een Italiaans restaurant: dit zijn 7 x leuke restaurants in Weesp op een rijtje! >

1. ’t Weesperplein

’t Weesperplein is een bijzonder plekje in het oude centrum van Weesp. Je vindt hier een grote binnentuin beschut door eeuwenoude stadsmuren. En ook binnen voelt het, door de beklinkerde vloer en de bomen waarvan de takken uitstrekken over de tafeltjes, alsof je buiten zit. Dit gecombineerd met een internationaal georiënteerde menukaart die met het seizoen meegaat.

2. Minevitus

Een ander leuke restaurant in Weesp in het oude centrum is die van chef Vity Veltman: Minevitus. Met uitzicht op de binnenstad kun je hier terecht voor gerechten geïnspireerd op de Franse keuken in net een ander jasje. Gecombineerd met bijpassende wijnen, een fijne ambiance. En natuurlijk het gezelschap die je zelf meebrengt!

3. Lunchen in Weesp: Mevrou en Co

Ben je op zoek naar een fijn plekje waar je kunt lunchen in Weesp? Dan is Mevrou en Co eentje voor op je lijst. Dit karakteristieke zaakje is de perfecte balans tussen de relaxte sfeer van Zuid Afrika en de georganiseerdheid van Nederland. Je komt hier voor goede koffie, huisgemaakte smoothies en tijdloze lunchgerechten. Samen met je vrienden, als werklunch met collega’s of lekker alleen met een boekje of laptop.

4. De Eendracht

De locals uit Weesp kennen de Eendracht als het altijd levendige huiskamer van hun stadje. Terwijl je van ’s ochtends vroeg tot s’ avonds laat geniet van al het lekkers op de menu. Kun je kijken hoe de menigte langs struint. Het restaurant vind je namelijk in hartje Weesp, op het gezellige Grote Plein. En het is er (bijna) altijd druk!

5. De Kruidenier

Dit restaurant heeft z’n naam te danken aan de historie van het karakteristieke pand: het was namelijk ooit het magazijn van de lokale kruidenier. Ondertussen is het plekje omgetoverd tot een fijn plekje, waar je smikkelt van mediterrane gerechten en verse producten uit de Middellandse Zee. Tijdens de mooie dagen kun je op het grote terras schuiven. Talking about that holiday feeling!

Ook leuk! 4 x fijne restaurants in Marken >

6. Italiaans restaurant in Weesp: La Base

We eindigen de reeks met leuke restaurants in Weesp met een Italiaans restaurant. Want, als we heel eerlijk zijn: bij Girls Who zijn we dol op de Italiaanse keuken, waar we ook op de wereld zijn. De meiden wie deze liefde delen, kunnen hun hart luchten in bij het Italiaans restaurant La Base, aan een fijn plekje aan het water in Weesp. Je kunt hier authentieke Napolitaanse pizza’s eten, die rechtstreeks uit de handgemaakte houtoven op je bord worden geserveerd. Yum!

En, bij welke leuke restaurants in Weesp schuif jij aan?

Bron omslagfoto: ’t Weesperplein

CategoriesFijne Foodspots