S

SLAPEN BIJ EEN CHAMPAGNEBOER IN FRANKRIJK: 5 x PLEKKEN

overnachten champagneboer - champagne proeven en overnachten - B&B Champagne - Champagnestreek tips

De Champagnestreek in Frankrijk staat bekend om de mooie landschappen met talloze wijngaarden, maar (uiteraard) ook om de mousserende wijnen en liters champagne. En, misschien nog beter dan alleen het proeven van de champagne: het uniek overnachten bij een champagneboer in Frankrijk. Op deze vijf mooie plekken kan het!

Proostend overnachten! Op deze toffe plekken kan je slapen bij een champagneboer in Frankrijk >

1. Royal Champagne

Met een stijlvolle pand, eigentijdse interieur en uitzicht op de wijnhellingen is Royal Champagne één van de luxere verblijven bij een champagneboer in Frankrijk. Het verhaal gaat dat zelfs Napoleon zou hebben geslapen in de champagnehuizen boven de wijngaarden. Of de keizer ook heeft geproefd van de druivenstokken is niet bekend, maar jij kan dat tijdens de tour hier wél doen!
Adres: 9 Rue de la République – Hameau de, Rue de Bellevue

Hier vind je 5 x Airbnb’s in de mooiste wijngebieden van Europa >

2. Cottages Antoinette

Op palen, tussen een zee van druivenstokken, vind je de drie cottages van Antoinette. Eén voor één industrieel ingericht en gemaakt van (duurzame) houtsoorten. Om de ‘Franse’ ervaring helemaal af te maken: kan je hier een picknickmand met streekproducten bestellen bij de receptie. En, vergeet vooral niet een fles champagne of wijn (of allebei – wij oordelen niet) open te trekken met de prachtige velden op de achtergronden.
Adres: 6 Allée Frederic chopin

Overnachten champagneboer // Champagne proeven en overnachten // B&B Champagne // Champagnestreek tips

3. La Loge Vigneronne

In het dorpje Changy, midden tussen oneindige wijngaarden en glooiende weilanden, staat het heerlijke bed & breakfast: La Loge Vigneronne. Deze champagneboer in Frankrijk is een perfecte uitvalsbasis om meer van het rijke erfgoed van de Champagnestreek te zien. Maar, ook tijdens de tours door de wijnkelder en wijngaarden die je bij het domein kan boeken, kom je veel te weten over het streekgebied en de druivenstokken. Neem je glas champagne mee naar het zwembad en koel na de tour heerlijk af. Wel het glas daarna terug naar binnen brengen!
Adres: 1 Rue de Bar le Du

Ook leuk! 3 x wijnmarathons in Europa >

3. Château de Sacy

Bij Château de Sacy slaap je niet alleen in een elegant kasteel, maar is de locatie omringd door wijngaarden én aan de rand van het Natuurpark Montagne de Reims. De kamers zijn overgoten met licht, hebben houten vloeren en zijn stijlvol ingericht. Ook erg leuk is dat alle chambres uitkijken op de prachtige druivenvelden. Denk daar een croissant & een café au lait bij en het is elke ochtend heerlijk wakker worden. Ook vanuit de buitenspa van het kasteel heb je weids & prachtig uitzicht overigens!
Adres: Rue des Croisettes

Overnachten champagneboer // Champagne proeven en overnachten // B&B Champagne // Champagnestreek tips

5. Champagne Voirin-Jumel

De familie Voirin-Jamel weet de weg met wijngaarden goed te vinden: al meer dan vijf generaties lang bezitten zij wijngoed, Champagne Voirin-Jumel, waar de traditionele manier van champagne maken in ere wordt gehouden. Stap voor een aantal dagen in de schoenen van een champagneboer in Frankrijk en leer alles over druiven & het maakproces, maar maak ook tijd om de drankjes te proeven in de authentieke setting. Want daar is het vakantie voor toch?
Adres: 555 Rue de la Libération

En, staat een nachtje slapen bij een champagneboer in Frankrijk op jouw bucketlist?

CategoriesEuropa