D

DEZE BIZARRE VOORDELEN VAN EEN VEGAN LIFESTYLE MOET JE WETEN

voordelen vegan eten - vegan eten - voordelen veganistisch eten

Een bekend voordeel van veganistisch eten is dat je ervan af zou kunnen vallen. Maar wat weinig mensen weten is dat er veel meer voordelen aan verbonden zijn. Een vegan dieet is gezond voor je hart, biedt bescherming tegen diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Wij delen de grootste voordelen van een vegan lifestyle.

Benieuwd naar de voordelen van veganistisch eten? Vind ze hier >

1.  Rijker aan bepaalde voedingsstoffen

Doordat je dierlijke producten laat staan, ga je meer van andere voedingssoorten eten. Vaak kiezen vegans ervoor om meer granen, fruit, groenten, bonen en noten te eten. Dit eten bevat goede voedingsstoffen. Het is wel belangrijk dat je nieuwe eetpatroon wel goed in balans is, omdat je anders het risico loopt bepaalde voedingsstoffen te missen. Daarom wordt er aangeraden om supplementen te slikken als aanvulling op je eetpatroon.Overstappen naar een vegan lifestyle? Dit moet je weten >

2. Kan helpen met afvallen

Steeds meer mensen stappen over op een veganistisch eetpatroon in de hoop wat extra kilo’s kwijt te raken. Veel studies tonen namelijk aan dat veganisten slanker zijn en een lagere BMI hebben dan niet-veganisten. Dit werkt natuurlijk niet als je vier keer per dag pasta gaat eten.

Vind hier de beste tips voor een duurzamer leven > 

3. Verlaagt de bloedsuikerspiegel en verbetert de nierfunctie

Over het algemeen lijken mensen die veganistisch eten een lagere bloedsuikerspiegel te hebben, een hogere insulinegevoeligheid en tot 50-78% minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2.

4. Goed voor het milieu

De hoeveelheid vlees en zuivel die nu wordt geproduceerd is onhoudbaar voor onze planeet. Zo’n 70% van de landbouwgrond en 30% van het totale aardoppervlak wordt voor vee gebruikt. Veehouderijen zijn verantwoordelijk voor zo’n 18% van de totale CO2-uitstoot.

Vind hier 15 x makkelijke vegan recepten voor ontbijt, lunch en diner >

5. De kans op een depressie is veel lager

Uit een onderzoek dat is gepubliceerd in de Nutritional Journal is naar voren gekomen dat mensen die geen vlees eten, een stuk gelukkiger zijn. Ze scoorden ook echt duidelijk lager op depressie vragenlijsten.

6. Goed voor je huid

Het blijkt dat mensen die veganistisch eten, bijna nooit last hebben van mee eters. De kans is dus erg groot dat vegan eten en weinig mee eters met elkaar in verband staan.

En, ben jij al overtuigd om (meer) veganistisch te gaan eten?