B

BOOTJE HUREN IN AMSTERDAM: DIT WIL JE WETEN

boot huren amsterdam - bootje huren amsterdam zelf varen - vaarroutes Amsterdam -bootje huren amsterdam met schipper - boot huren amsterdam omgeving - boot varen Amsterdam - boot huren amsterdam grote groep - rondvaart amsterdam - sloep huren amsterdam

Hoe lekker is het, vooral met het zonnige weer, om achterover te leunen op een bootje. En te genieten van de mooie grachten, bruggen en het Amsterdamse stadsleven die voorbij raast. Heerlijk, als je het ons vraagt! Hieronder vind je tips voor het huren van een boot in Amsterdam, zodat je zorgeloos het water op kunt varen.

Of je nu zelf wil varen of met een schipper het water op gaat: dit is wat je wil weten als je een bootje wil huren in Amsterdam >

Een boot huren in Amsterdam en zelf varen? Dit zijn de regels >

Ook op het water gelden regels. Zo blijft het voor iedereen prettig en veilig op het water. Zo moet je bijvoorbeeld vanaf 1 januari 2022 een vignet hebben, is het belangrijk dat je rechts vaart en mag je op de meeste plekken niet harder dan 6 kilometer per uur. Hier staan alle regels op een rij >

Hier kun je een bootje huren in Amsterdam >

1. Amsterdam Boothuur

Zoals de naam al prominent verklapt kun je hier een bootje huren in Amsterdam (met schipper). Het aanbod is groot. Zo kun je een rondvaart boeken in Amsterdam of een privé boot met hostess. Met uitgebreide catering aan boord of zonder. Je kunt het helemaal zelf samenstellen. Je krijgt hier bij elke boot een kapitein erbij.

2. Adam’s Boats

Bij Adam’s Boats ben je kapitein van je eigen boot en kun je gaan en staan waar je wil. Op deze locatie huur je namelijk voor 60 EUR per uur bootjes zonder schipper. Stap op aan de Mauritskade en vaar over de Amstel of door het centrum van Amsterdam heen.

3. Pure Boats

Of je nu een bootje wil huren in Amsterdam om zelf te varen, door middel van een rondvaart de stad te verkennen. Of op zoek bent naar speciale bootarrangementen voor een speciale gelegenheid. Pure Boats heeft het allemaal. Privé boot. Luxe sloep. Een op maat gemaakte borrel rondvaart door Amsterdam. Salonboot. Jij noemt het op. Zij hebben het. En zo niet, dan denken ze graag met je mee.

4. Theetuin Overleek

Oké, een beetje smokkelen. Want deze leuk plek zit niet in het centrum van Amsterdam, maar in het pittoreske Overleek op ‘steenworp afstand’ van de stad. Je kunt hier een fluisterbootje huren – waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt – en de stadse omgeving omruilen voor natuur. Denk aan koeien, kisten van huizen, prachtige kerken, meerkoeten en campings.

5. Holyboot

Nog een gevalletje: niet ín Amsterdam, maar in de omgeving van. Holyboot ligt namelijk in het kleine dorp Holysloot en ook hier huur je heel milieubewust een fluisterboot. Maar wat deze bootverhuurder zo leuk maakt: je krijgt aan boord verschillende vaarroutes, zodat je precies kunt uitstippelen wat je van het weidegebied Waterland wil zien.

Leuke vaarroutes in Amsterdam en in de omgeving >

1. De Amsterdamse grachten

Dat is natuurlijk wel voordehand liggend, maar niet voor niets: de Amsterdamse grachten zijn hartstikke bijzonder om doorheen te varen. En zelfs door de Travelers Choice Awards van Tripadvisor verkozen tot de leukste ervaring van de hele wereld. Logisch, dat we ‘m hier dan nog eens extra benoemen! Vaar over de Prinsengracht langs het Anne Frank Huis en de 9 Straatjes, over de Amstel onder de Magere brug. Richting de Keizersgracht of Herengracht. En je bent wel ruim 2 uur (zonder pitstop) zoet.

Dit zijn bijzondere vaarroutes door heel Nederland >

2. De architectuurroute langs de bekendste bouwwerken

Ben je een liefhebber van architectuur en wil je eens je perspectief veranderen? Dan is deze vaarroute in Amsterdam helemaal top. Je vaart over het IJ, de Oostelijke Haven en de grachtengordel van Amsterdam en komt 23 parels van bouwwerken tegen. Misschien zelfs een aantal die je vanaf het vaste land nog nooit hebt gezien!

3. Muurgedichtenroute Waterland

De Muurgedichtenroute is een cultuurhistorische gids die je al varend langs 25 dierengedichten leidt. Deze gedichten vind je op de muren in de dorpen van Waterland en in de stad van Monnickendam. En is een ode aan de dieren die hier vroeger een grote rol speelden. Op de route liggen verder pittoreske dorpjes als Ilpendam, Uitdam en (natuurlijk) Zuiderzeestadje Monnickendam.

Eten en drinken >

Een dagje met de boot varen in Amsterdam maak je natuurlijk af met wat verkoelends en iets lekkers. Wat dacht je van een pastasalade als lunch? Dat is licht en vullend tegelijkertijd. Andere snacks waar we bij Girls Who van houden voor de rest van de dag zijn brood met smeersels, hummus met komkommer en worteltjes, fruit(salades) en bananenbrood. In combinatie met verkoelende drankjes zoals ijsthee en limonades. Helemaal niets meer aan doen!

Je kunt natuurlijk ook aanmeren bij een leuk restaurant. En op het terras aanschuiven of juist het lekkers meenemen op de boot en gewoon heerlijk doorvaren. Hier vind je 7 x leuke restaurants waar je eten kunt afhalen met de boot in Amsterdam. Handug!

En, waar in Amsterdam ga jij en varen en een bootje huren?

CategoriesNiet gecategoriseerd