5

5 x LEUKE RESTAURANTS OP SCHIERMONNIKOOG

Restaurant Schiermonnikoog Badweg - visrestaurant Schiermonnikoog - beste restaurants op Schiermonnikoog - eten op Schiermonnikoog

Voor een écht vakantiegevoel in eigen land stap je op de boot naar Schiermonnikoog. De stranden, vuurtorens & kobbeduinen maken het Waddeneiland leuk. Maar waar ontdekt wordt, word natuurlijk ook getafeld. Hieronder vind je 5 x leuke restaurants waar je op Schiermonnikoog kunt aanschuiven!

Van een restaurant Schiermonnikoog aan de Badweg tot een gezellig plekje met uitzicht op ’t Wad: dit zijn de beste restaurants op Schiermonnikoog >

1. De 4 dames

In het kleinschalige hotel De 4 Dames kun je naast overnachten, ook genieten van een wijntje (ze hebben hier een keuze uit 100-tal verschillende wijnen). En heerlijke verse gerechten in verschillende culinaire stijlen. Ook voor vegetariërs zijn hier genoeg opties.

2. Restaurant Schiermonnikoog Badweg: Brakzand

Op de hoek van de Badweg, midden in het centrum van Schiermonnikoog vind je Hotel & Brasserie Brakzand. Van ’s ochtends wakker worden met een koffietje en uitgebreid lunchen tot een huisgemaakte punt appelaart tussendoor en een drie- of viergangen diner: je kunt hier op elk moment van de dag terecht.

Ook leuk! Tips, hotspots & activiteiten om te doen op Ameland >

3. Wad Anderz

Bij Wad Anderz geniet je van een eigenzinnige kaart geïnspireerd op (h)eerlijke producten uit de Waddenregio. Denk aan vis van ’t Wad (het is misschien niet specifiek een visrestaurant op Schiermonnikoog, maar het vis is vers & goed!), groenten van De Tuin en zelfs de espressoblend is zelf samengesteld en duurzaam. Dit gecombineerd met prachtig uitzicht op het Wad vanuit het restaurant. Da’s pas buitendijks genieten!

4. Restaurant Van der Werff

Restaurant Van der Werff is een bijzondere op Schiermonnikoog: het is namelijk het eerste én oudste hotel op het eiland. In de voormalige gelagkamer kun je tot de dag van vandaag terecht voor een lekker kopje koffie, een potje biljart met drank & borrelhap of een stijlvol diner.

5. De Marlijn

Gelegen op het duin bij het badstrand is de Marlijn het noordelijkste strandpaviljoen van Nederland. En bij het water, houden we wel van een visje. Ondanks het niet per se een visrestaurant op Schiermonnikoog is, is hier wél één van de specialiteiten de Fruit de Mèr schotels, die onder andere bestaan uit oesters, Noordzeekrab, Hollandse garnalen, mosselen, kreeft en nog veel meer. Wel eventjes van te voren reserveren!

En, bij welke leuke restaurants op Schiermonnikoog schuif jij aan?

CategoriesFijne Foodspots