R

RECEPT GEVULDE POMPOEN MET QUINOA EN CHAMPIGNONS

recept gevulde pompoen - gevulde pompoen recepten - pompen recept - pompoen recepten - quinoa recept - champignon recpept - herfst recepten - herfst recept

Met pompoen kun je een stuk meer dan alleen soep maken. Wij gingen op onderzoek uit en kwamen uit bij een heerlijke gerecht. Hieronder vind je het recept voor gevulde pompoen met quinoa en champignons.

Vind hier het makkelijke en gezonde recept voor gevulde pompoen >

Ingrediënten 

Voor 6 personen

6 mini pompoenen
200 gr ongekookte quinoa
480 ml groentebouillon
1 el + 2 tl olijfolie
250 gr gesneden champignons
100 gr gesneden prei
1 teen gehakte knoflook
1/8 tl rozemarijn
1/4 tl tijm
80 ml droge witte wijn
1/2 tl zout
1/8 tl zwarte peper

Meer oranje inspiratie nodig? Vind hier nog 10 gezonde en makkelijke recepten met pompoen >

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de bovenkant van 6 minipompoenen en verwijder de zaadjes. De zaden kunnen worden weggegooid, maar je kunt ze ook bewaren om te roosteren, net als pompoenpitten. Bestrijk de binnenkant en buitenkant van de pompoenbodems en bovenkant lichtjes met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak ze 25 tot 30 minuten met de bovenkant op de pompoenen. De pompoenen zijn gaar als het vruchtvlees zacht is.

2. Spoel de quinoa eerst goed af en meng het daarna in een sauspan met de groentebouillon. Breng aan de kook, laat sudderen en kook afgedekt tot alle vloeistof is opgenomen. Dit duurt zo’n 15 tot 20 minuten.

3. Fruit ondertussen de champignons en prei in 2 theelepels olijfolie in ongeveer 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg de knoflook, rozemarijn en tijm toe aan de pan en kook nog 1 minuut. Voeg vervolgens de witte wijn toe en kook tot de wijn grotendeels verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Inmiddels moet de quinoa gaar zijn. Doe de gekookte quinoa in de pan met de champignons en prei. Roer om alles goed met elkaar te mengen. 

4. Haal de gekookte pompoenen uit de oven en schep het quinoa mengsel gelijkmatig in elke pompoen. Garneer eventueel met wat peterselie voor extra kleur!

5. Nu is het tijd om de genieten van jouw heerlijke gerecht!
En, wanneer ga jij dit makkelijke en gezonde recept voor de gevulde pompoen met quinoa en champignons maken?

Bron: Simple Seasonal