8

8 x TIPS OM JE KLEDINGKAST TE ORGANISEREN

kledingkast opruimen tips - kleding weg doen tips - hoe kasten organiseren - stappenplan kledingkast opruimen - kleding weg doen - kledingkast opruimen moeilijk - kleding opruimen kamer - kleding organiseren

Is je kast een grote chaos, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, Girls Who heeft 8 x handige tips om je kledingkast te organiseren. Dit zijn ze!

Weer tijd om je kast uit te pluizen? Hier vind je dé 8 x tips om je kledingkast te organiseren >

Gebruik alle planken

Herkenbaar? De bovenste plank van een kast wordt ook wel gebruikt als ‘rommel plank’. Waar willekeurige items terecht komen, op rommelige stapels die nét niet van de rand omvallen. Een handige tip om dit te voorkomen, is om alle planken effectief te gebruiken en goed te organiseren. Zo krijgt alles een eigen plek in de kast, kun je alles goed terug vinden én ziet het er een stuk netter uit.

Ook leuk! Dit zijn de jassentrends van het najaar 2021 >

Maak twee stapels: een weg & houden box.

Een andere handige tip voor een opgeruimde kledingkast, is om tijdens het (re)organiseren twee stapels te maken. Een stap met kledingstukken die weer terug de kast in mogen en een stapel met items die je gaat doneren, recyclen of doorverkopen.

Maar, zelfs als jij je kast gereorganiseerd hebt, is de kans groot dat je een paar shirts of broeken over het hoofd hebt gezien. Of je draagt de kledingstukken achteraf niet of groeit er na verloop van tijd uit. Het kan allemaal! Een handige tip is om een ‘weg doen’-doos te bewaren en te gebruiken als opbergplaats voor spullen die het gewoon niet meer voor je doen. Voorkomt een grote opruiming in de toekomst!

Organiseer per seizoen

Eén van de eenvoudigste manieren om je kast te organiseren is door rekening te houden met wat voor seizoen het is. Zo kun je alle zomerkleding tijdens de herfst opbergen, en andersom ook. Vacuümzakken zijn daarbij écht een must!

kledingkast opruimen tips - kleding weg doen tips - hoe kasten organiseren - stappenplan kledingkast opruimen - kleding weg doen - kledingkast opruimen moeilijk - kleding opruimen kamer - kleding organiseren

Richt je kast op een creatieve manier in

Kleine ruimtes organiseren vraagt soms om een beetje creativiteit. Want, wie weinig ruimte heeft, moet slim zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je broeken over de kledinghangers hangen, in plaats van een eigen plank te geven. Scheelt ruimte én vouwwerk!

Natuurlijk is een grote scheut creativiteit altijd een goed idee. Maar, de sleutel tot ruimtebesparing is natuurlijk om alleen de items te behouden waar je écht van houdt. Want, laten we eerlijk zijn: als je ze toch niet gaat dragen, waarom zou je ze dan kostbare ruimte laten innemen?

Investeer in goede kleerhangers

Wist je dat door in je hele kast dezelfde hanger te gebruiken, een goede manier is om je kast te organiseren? Naast dat het een fijne uitstraling geeft, zorgen dezelfde hangers ook voor meer ruimte in de kast. Wat dacht je van deze flinterdunne, zwarte kledinghangers van de Xenos?

Extra tip: door fluwelen hangers te gebruiken, glijden kledingstukken niet meer van de hanger af, wat weer zorgt voor minder rommel in de kast!

8 x docu’s die jouw kijk op de kledingindustrie veranderen >

Maak aparte hokjes

Een handige tip om je kledingkast te organiseren, is om de verschillende kledingstukken in aparte hokjes te verdelen. Denk aan een kast voor schoenen, die de schoenen van de vloer halen, een rek om de jassen op te bergen en een plank met al je broeken gesorteerd. Je kast ziet er zo meteen een stuk opgeruimder uit!

Voeg stijl toe aan je systeem

Stijl.. toevoegen aan je kast? Het klinkt misschien apart, maar elke kamer, hoekje en ruimte in je huis geeft een bepaalde sfeer die je zelf creëert. En ja, het kan zelfs bij je kast! Denk bijvoorbeeld aan een toffe industriële kledingkast, mooie muurhaken om je tassen op te hangen of kleding georganiseerd op kleur. Maak het helemaal eigen. Op deze manier voegt het net dat beetje extra toe aan je kast waardoor je het écht georganiseerd wilt houden.

Dit zijn 5 x winter schoenentrends om nú alvast te checken >

Gebruik tools om je kast netjes te houden

Als stijl niet voldoende is om je kast georganiseerd te houden, kun je altijd nog gebruik maken van verschillende tools. Zoals opbergers, een doos met vakken en andere organizers.

Maar, denk bijvoorbeeld ook eens aan een opstapkrukje. Het is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan om kleding altijd netjes opgevouwen te houden, vooral als je spullen van hogere planken moet halen. De truc is om op ooghoogte te werken, dat betekent een opstapkrukje voor de bovenste plank!

En, welke handige tips ga jij gebruiken om je kledingkast te organiseren?

CategoriesWork