R

RECEPT ZALMBONBON MET HOLLANDSE GARNALEN

recept zalmbonbon - bonbon van zalm - vis bonbon - bonbon hollandse garnalen - recept zalm bonbon - voorgerecht bonbon - bonbon maken van vis

Een bonbon gemaakt van vis of vlees is een leuke manier om een (voor)gerecht te serveren. Op zoek naar een lekker voorgerecht met vis? Hieronder vind je het recept voor een zalmbonbon met Hollandse garnalen. Enjoy!

Vind hier het recept zalmbonbon met Hollandse garnalen >

Ingrediënten

200 gr gerookte zalm 
100 gr Hollandse garnaeln 
100 gram slagroom 
1 tl wasabi 
Bieslook 

Ook lekker! Vind hier nog meer recepten met zalm >

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom stijf. Voeg tegen het einde de wasabi toe zodat deze mee kan mengen. Dep de Hollandse garnalen droog met een keukenpapiertje en meng met de slagroom. Voeg hier nog wat versnipperde bieslook aan toe. 
  2. Bekleed een kommetje met vershoudfolie, leg hier een plak gerookte zalm in, eventueel nog een halve plak of tweede plak om het kommetje goed te vullen. Schep een eetlepel vulling in de gerookte zalm. Vouw de randjes naar binnen zodat dit de bodem wordt. Vouw het vershoudfolie mee en draai als een soort toffee strak dicht. 
  3. Laat nog even opstijven in de koelkast. Garneer met een stipje wasabi en bieslook.
  4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerecht!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor een zalmbonbon met Hollandse garnalen?

Bron: Homechef Huiberts