A

AUTOVAKANTIE! 8 x LEUKE BESTEMMINGEN OP MINDER DAN 6 UUR RIJDEN VAN NEDERLAND

autovakantie bestemmingen - autovakantie in Nederland - autovakantie dichtbij Nederland - Dichtbij vakantie Frankrijk - Vakantie maximaal 6 uur rijden - autovakantie 6 uur rijden - Autovakantie europa tips - autovakantie vlakbij Nederland - autovakanties vlakbij Nederland

Wist je dat je voor het bezoeken van mooie plekken niet ver hoeft te reizen? Mooie landschappen, pittoreske steden, lokale lekkernijen.  In een paar uur rijden kun je al op een totaal andere plek zijn. Ga jij dit jaar met autovakantie vanuit Nederland? Binnen 6 uur ben je al op deze 8 x mooie bestemmingen!

Van eilanden ontdekken op eigen bodem tot mooie stranden bij onze buren: dit zijn 8 x leuke vakantie bestemmingen op maximaal 6 uur rijden van Nederland >

1. Waddeneilanden

We beginnen de reeks autovakantie bestemmingen met eentje op eigen bodem: de Waddeneilanden, ook wel de TV-tas (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog). Het is én niet ver rijden én een bijzondere vakantie voor in de boeken. Elk eiland heeft zo z’n eigen karakter met pittoreske dorpjes, stranden en duinen. Neem de auto mee op de boot en hop van eiland naar eiland, om lekker veel te zien en te genieten van de Nederlandse cultuur!

2. Wallonië


Twee uur rijden vanaf de Nederlandse grens en je bent bij onze zuiderburen in het prachtige Wallonië. Bij Wallonië denken we eigenlijk vrijwel meteen aan de Ardennen. En, terecht: met de glooiende heuvellandschappen, steile rotswanden en verborgen riviertjes is de Ardennen een prachtig vakantiebestemming. Maar je vindt in dit gebied ook aardig wat leuke steden, toffe bezienswaardigheden, kastelen en meer >

3. Opaalkust

Vanuit Rotterdam kan je in 3,5 uur rijden bij de mooiste plekken van de Opaalkust zijn. Van de bekende havenstad Calais en de knusse badplaatsjes Wimereux & Wissan. Tot de witte krijtrotsen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Er is genoeg te doen zo net over de Belgische en Franse grens!

Meer autovakantie tips in Europa >

4. Luxemburg

Luxemburg mag misschien wel één van de kleinste landen ter wereld zijn, Sportieve activiteiten, interessante bezienswaardigheden, mooie landschappen en hippe hotspots vind je hier genoeg. Daarnaast is het vanuit Utrecht maar drie uurtjes rijden. Kortom: een perfecte bestemming voor een autovakantie – als je het ons vraagt!

5. Champagnestreek

Een autovakantie dichtbij Nederland? In maximaal zes uur rijd je al een heel andere landschap binnen: de Champagnestreek in Frankrijk. Het is een regio dat barst van de prachtige landschappen, talloze wijngaarden, historische steden en mooie kastelen. Er zijn zat mooie plekken om te verblijven, bij een Champagneboer bijvoorbeeld. En genoeg lekkers (lees: bubbels) om te proeven!

6. Normandië

Frankrijk is perfect voor een autovakantie dichtbij. Naast de Champagnestreek, is ook Normandië één van de populaire autovakantiebestemmingen voor de Nederlanders. Niet zo gek, de regio staat bekend om haar wereldberoemde invasiestranden, mooie kustplaatsen en leuke vissersdorpen. Eén van de hoogtepunten van Normandië is Saint Michel in het zuiden, maar dichter bij huis vind je bijvoorbeeld de indrukwekkende krijtrotsen van Etretat.

Meer leuke vakantie bestemmingen van maximaal 6 uur rijden >

7. Moezelstreek in Duitsland

Dat we voor een vakantie niet altijd ver hoeven te reizen, blijkt maar weer! De Moezelstreek in Duitsland is er ook zo eentje. Met maar drie uur rijden vanaf de Nederlandse grens. En met talloze kasteeltorens, gezellige steden, eindeloze wijnvelden en prachtige natuur, is de Moezelstreek perfect voor een autovakantie dichtbij Nederland!

8. De kust van Zuid Engeland

We eindigen de reeks met een leuke autovakantie tips met een pareltje in Europa. Eentje, die je misschien niet zo snel verwacht in deze lijst: de kust van Zuid Engeland. In ongeveer 4 á 5 uurtjes, rijd je via de Eurotunnel, Dover binnen. Waar je begroet wordt door de prachtige krijtrotsen. Langs de kust vind je meer mooie en fijne plekken om tijdens je vakantie te bezichtigen.

En, naar welke leuke autovakantie bestemmingen op maximaal 6 uur rijden van Nederland ga jij?

CategoriesEuropa