B

BRIOCHE MET STEAK TARTAAR & PARMEZAANSE KAAS

recept steak tartaar - steak tartaar maken - steak tartaar brioche - steak tartaar parmezaanse kaas - recept met brioche - steak tartaar recepten - steak tartaar voorgerecht

Een klassieker onder de voorgerechten is natuurlijk de steak tartaar. Heb jij zin om dit heerlijke gerecht op tafel te zetten, maar wil je eens wat anders dan het klassieke recept? Hieronder vind je er een met brioche en Parmezaanse kaas. Aanrader!

Vind hier het recept voor de brioche met steak tartaar en Parmezaanse kaas > 

Ingrediënten (voor 8 bites)

140 gram biefstuk 
1 el truffelmayonaise + extra 
2 dikke plakken brioche 
6 stengels bieslook 
½ rode ui 
Tabasco 
Peper en zout 
Parmezaanse kaas 
1 kwartelei 

Ook lekker! Vind hier meer eenhaps amuses of tussengerechtjes >

Bereidingswijze

  1. Snijd de biefstuk in kleine blokjes. Maak op smaak met de truffelmayo, een drupje tabasco, peper en zout. Versnipper de rode ui en bieslook en voeg toe. Splits het kwarteleitje, je gebruikt alleen de dooier. Voeg ruim Parmezaanse kaas toe (naar smaak). 
  2. Stop de steak tartaar in een spuitzakje en leg even in de koelkast.  
  3. Bak de plakken brioche in een pan. Wanneer beide kanten mooi krokant zijn, snijd elke plak in vier stukken, bak ook de zijkantjes nog even mee. 
  4. Smeer een dun laagje truffelmayo op de brioche. Spuit een mooi hoopje steak tartaar in het midden van de brioche. Maak af met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel wat verse truffel. 
  5. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor brioche met steak tartaar en Parmezaanse kaas?

Bron: Homechef Huiberts