1

10 x LEUKE HERSTACTIVITEITEN OM DIT SEIZOEN TE DOEN

herfstactiviteiten volwassenen - uitjes herfstvakantie 2021 - herfstactiviteiten 2021 - herfstvakantie tips buitenland - wat te doen in de herfstvakantie - doen in de herfstvakantie 2021 - doen in de herfst

De temperaturen dalen, bladeren vallen van de bomen & en we steken de kaarsen weer massaal aan. Dat betekent maar één ding: herfst staat weer voor de deur! En, dat gaat natuurlijk gepaard met leuke herfstige activiteiten! Hier vind je 10 x tips om te doen in de herfst.

Van buitenavonturen tot gezellige dingen knus binnen. Dit zijn 10 x herfstactiviteiten om te doen in de herfst >

1. Maak een lange boswandeling

Laat de bladeren lekker kraken onder je wandelschoenen, spot verschillende paddenstoelen die weer uit de grond schieten én bekijk hoe het landschap geel & rood kleurt tijdens een fijne boswandeling. Want, niet alleen is de herfst een prachtig seizoen om tijdens een wandeling in te verdwalen, ook heeft wandelen talloze voordelen voor je gezondheid. Een win-win dus!

En, oh! Ben jij een crea-bea? Dan kun je uit het bos mooie bladeren, kastanjes en dennenappels verzamelen om mooie decoratiestukken te knutselen voor in huis!

Dit zijn10 x mooie bossen voor een lange wandeling in Nederland >

2. Vier Halloween in een pretpark

Zin in een dagje griezelen als ode aan het Halloweenfeest? Dan zijn pretparken de place to be! In de maand oktober komen de pompoenen uit het stof en wandelen er mummies, zombies en andere enge figuren rond om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Onder andere Walibi, Bobbejaanland en Toverland doen mee, maar ook pretparken in het buitenland zoals in Disneyland Parijs en Europapark. Veel griezelplezier!

3. Bezoek een pompoenboerderij

Denken wij aan de herfst, dan denken we aan… pompoenen! En, wat is nu leuker dan zelf je pompoenen uit te zoeken op een pompoenboerderij? Kies de verste pompoenen uit voor je baksels, de mooiste voor je bloemstukjes, koop kant-en-klare pompoenencake of maak leuke kiekjes met de oranje kalebassen voor de gram! Sommige boerderijen verzorgen zelfs workshops waaraan je mee kunt doen, hoe leuk is dat! Hier vind je 7 x plekken voor pompoen rapen in Nederland >

pompoenen rapen nederland - pompoenen plukken nederland - pompoenen nederland - pompoenerie nederland - pompoenen kopen - pompoenerie - pompoen kopen - halloween pompoen

5. Organiseer een herfst picknick

Wie zegt dat picknicken alleen maar geschikt is voor de zomer? Want, ook de herfst is een perfect seizoen om gezellig met elkaar te picknicken. Kies een mooi herfstachtig plekje, kleed je warm aan en zorg voor een goede picknickkleed en een goed gevulde picknickmand. Regent het? Dan verschuif je de picknick gewoon gezellig naar binnen! Ook leuk: eindig je picknick met zelfgemaakte s’mores boven een kampvuur!

5. Maak je huis herfstklaar

Hoe fijn is het om je huis klaar te stomen voor de herfst? Dit kun je doen door een grote schoonmaak te houden of je kledingkast te organiseren per seizoen. Maar ook door de herfstgeuren in huis te halen, dekentjes tevoorschijn toveren en je vloerkleed weer uit te rollen!

Ter inspiratie! 10 x populaire interieur boeken >

6. Ga een middagje appels plukken

Start van de herfst, luidt ook het begin van het appelpluk seizoen! Dit betekent dat je op verschillende plekken in Nederland weer terecht kunt voor leuke plukdagen. Na het plukken genieten van een (welverdiende) kop koffie en je hebt een leuke date met je lover of uitje met het gezin!

7. Ga aan de slag in de keuken

Plan een middagje in de keuken en omring jezelf met herfstige ingrediënten. Bak van je vers geplukte appels een verse appeltaart, waarvan de geur alleen je al laat watertanden. Of experimenteer in de keuken en bereid bijzondere herfst maaltijden. Met als hoofdingrediënt: pompoen! Wat dacht je van een pompoen lasagne, gevulde pompoen met champignons of pompoen loempia’s uit de oven? Als toet een kruidige pompoencake & diner is served! Hier vind je 10 x meer heerlijke recepten met pompoen >

recepten met pompoen // pompoen recepten // koken met pompoen // pompen taart

8. Organiseer een herfst photoshoot

Op een pompoenboerderij, tussen de gekleurde bladeren in het bos of gewoon thuis: een photoshoot is altijd leuk om te doen met je vriendinnen. Maar al helemaal tijdens het herfstseizoen! Met mooie herfstige decors, een zacht najaarszonlicht (lees: golden hour, every hour) en prachtige glimlachen, zijn leuke foto’s gegarandeerd!

9. Zoek de zon op

Het hebben van vrije dagen is natuurlijk een perfect excuus om er even tussenuit te gaan. Ook in het najaar! Zo kun je nog een paar dagen zon meepakken in Spanje, Italië, Griekenland en Mexico. Of genieten van herfstige landschappen in Schotland, Canada en Zwitserland. Het is waar je van houdt!

Ook in Nederland vind je overigens heerlijke plekjes voor een weekend of mid-weekje weg. Van huisjes in het bos tot unieke accommodaties: hier vind je de Girls Who tips voor een vakantie in Nederland >

Ook leuk! 8 x bestemmingen voor stedentrips met de trein >

10. Houd een filmmarathon

Een goede film, een warm dekentje en thee of warme chocolademelk is soms het enige wat je nodig hebt voor een leuke middag. En, laten we eerlijk zijn. Op een regenachtige dag is het toch héérlijk om op de bank te nestelen en de ene film na de andere te kijken? Wel herfstfilms natuurlijk!

En, met welke leuke herfstactiviteiten luid jij het najaar in?

CategoriesNiet gecategoriseerd