B

BARISTA WORKSHOP IN AMSTERDAM: 6 x HIER KAN HET

Barista workshop Amterdam - Latte arte workshop - Koffieworkshop Amsterdam

Je herkent het vast wel: in koffiezaken worden je altijd de mooiste creaties voorgeschoteld als je een cappuccino, flat white of latte besteld, maar thuis lukt dat op één of andere manier totaal niet. Daar kun je verandering in brengen door een latte art workshop te volgen! Dit zijn 6 plekken in Amsterdam waar je terecht kunt voor zo’n barista workshop.

Wil je graag leren hoe je thuis mooie latte art maakt? Dit zijn 6 plekken in Amsterdam waar je een barista workshop kunt volgen!

1. Latte art leren bij Brandmeester’s

Aan de Van Baerlestraat in Amsterdam kun je in 2 uur álles leren over het brandproces van koffie, melk opschuimen en de geheimen van latte art van de barista’s van Brandmeester’s. Je betaalt er €60 euro per persoon voor en je krijgt er achteraf nog een zakje koffiebonen en een espressokopje bij. De workshops worden elke derde zondagavond van de maand gehouden!

2. Barista workshop bij Bocca

Bij Bocca in Amsterdam leren ze je graag de kneepjes van het barista-vak aan. Hartjes, rosetta’s, zwanen, tulpen, ze kunnen het allemaal, en jij dus ook na de barista workshop! Voor €92,50 leren ze je alle essentiële technieken aan om een pro in latte art te worden.

3. Barista workshop Sango Amsterdam

Op de Stromarkt in Amsterdam kun je bij Sango een barista workshop volgen waar je niet alleen latte art leert te maken, maar waar je ook de geschiedenis van die melkkunst leert! Beschikbaar in zowel Nederlands als Engels als je buitenlandse gasten over de vloer hebt, ook handig! Je betaalt er €75 euro per persoon als je de cursus met z’n tweetjes boekt. Ben je met z’n vieren? Dan betaal je €69 euro per persoon!

4. Koffie workshop met een grote groep bij Don Barista

Voor €57,60 per persoon volg je in hartje centrum een latte art workshop bij Don Barista. Perfect als je een dagje de stad in gaat met een grote groep vriendinnen, maar jullie samen iets origineels willen doen! Vanaf 12 personen boek je er een cursus. Nog op zoek naar een origineel bedrijfsuitje? Dat kan hier ook!

5. Privé barista workshop aan huis

De barista’s van Le Rine komen graag bij je thuis langs als je in de omgeving van Amsterdam woont, om je alle tips and tricks van latte art te laten zien. Zo leer je dus met je eigen koffiemachine de lekkerste cappuccino’s te maken! Voor de cursus aan huis van 2,5 uur betaal je €250 euro voor 2 personen. Trommel je meer vriendinnen op? Dan betaal je €25 euro per persoon extra.

6. Online een barista workshop volgen

Heb je alle benodigdheden voor latte art al wel in huis en wil je alleen nog wat extra kennis bijspijkeren? Denk dan aan een online koffiecursus! De Koffieschool biedt verschillende pakketten aan om als koffieliefhebber de perfecte cappuccino mét latte art te leren bereiden. Perfect voor een gezellig middagje thuis met je vriendinnen; niet de deur uit hoeven maar wel aan de professionele koffie!

Extra tip: The Amsterdam Coffee Festival

Vanaf 30 maart tot en met 1 april 2023 kun je naar het Amsterdam Coffee Festival in de Westergasfabriek!

En, krijg jij al zin om je innerlijke barista erop los te laten bij een barista workshop uit dit lijstje?

Credits omslagfoto: Pexels

CategoriesNiet gecategoriseerd