R

RECEPT MINI BLADERDEEGHAPJES MET TRUFFELMOUSSE

mini bladerdeeghapjes met truffelmousse - recept bladerdeeghapjes - bladerdeeghapjes - recept truffelmousse - mousse van truffel - mini bladerdeeg met eekhoorntjesbrood

Goede borrelhapjes op tafel is een lust voor het oog en ook nog eens gegarandeerd genieten! Wil jij eens wat anders dan de standaard borrelhappen? Hieronder vind je het recept voor heerlijke mini bladerdeeghapjes met truffelmousse.

Op zoek naar een origineel borrelhapje? Vind hier het recept voor de mini bladerdeeghapjes met truffelmousse >

Bereiding

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
8 personen

Ingrediënten

200 gr zijdeachtige tofu
45 ml soja kookroom
2 bladerdegen
2 el eekhoorntjesbrood en truffelcrème
1 el knoflookpulp
1/4 ui
1 el olijfolie
1 el tamari-saus
1/4 tl gemalen zwarte peper
1 el witte wijn
1 el gedroogde eekhoorntjesbrood (in stukjes gesneden)

Ook lekker! Vind hier nog meer lekkere borrelhapjes > 

Bereidingswijze voor de mini bladerdeeghapjes met truffelmousse

  1. Knip 2 cm² vierkanten van bladerdeeg, leg deze op een met bakpapier bekleed bakplaatje en prik met een vork. Bak 7 tot 8 minuten op 150 graden tot ze goudbruin zijn.
  2. Verkruimel en plaats de tofu in de kom van een blender. Hak het eekhoorntjesbrood en de ui fijn, voeg de knoflook toe en bak in de pan op hoog vuur met de olie gedurende 5 minuten. Voeg de tamarisaus toe en laat het bruin worden.
  3. Deglaceer met de witte wijn en giet het dan over de tofu. Meng en voeg de tamaricrème geleidelijk aan toe tot een gladde massa. Voeg de gedroogde eekhoorntjesbrood toe en meng.
  4. Plaats in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren en zet ze dan met behulp van een spuitzak op de mini-bladerdeegvellen.
  5. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor mini bladerdeeghapjes met truffelmousse?