8

8 BESTEMMINGEN VOOR STEDENTRIPS MET DE TREIN

citytrip - stedentrip - treinreizen - reizen

Citytrips binnen Europa zijn ideaal om er even kort tussenuit te gaan. Toch gaat dat vaak gepaard met vliegen, zelfs voor hele kleine stukjes. Gelukkig zijn er genoeg prachtige steden te bereiken op een wat milieuvriendelijkere manier. Hierbij 8 x gave stedentrips met de trein!

1. Parijs

Natuurlijk super makkelijk al jaren bereikbaar met de Thalys! In Parijs vind je genoeg cultuur om een paar dagen mee zoet te zijn en een heerlijke keuken waarbij je kan genieten van de beste wijnen. Top weekend je toch?

2. Berlijn

Een andere toffe stad met veel cultuur en geschiedenis is Berlijn. Met de ICE International kom je met zo’n 300 kilometer per uur langs Keulen, München, Basel en Zürich – ook hele leuke steden om een stop te maken!

3. Antwerpen

Binnen nog geen twee uurtjes stap je zo vanuit Amsterdam in hartje Antwerpen. Hoewel het dus niet de andere kant van de wereld is, ben je er toch even uit. Nieuwe musea ontdekken, leuk hotelletje en een speciaal biertje erbij – heerlijk.

48 uur Antwerpen vul je zo >

reizen - trein - citytrip - stedentrip - Europa - Antwerpen - Berlijn - Londen - Parijs - stedentrips met de trein - reizen met de trein - treinreizen
stedentrips met de trein – reizen met de trein – treinreizen Europa

4. Londen

De Eurostar is misschien wel de meest bekende. Deze trein brengt je binnen no-time in de hoofdstad van Groot-Brittannië. Ondanks dat Londen een drukke zakenstad is, kan je hier toch ontsnappen aan je dagelijkse werk-sleur door musea, parken en genoeg andere bezienswaardigheden.

13 x must see’s & to do’s in Londen >

5. Wenen

Sinds een paar weken is bekend dat er ook een trein naar Wenen gaat rijden via München. Vanaf eind 2020 is het dus mogelijk ook naar en via Wenen met de trein te reizen. In Wenen zijn machtige gebouwen en mooie tuinen, inclusief reuzenrad met waanzinnig uitzicht over de stad.

Wat te doen in Wenen? Vind onze tips hier >

reizen - trein - citytrip - stedentrips - Wenen - Boedapest - Ljubljana
stedentrips met de trein – reizen met de trein – treinreizen binnen Europa – treinreis europa route

6. Boedapest

Vanaf Wenen ben je binnen drie krappe uurtjes in Boedapest. Heerlijke baden, uitzicht over de rivier en toffe musea. Ook in Boedapest kun je prima dagen vertoeven met een lekker speciaal biertje in de hand.

Cityguide Boedapest: onze tips & tricks voor een top reis >

7. Graz

Graz is één van de meest groene steden van Oostenrijk door het mediterrane klimaat dat hier nog een beetje is. Daarnaast is deze stad nog niet overspoeld door toeristen, wat ideaal is om even te ontkomen aan de drukte van steden.

Lees hier meer over de treinreis naar Wenen >

8. Ljubljana

Vanuit Graz kan je nog verder doorreizen naar Ljubljana. Ook een hele pittoreske, groene stad. Daarnaast zijn ze er erg creatief, wat meteen goede inspiratie biedt voor na de reis. Maar wees snel, want Ljubljana staat op het punt net zo populair als Boedapest en Praag te worden!

De vergeten stad van Europa: Ljubljana tips >

Welke van deze stedentrips met de trein ga jij plannen?

CategoriesEuropa