L

LEUKE RESTAURANTS MET TERRAS AAN DE OUDEGRACHT VAN UTRECHT

Leuke restaurants met terassen aan de Oudegracht in Utrecht - Eten Oudegracht Utrecht

Het is het pareltje van de stad: de Oudegracht van Utrecht. Daarom ook dé ideale plek voor een terras tussen al die historische panden, bruggen en bootjes! Bestel een lekker drankje, leun achterover in je stoel en geniet van de bootjes die langs dobberen, de waterfietsen en natuurlijk van je gezelschap! Dit zijn 8 x leuke restaurants met terras aan de Oudegracht van Utrecht.

Schijnt het zonnetje? Bezoek één van deze leuke restaurants met terras aan de Oudegracht van Utrecht >

1. Leuke restaurants met terras aan de Oudegracht: De Rum Club

In de mood voor frisse cocktails en kleine hapjes? Ga dan lekker op het gezellige terras van de Rum Club in Utrecht zitten. Het terras zit vaak bomvol als het zonnetje schijnt, maar als je een plekje bemachtigd is het écht de moeite waard. De tropische tiki-vibe trekt nou eenmaal veel mensen! Bestel er vooral allerlei kleine hapjes om te delen zodat je tafeltje op het terras aan de Oudegracht lekker vol staat.

2. Het stoere terras van Beers & Barrels

Burgers, spare ribs, steak en zoals de naam al zegt: heel veel bier! We hebben het natuurlijk over Beers & Barrels, één van de leuke restaurants met terras aan de Oudegracht in Utrecht. Ideaal voor wie zin heeft in robuust eten, lekkere cocktails, smaakvolle bites en natuurlijk een tafeltje op het terras aan de Oudegracht. Leuke tip: je kunt hier een biertaptafel boeken met je gezelschap! Al die is natuurlijk wel binnen, niet op het terras.

3. Italiaans restaurant Utrecht Oudegracht: Il Pozzo

Zin in een simpele Italiaanse vibe en pizza? Ga dan lekker zitten op het terras van Il Pozzo, een Italiaans restaurant aan de Oudegracht in Utrecht in “de oudste werfkelder van de stad”! Lekker pizzaatje of pasta, wijntje, zonnebril op: genieten! Sluit af met een lekkere, traditionele tiramisu en je dag is gemaakt.

4. Amerikaanse restaurants met terras aan de Oudegracht: Broadway

Het Amerikaanse restaurant Broadway draait volledig om “juicy steaks & famous ribs”. Het krappe, knusse terras vind je bijna helemaal achteraan de Oudegracht van Utrecht, ter hoogte van Winkel van Sinkel. Ze hebben er typische Amerikaanse gerechten zoals kipvleugels, steak, ribs en burgers. Bestel er een bacon old fashioned bij (ja, echt) en maak er een gezellige avond van in deze van alle leuke restaurants met terras aan de Oudegracht!

5. Pannenkoekenrestaurants met terras aan de Oudegracht: De Muntkelder

Bij Pannenkoekenbakkerij De Muntkelder kun je heerlijk in het zonnetje genieten van je pannenkoek, uiteraard op het terras aan de Oudegracht. Ideaal voor de klassieke pannenkoekenliefhebber, maar ook voor de grote eters: je kunt er namelijk een ‘Stapelpannenkoek’ bestellen waarmee je twee uur lang zo veel pannenkoeken mag eten als je wil, voor een vaste prijs van 17,50 euro!

6. Tapas eten aan de Oudegracht in Utrecht: Happs

Bij Happs in Utrecht zit je super gezellig onderaan de Oudegracht en kun je heerlijke tapas bestellen. Echt perfect voor de shared dining-liefhebbers, vooral met een lekkere cocktail erbij. Voor wie daar wat minder van houdt, je kunt ook gewoon een hoofdgerecht bestellen. Maar de aanrader is om 3 of 4 tapashapjes per persoon te kiezen!

7. Cocktails in restaurants met terras aan de Oudegracht: PK

PK Bar & Kitchen: niet in een werfkelder maar wél met een terras aan de Oudegracht! Wederom een leuke plek voor cocktails en lekker eten. Lekkere burgers, saté, noem het maar op. Bestel achteraf een lekker kaasplankje en één van de speciale koffie’s. Gezelliger kan niet op een zomerdag aan de Oudegracht!

En, bij welke van deze restaurants met terras aan de Oudegracht ga jij zitten?

Bron omslagfoto: Rum Club

CategoriesFijne Foodspots