A

ACTIVITEITEN IN HET AMSTERDAMSE BOS: 8 x TIPS

amsterdamse bos - tips amsterdamse bos - activiteiten amsterdamse bos - doen in amsterdamse bos - wat te doen amsterdamse bos - boerderij amsterdamse bos - bostheater - theater amsterdamse bos - spa zuiver amsterdamse bos

Het Amsterdamse Bos is een prachtig groot bos waar je lekker kunt ontspannen, een stuk hardlopen of andere leuke activiteiten kan doen. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in deze groene omgeving dichtbij Amsterdam? Hieronder vind je de 8 hotspots en activiteiten in het Amsterdamse Bos.

Vind hier onze tips voor activiteiten in het Amsterdamse Bos >

Ga relaxen in een spa

Aan de rand van het Amsterdamse Bos vind je één van de mooiste spa’s van Nederland: Spa ZuiverLuxueus is een understatement: want met 8 sauna’s, diverse baden, een buitenzwembad, sfeervolle relaxruimtes, spa behandelingen, een restaurant én overnachtingsarrangement, kun je hier letterlijk dagenlang ontspannen. Ga jij als eerst in de infraroodsauna, Finse sauna of muzieksauna?

Huur een kano

Het Bos ontdekken vanaf het water met een kano of waterfiets is een blijft een leuke activiteit. Al varend lijkt het Amsterdamse Bos namelijk bijna op het Amazonegebied (met een beetje eigen inleving). Huur een kano bij de kanoverhuur aan de grote vijver en geniet daarna van een lekker drankje op hun terras aan het water!

Geitjes aaien bij de Geitenboerderij

Geitenboerderij Ridammerhoeve is een biologische boerderij waar geitenmelk in de kaaskelder wordt verwerkt tot diverse soorten kaas, yoghurt, karnemelk, boter, kwark en zelfs ijs. Bij de boerderij is ook een moestuin waar biologische groenten en kruiden worden verbouwd. Altijd al eens willen weten hoe kaas wordt gemaakt? Doe dan mee met een workshop kaas maken en sluit af met een geitenkaasfondue.

Overnacht op een citycamping

Overnachten in een groene omgeving maar toch dicht bij het centrum van onze hoofdstad? Dat kan! Er is namelijk een Citycamping aan de zuidrand van het Bos. Ideaal als je een bezoek aan Amsterdam wilt combineren met één van de leuke evenementen/activiteiten in het Amsterdamse Bos. Je kunt hier heel basic overnachten, maar ook lekker luxe met eigen badkamer, keuken en televisie.

Ook leuk! Vind hier 10 parken in Amsterdam voor een lekkere wandeling >

Geniet van een verse pannenkoek op de boerderij

Zin in pannenkoeken? Boerderij Meerzicht is de perfecte plek om na een prachtige wandeling te genieten van een overheerlijke pannenkoek. Er staan 55 soorten op het menu en met deze ruime keuze aan pannenkoeken is er altijd voor ieder wat wils. Ze worden allemaal vers gebakken in de open keuken dus wij zeggen: tijd voor een quilty pleasure snack?

Slenter over de Pure Markt

Op de Pure Markt vind je ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en een bijzonder assortiment non-food. Niet alleen voor je boodschappen ga je naar de Pure Markt, maar ook voor een sappige burger, frisse oester, koud biertje of een heerlijk stukje taart met koffie. Ook is er altijd live entertainment op deze markt!

Bezoek het Amsterdamse Bostheater 

Dit bostheater is de plek waar cultuur, natuur en gezelligheid samenkomen. Elke zomer presenteert het openluchttheater theater, concerten,  filmavonden, Boslab Theaterfestival en jeugdtheatervoorstellingen. Het Bostheater produceert elk jaar in samenwerking met een bekend theatergezelschap een voorstelling die de hele zomer lang te zien is in het openluchttheater.

Neem een kijkje in het Bloesempark

De Japanse sierkers is een prachtige boom met in het voorjaar veel bloesem. De eerste bloesem van deze kers is meestal rond april in het Amsterdamse Bos te zien. Perfect voor een middaguitje, maar ook voor een goede fotoshoot! De rustige tijden in het Bloesempark zullen vroeg in de ochtend en doordeweeks (maar niet op woensdag) zijn. Zo voorkom je drukte en heb je de meeste kans op een mooie Instagrammable foto zonder honderd mensen in beeld!

En, welke van deze activiteiten in het Amsterdamse Bos zet jij op de planning?

CategoriesWeekend tips