B

BBQ IN HET PARK: REGELS, TIPS & BENODIGDHEDEN

bbq park - bbq in het park - bbq amsterdam

Zin in een zomerse bbq in het park? Wij kunnen niet wachten… Maar hoe pak je dat nou eigenlijk aan en wat zijn de regels? We zochten het voor je uit! Hieronder lees je alles wat je moet weten voor een bbq in het park. Regels, tips, benodigdheden en waar je dit mag doen (in Amsterdam).

Vind hier alles wat je moet weten over bbq in het park (regels, tips & benodigdheden) >

De regels

Natuurlijk zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden als je gaat barbecueën in het park. Als iedereen maar wat zou doen, zou er anders niks meer van de parken overblijven.. Hier vind je waar je je aan moet houden:

  • Zet de barbecue niet rechtstreeks op het gras.
  • Gebruik de barbecue alleen voor privégebruik. Je mag niets verkopen.
  • Ruim alles na afloop op.
  • De barbecue moet stevig en brandveilig staan.
  • Gebruik van een wegwerpbarbecue mag helaas niet.
  • Je mag de barbecue niet aansteken met spiritus en andere licht ontvlambare vloeistoffen.
  • Je moet voldoende blusmiddelen bij de hand houden. Deze moeten klaar zijn voor gebruik. Bijvoorbeeld: emmers met water of koolzuursneeuwblussers (met een inhoud van minstens 6 kilo).
  • Na de barbecue moet je de verbrandingsresten doven en afdekken met een laag zand of aarde.
Weekendtips, barbecue, the butcher social club, amsterdam

De tips

Als je zeker weet dat je je aan deze regels kunt houden kun je dus een bbq in het park gaan plannen! Heb je een datum gevonden? Denk dan nog even aan deze fijne tips:

  1. Ga er vroeg heen: een tafel en een grill uitzetten kan een van de moeilijkste dingen zijn van een barbecue in een openbaar park. Ook kun je zo de beste spot uitkiezen!

2. Neem je eigen picknickkleed mee: Niks maakt een picknick/bbq in het park zo gezellig als een kleed. Een kleed zorgt ervoor dat iedereen gezellig bij elkaar zit en ziet er gewoon heel knus uit. Vind hier de leukste kleden voor jou bbq >

3. Investeer in lichtgewicht, herbruikbaar servies: het lijkt misschien lastig om herbruikbare borden/glazen naar een picknick te dragen, maar als je je best doet vind je zeker een goede set. Het gebruik van echt bestek en stevige borden en een fijn glas maakt elke bbq beter (en je hebt minder afval).

4. Barbecuegereedschapsset niet nodig: een grillborstel en een keukentang is alles wat je echt nodig hebt.

5. Bedenk een menu met veel spiesjes: om het makkelijk te maken kun je het beste gerechten/producten verzinnen die aan een spies kunnen worden gekookt. Gegrilde groenten zijn het favoriete barbecuevoedsel van deze vegetariër. Andere opties zijn (vega) worstjes, gegrilde halloumi-kaas en spiesjes met garnalen.

Ook leuk! Vind hier nog meer barbecue tips >

6. Bereid je eten van tevoren voor: Door het grootste gedeelte van de maaltijd thuis te bereiden, hoef je in het park heel weinig te doen. Marineer het eten van tevoren en maak vooraf bijvoorbeeld lekkere salades.

7. Crowdsource je menu: als je vrienden uitnodigt, kan je iedereen natuurlijk iets laten meenemen. Laat ze andere snacks en bijgerechten kopen/maken zodat jij niet alles hoeft mee te nemen.

8. Pak een dunne snijplank in. Een van dé tips voor een goede bbq is het inpakken van een dunne snijplank. Dit hoeft natuurlijk niet een echte snijplank te zijn, het kan ook een groter bord zijn.

9. Neem een ​​plastic/vuilnis zak mee. Als je ervoor kiest om de afwas mee naar huis te nemen, zorg er dan voor dat je een plastic zak (of vuilniszak) meeneemt. Ook voor dingen die je wilt ‘achterlaten’ is het handig om een zak mee te nemen! Je gooit hem daarna zo in een afvalbak.

Wat heb je nodig?

Naast een fijn kleed om op te zitten, een barbecue op om te grillen, herbruikbaar servies en simpel barbecuegereedschap heb je natuurlijk nog een paar andere dingen nodig. Vergeet bijvoorbeeld geen houtskool/briketten, aanmaakblokjes en lucifers zodat je de barbecue aan kunt maken. Zorg daarnaast voor een koelbox gevuld met koude dranken (lees: veel wijn/bier), snacks (zoals stokbrood), sausjes en servetten!

Ben je nog op zoek naar lekkere barbecue recepten? Hier vind je ze >
Ook handig! Vind hier picknickmanden om mee te nemen tijdens jouw bbq >

Barbecueën in het park in Amsterdam

Benieuwd waar je mag barbecueën in onze hoofdstad? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Let op: in elk park geldt dat je alleen op de aangewezen barbecueplekken een bbq feestje mag geven. Hieronder vind je een overzicht van de parken per stadsdeel:

West: Erasmuspark, Westerpark, Rembrandtpark
Nieuw-West: Sloterpark, De Oeverlanden, Polderheuvel
Noord: Noorderpark
Oost: Oosterpark, Park Frankendael, Bogortuin, Flevopark, Strand IJburg, Theo van Goghpark
Zuid: Amsterdamse Bos (het is verboden om hout uit het bos te gebruiken).
Zuidoost: Bijlmerweide, Nelson Mandelapark, Gaasperplas

En, welke van deze tips ga jij gebruiken voor een bbq in het park (in Amsterdam)?