Niets lekkerder dan een lekker hapje bij de borrel, als je het ons vraagt. Ben jij op zoek naar originele borrelhapjes voor een gezellig avondje thuis? In dit artikel vind je niet alleen 12 hartige borrel snacks, maar ook een aantal gezonde, zoete tussendoortjes.
Wil jij thuis leuke borrelhapjes maken, hartig én zoet? Hier vind je een overzicht met 18 originele borrelhapjes. Van gevulde portobello tot snelle koude borrelhapjes en van een borrelhapje met komkommer tot kokosnoot & abrikoos energieballetjes. Welke ga jij thuis maken?
1. Zalmbonbon met Hollandse Garnalen
Een bonbon gemaakt van vis of vlees is een leuke manier om een (voor)gerecht te serveren. Op zoek naar een lekker voorgerecht met vis? Hier vind je het recept voor een zalmbonbon met Hollandse garnalen >
2. Tonijntartaar Hoorntjes
Wil jij een bijzonder voorgerecht serveren? Wat dacht je van tonijntartaar met avocado in zelfgemaakte hoorntjes? Super makkelijk om te maken en een feestje voor het oog. Hier vind je het recept >
3. Oesters met Granny Smith, Citrusgel en Avocado-ijs
Heb je binnenkort iets te vieren? Doe dit dan met een glaasje bubbels en heerlijke oester toppings! Lekkere oester toppings vind je hier >
4. Geroosterde Radijs Chips
Want chips hoeft niet altijd van aardappel gemaakt te worden! Vind hier het recept >
5. Vegetarisch Voorjaarsplateau
Een keer wat anders dan hammetjes en kazen! Hier vind je het vegetarische recept >
6. Bladerdeeghapjes met Truffelmousse
Ben jij fan van truffel? Dan zijn deze bladerdeeghapjes het proberen zeker waard! Vind het recept hier >
7. Bacon-Wrapped Gegrilde Perziken
Bereid je voor op jouw nieuwe favoriete zoete en hartige combinatie te ontmoeten: gegrilde perziken en crispy bacon plus een scheutje balsamico it is! Vind hier het recept >
8. Spinazie & Artisjok Dip
Heerlijk voor op crackers, een stokbroodje of om in te dippen met groenten! Hier vind je het recept >
9. Geroosterde Radijsdip met Komkommer
Gezond, makkelijk en super lekker! Hier vind je het recept >
10. Witte Bonenhummus met Artisjok en Knoflook
Eens een keer wat anders dan de klassieke hummus proberen? Vind hier het makkelijke recept >
11. Gezonde Lente Guacamole
Een frisse quacamole is altijd leuk om op tafel te zetten en perfect voor bij knapperige nacho chips! Hier vind je het recept >
12. Coquille van oesterzwam met champagne beurre blanc
Op zoek naar een vegetarisch borrelhapje? Maak dan deze coquilles van oesterzwam, geserveerd in een St. Jakobsschelp om het extra feestelijk te maken. Hier vind je dit heerlijke borrelhapje >
13. Brioche met Steak Tartaar en parmezaanse kaas
Op zoek naar ean leuk borrelhapje met vlees? Ga dan voor deze klassieker onder de voorgerechten, maar dan met een leuke twist door de steak tartaar te serveren op briochebrood. Truffelmayonaise en parmezaanse kaas erbij en het feestelijke voorgerecht staat binnen no time op tafel. Hier vind je dit originele borrelhapje >
6 x vegetarische, gezonde gerechten die binnen 30 minuten klaar zijn >
14. Gevulde vijgen met kaas
Nog een idee voor een smaakvol vegetarisch borrelhapje zijn deze gevulde vijgen met kaas. Wat stukjes walnoot en honing erbij en voíla! Hier vind je dit feestelijke recept >
15. Fruitsalade met Honingsaus
Kun jij wel wat meer vitaminen gebruiken? Probeer dan eens deze uitgebreide fruitsalade met honingsaus! Vind het recept hier >
16. Kokosnoot & Abrikoos Energieballetjes
Voor een gezonde energie boost op je dag! Vind het recept hier >
17. Avocado-Pindakaas Brownie
Een gezond recept voor een lekkere brownie? Deze variant met avocado en pindakaas met je proeven! Hier vind je het recept >
18. Borrel Blini’s met rode bieten crème, peer en rode kool
Dit leuke hapje voor bij de borrel is niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor de maag! Hieronder vind je het borrelhapjes recept.
Ingrediënten voor 12-14 blini’s
50 g boekweitmeel
50 g tarwebloem
3,5 g instant gist
90 ml lauwwarme (plantaardige) melk (37*C)
1 ei
10 g (plantaardige) roomboter + extra voor bakken
Snuf zout
Ingrediënten Rode bieten crème
250 g gekookte rode biet
1 el citroensap
125 g crème fraîche
Ingrediënten Garnering
1 peer
Halve rode kool
Bosje verse dille
2 el Boekweit
Peper en zout
Bereidingswijze blini’s
1. Meng in een kom het boekweitmeel, gist en de lauwwarme melk. Dek de kom af met een vochtige theedoek of een vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
2. Smelt na een uur de boter in een pan en splits het ei. Meng het eigeel, zout, boter en bloem en mix door het eerste beslag. Klop daarna het eiwit op met een mixer tot het helemaal stijf is en meng daarna ook door het beslag. Laat nog eens 30 min rijzen.
3. Verhit in een koekenpan een beetje (plantaardige) boter en bak de blini’s aan beiden kanten goudbruin.
Bereidingswijze topping blini
1. Mix de rode bieten, de crème fraîche en het citroensap met een staafmixer en maak ppsmaak met peper en zout
2. Snij vervolgens de rode kool en peer in dunne plakjes. Verwarm een lepel in warm water en gebruik deze om de rode bieten crème op de blini’s te scheppen, hierdoor krijgt de crème een mooie gladde structuur. Beleg de blini’s met de rode bieten crème, de rode kool en een reepje peer en garneer met boekweit, verse dille en peper en zout. Smakelijk!