I

IN 5 MAKKELIJKE STAPPEN NAAR EEN (DEELS) VEGANISTISCHE LIFESTYLE

stappen naar veganistisch eten - veganistische lifestyle - veganistisch eetpatroon - vegan lifestyle - stappen naar vegan eten - vegan eten - veganistisch eten - vegan lifestyle - vegenastische recepten - duurzaam eten

Het heeft (onterecht) een beetje een geitenwollensokken imago, maar toch wordt de vegan lifestyle steeds populairder. Gezondheid, duurzaamheid en het milieu zijn allemaal redenen waarom we steeds vaker kiezen voor veganistisch eten. Hieronder vind je de vijf stappen naar een veganistische lifestyle.

1. Vleesvrije Maandag

Weet je niet precies waar (of wanneer) je moet beginnen? Wat dacht je van maandag? Je kunt je nieuwe eetpatroon zo langzaam opbouwen in plaats van in een keer helemaal geen dierlijke producten meer te eten. Het geeft je de kans om nieuw voedsel te proberen en meteen al een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Good to know: dit zijn de voordelen van een vegan lifestyle >

2. Watch & Learn

In de tijd waarin we nu leven heeft de media een grote impact op de keuzes die we maken. Documentaires zijn een van de meest populaire manieren om mensen te overtuigen vegan te worden. Er is voor iedereen wel een passende documentaire gefocust op de veganistische lifestyle. Deze interessante documentaires veranderen jouw kijk op eten >3. Lees & Leer

Ben je geen fan van films? Er zijn ook genoeg boeken die jou kunnen helpen met de vegan lifestyle. “How Not To Die” van Michael Greger is hier een goed voorbeeld van. Het is een bestseller van The New York Times over hoe een dieet ziektes kan veroorzaken of voorkomen.

4. Word verliefd op nieuw voedsel

Het is totaal niet nodig om trek te hebben bij een veganistische dieet. Van bijna elk product dat je hiervoor at is er nu een vegan versie. Lees eens een paar veganistische kookboeken en doe hier inspiratie op. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een maaltijdbox van bijvoorbeeld AllerHande. Hier kun je je voorkeuren aangeven en krijg je jouw boodschappen met recepten thuis bezorgd.

Vind hier lekkere én makkelijke vegan recepten voor ontbijt, lunch en diner > 

5. Connect met de Community

Jezelf omringen met mensen die je supporten en hetzelfde denken is natuurlijk een hele goede manier om gemotiveerd te blijven tijdens jouw vegan journey. Zoek online en word lid van een vegan Facebook groep of volg een vegan Instagram account. Deze zijn perfect voor het ontdekken van nieuwe recepten, het verkrijgen van tips en het delen van memes.

Wanneer zet jij de eerste stap naar de veganistische lifestyle?

Dit vind jij misschien ook interessant >