D

DIT ZIJN DE DIEETTRENDS VAN 2020

dieettrends - gezonder leven - gezonder eten - plant based - vegan eten

Waarschijnlijk heb jij, net als een groot deel van Nederland, afvallen of gezonder eten hoog op je lijstje van goede voornemens staan. Van een koolhydraatarm dieet tot de beste alcoholvrije drankjes: alles is mogelijk in 2020. Hier vind je de grootste dieettrends voor een gezonder leven in het nieuwe jaar.

1. Plant based diet

Nederlanders laten de laatste jaren steeds vaker dierlijke producten staan en ook in 2020 zullen we hier steeds meer voor kiezen. We gaan dus meer groenten eten en er zullen ook steeds meer producten van groenten, bonen en noten worden gemaakt.

Let wel goed op voordat je dit soort producten koopt, want het betekent niet altijd dat ze gezond zijn. Zo bevatten sommige van deze producten wel veel vet, suiker en chemische toevoegingen. Vind hier inspiratie voor makkelijke gezonde vegan recepten >



Deze bizarre voordelen van een vegan lifestyle moet je weten > 

2. Minder koolhydraten

Waarschijnlijk heb je al vaker voorbij zien komen dat er, naast bijvoorbeeld tarwe en spelt, ook amandelmeel te koop is. In het nieuwe jaar gaat dit assortiment nog verder uitbreiden. Denk hierbij aan meel van bananen en kokosnoot om mee te bakken.

Ook pasta en rijst wordt steeds vaker van groenten en peulvruchten gemaakt. Je hebt vast wel eens een recept met bloemkoolrijst of courgette spaghetti gezien of gegeten. Verwacht dus steeds meer koolhydraatarme gerechten die net zo lekker én vullend zijn.

Kennen jullie het keto-dieet? 11 x keto recepten vind je hier >

4. Alcoholvrij het nieuwe roken?

Als we de cijfers moeten geloven, wordt alcohol is het nieuwe roken geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om nuchter (of met minder alcohol) door het leven te gaan. Het schap met alcoholvrij bier staat tegenwoordig vol met verschillende merken en smaken.

Daarbij zullen er komend jaar meer alcoholvrije drankjes op de markt komen. Wij hopen dat er een echt goede alcoholvrije wijn op de markt komt, zodat we lekker kunnen afwisselen tussen alcoholvrije cocktails, biertjes en wijntjes.

In 5 makkelijke stappen naar een (deels) veganistische lifestyle >

3. Oude granen komen terug

Oude granen als farao, spelt, gierst, bulgur en teff zijn een perfecte aanvulling op een dieet en bevatten veel voedingsstoffen en vezels. Daarnaast bieden ze veel gezondheidsvoordelen zoals het verminderen van cholesterol en het verlagen van risico op een beroerte, hartaandoeningen en diabetes. Verwacht dus nieuwe recepten met oude granen!

Welke van deze dieettrends ga jij volgen in het nieuwe jaar?