W

WAT TE DOEN OP AMELAND? 6 x TIPS, HOTSPOTS & ACTIVITEITEN

Waddeneiland Ameland is één van de leukste plekken in Nederland voor een dagje of weekendje weg. Huur een fiets, wandel door de duinen en borrel bij hippe strandtenten. GIRLS WHO geeft 6 x tips die je niet wilt missen.

1. Ga fietsen op Ameland

Ameland verken je gemakkelijk op de fiets! Natuurlijk kun je je eigen fiets meenemen naar het eiland, maar je kunt ook een fiets ter plekke huren voor een dag of een aantal dagen. Wanneer je met de veerboot vanuit Holwerd aankomt op Ameland, loop je langs Fietsverhuur Kiewiet. Hier huur je al een fiets met versnellingen (ja, er staat altijd wel een windje op het eiland) vanaf €9,00 per dag. Naast een fiets met versnellingen hebben ze ook elektrische fietsen, tandems en scooters.

Lees hieronder verder over meer tips, hotspots & activiteiten Ameland >

Ameland fietsen

2. Verken het dorpje Nes

Op zo’n kleine 10 minuutjes lopen vanuit de (jacht)haven ligt Nes: één van de grotere dorpen van Ameland. In dit dorp vind je veel leuke winkels, restaurants en musea rond het kerkplein. Loop zeker even binnen bij De Rentmeester Lifestyle en ‘t Commandeurtje Wad’n producten. Hier vind je allerlei leuke hebbedingetjes. Op zoek naar een gezellige plek voor een hapje en een drankje? Reserveer dan een tafeltje bij restaurant Binnen. Tip: bestel een visplateau en geniet van heerlijke mosselen, kibbeling, calamaris, knoflookgarnalen, gerookte zalm en makreel.

Scroll snel naar beneden voor meer tips Ameland >

3. Beklim de vuurtoren van Ameland in Hollum

Vanuit Nes fiets je in kleine 40 minuutjes naar de vuurtoren in Hollum. Deze vuurtoren is één van de bekendste plekken op Ameland en is dagelijks geopend. De trap naar boven (236 treden) brengt je op 55 meter hoogte en geeft je een prachtig uitzicht. Daarnaast vind je in de vuurtoren ook een mini expositie over vuurtorens in Nederland.

Koop hier een ticket voor de vuurtoren in Hollum >

Vuurtoren Ameland

4. Relax bij Beachclub The Sunset

Na een fietstocht door de duinen ben je vast wel toe aan een break. Bij Beachclub The Sunset ben je aan het juiste adres voor een drankje en een snack. Wat dacht je van patatje rendang, oesters of garnalenkroketjes? Inderdaad, zeker een must-go!

Hieronder vind je meer hotspots >

Beachclub The Sunset Ameland

5. Drink een robbenslok of een nobeltje

Wanneer je een bezoekje brengt aan Ameland, mag je de bijzondere Amelander likeurtjes niet overslaan. Op veel terrasjes kun je wel een robbenslok of nobeltje bestellen. Tip: In het dorpje Nes zit slijterij De Jong. Hier vind je allerlei authentieke Amelander drankjes. Leuk om even langs te gaan!

Ook leuk: 14 x tips voor een weekendje Texel >

6. Wandel door de natuur op Ameland

Ameland heeft zoveel prachtige natuur. Zo kun je heerlijk wandelen door het Hollumerbos. In het oosten van het eiland heb je een grote zandvlakte waar je heel veel verschillende vogels kunt spotten. Daarnaast kun je ook ‘klimmen’ naar de hoogste top van het eiland. In het Oerd beklim je de 24 meter hoge duin en heb je een prachtig uitzicht over het duingebied en De Hon. Met een trap kan je daarna naar beneden lopen om langs het water naar het meest oostelijke puntje van Ameland te wandelen.

Natuur Ameland

Ben jij net zoals editor Julia enthousiast over een dagje of weekendje Ameland?

CategoriesNiet gecategoriseerd