R

RECEPT COQUILLE VAN OESTERZWAM MET CHAMPAGNE BEURRE BLANC

oesterzwammen recept - coquille recept - vega coquille - oesterzwammen - feestlijk vega recept

Misschien moet je even twee keer kijken, want deze coquilles zijn gemaakt van koningsoesterzwammen. Helemaal vegetarisch dus! Om dit recept nog feestelijker te maken zit er een heerlijke champagne beurre blanc bij. Dit vega coquille gerecht bestaat uit verschillende onderdelen, dus onze tips is om het recept eerst goed te lezen voordat je ermee aan de slag gaat!

Hier vind je het vega coquille van oesterzwammen recept. Bereidingstijd: 1,5 uur.

Ingrediënten voor 4 personen

Coquilles
– 3 grote koningsoesterzwammen
– Snufje zout
– 1 tl ketjap

Champagne beurre blanc
– 200 ml champagne (of cava)
– 3 sjalotjes
– 200 g koude ongezouten

roomboter
– 100 ml kookroom
– Peper en zout
– Garnering
– 100 g zeekraal
– Affilla cress

Bereidingswijze oesterzwammen

1. Snij de stammen van de koningsoesterzwammen in plakjes van ongeveer 1,5 cm. Bewaar de ‘dakjes’ van de paddenstoelen voor later. Leg de plekjes in een laagje water gemengd met een snufje zout en laat intrekken gedurende een uur.

2. Droog de oesterzwammen hierna met een keukenpapier en kerf twee horizontale en twee verticale lijnen op de bovenkant. Bak de koningsoesterzwammen daarna in een pan met een klontje boter tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn aan beide kanten.

3. Snij ondertussen de dakjes van de paddenstoelen in reepjes en bak kort met de ketjap tot ze mooi gaar zijn. Besprenkel met wat zout en peper.

Ook lekker: recept voor stoofpeertjes in rode port & kardemom >

Bereidingswijze Champagne beurre blanc

Maak deze vlak voor het serveren. Je kunt de beurre blanc namelijk niet opnieuw opwarmen, dan gaat deze schiften.

1. Snipper de sjalotjes en kook ze gaar in de champagne op laag vuur. Als de champagne voor 1/3 is ingekookt voeg je de room toe en laat deze weer inkoken voor de helft.

2. Haal het mengsel door een zeef en doe weer terug in een schone sauspan. Voeg nu al roerend met een garde één voor één blokjes koude boter toe aan de pan. Als alle boter is opgelost voeg je de kookroom en wat zout en peper naar smaak toe.

Finishing touch

Maak de borden op met een laagje champagne beurre blanc, leg daarop de gebakken dakjes, zeekraal en leg de gebakken koningsoesterzwammen erin. Optioneel: aftoppen met affilla cress.

Dit heerlijke recept is onderdeel van het e-book van Ciel Table Tales, die vol staat met  feestelijke recepten als deze.