R

RECEPT VEGAN ARTISJOK SPINAZIE DIP

gezonde borrelhapjes - gezonde snacks - gezonde tussendoortjes - gezonde hapjes - makkelijke borrelhappen - granola - dip recepten - artisjok spinazie dip - vegan dip - veganistische dip - artisjok dip - spinazie dip

Op zoek naar een lekkere en vegan dip voor op jouw borrel? Zoek niet verder! Wij hebben dé perfecte dipsaus voor je gevonden en je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig! Benieuwd welke dat zijn? Hieronder vind je het makkelijke recept voor een variant met artisjok en spinazie. 

Op zoek naar een vegan dipsaus? Vind hier het recept voor een heerlijke artisjok en spinazie dip >

Ingrediënten

150 gr rauwe ongezouten cashewnoten, geweekt 2 tot 24 uur*
240 ml lichte kokosmelk (uit blik)
1 blik van 400 gr artisjokharten (verpakt in water)
255 gr bevroren gehakte spinazie
1 el citroensap
¾ tl knoflookpoeder
1 tl zeezout
¾ tl zwarte peper

* Als je weinig tijd hebt, giet dan kokend water over rauwe cashewnoten en laat 10 minuten staan. Giet cashewnoten af ​​en spoel ze af en ga verder met het recept.

Meer dipsaus inspiratie? Vind hier nog 9 andere dip recepten voor bij jouw snacks >

Bereidingswijze 

1. Giet de cashewnoten af, spoel ze goed af en doe ze in een blender met de kokosmelk, citroensap, zeezout en zwarte peper. Mix op hoge stand tot het mengsel lekker romig is (ongeveer 1 minuut).

2. Verwarm de spinazie in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen voordat je het water eruit knijpt. Giet de artisjokharten af ​​en pers er zoveel mogelijk water uit. Voeg spinazie en artisjokken toe aan de blender met de romige cashewsaus. Mix goed door elkaar om de artisjokken en spinazie klein te krijgen, ongeveer 10 seconden.

3. Schep het mengsel in een pan. Verhit op middelhoog vuur tot het goed is opgewarmd (ongeveer 5 tot 7 minuten) onder regelmatig roeren om aankoeken te voorkomen. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper naar smaak.

4. Serveer warm met tortillachips of knapperig brood.

5. Nu is het tijd om te genieten van jouw heerlijke veganistische dip!

En, gebruik jij dit recept voor de vegan dip van artisjok en spinazie voor jouw volgende borrel?

Bron: The Mostly Vegan