U

UITGELEGD: HET VERSCHIL TUSSEN MOZZARELLA, BURRATA EN STRACIATELLA

recepten met burrata - verschil burrata mozarella - koken met burrata - salade met burrata - burrata kopen supermarkt - burrata met tomaat - burrata recept hoofdgerecht - pasta met burrata - verschil mozzarella burrata - straciatella - burrata tips - verschillen

Mozzarella, burrata en straciatella. De kans is groot dat je deze Italiaanse kazen kent of ervan hebt gehoord, maar kun je ze ook uit elkaar halen? Er zit een groot verschil tussen mozzarella en burrata. Wat precies? Wij vertellen het je.

De overeenkomsten

Mozzarella, burrata en straciatella zijn zachte, Italiaanse kazen die alle drie gemaakt worden van koe- of buffelmelk. Om de verschillen uit te leggen is het goed om te weten dat buffelmelk een meer typerende smaak heeft dan koemelk. Burrata en straciatella hebben een wat luxere reputatie dan de mozzarella, maar zijn niet per definitie beter. Smaken verschillen.De verschillen

Mozzarella

Deze Italiaanse witte bol is in alle supermarkten verkrijgbaar, in verschillende prijsklassen. Dit heeft te maken met onder andere de rijping. Vaak geldt hoe langer, hoe beter. Maar Mozzarella is op z’n best als je ‘m zo vers mogelijk eet.

Om mozzarella te maken wordt uitgelekte kaas in water of wei verwarmd tot een elastische substantie. Vervolgens wordt deze substantie in bollen gevormd en voíla: de kaas is klaar om gegeten te worden. Lekker voor in de salade, op de pizza of als onderdeel van je caprese.

Burrata

Dan hebben we het ‘luxe broertje’ van mozzarella: burrata. Dat deze twee vaak door elkaar worden gehaald is logisch, omdat burrata deels bestaat uit mozzarella. De Pugliaase kaas is eigenlijk mozzarella wordt gevuld is met een mix van room en wrongel. Dat maakt ‘m zachter, waardoor de witte kaas er zo mooi uitloopt als je ‘m opensnijdt.

10 x recepten met Burrata in de hoofdrol >

recepten met burrata - verschil burrata mozarella - koken met burrata - salade met burrata - burrata kopen supermarkt - burrata met tomaat - burrata recept hoofdgerecht - pasta met burrataVerschil Mozzarella, burrata en staciatella

 

Straciatella

Dit is de minst bekende Italiaanse kaas van de drie. Maar mocht je nou meer fan zijn van burrata dan van mozzarella, dan zul je ook straciatella kunnen waarderen. Deze kaas is namelijk nóg zachter dan de burrata. Helaas is deze zachte kaas ook een stuk moeilijker te vinden. Probeer het bij een groothandel of Italiaanse delicatessenwinkel en je hebt waarschijnlijk wel kans van slagen. Of online bestellen, dat kan ook.

En, kun jij mozzarella, burrata en straciatella vanaf nu uit elkaar houden?