1

10 x HOTSPOTS IN EN RONDOM HET OOSTERPARK

hotspots oosterpark - restaurants oosterpark - oosterpark restaurant - oosterpark hotspot - wat te doen oosterpark

Het Oosterpark is het Vondelpark van Oost. Een plek waar je de drukte van de stad vergeet en alles om je heen mooi groen is. In en rondom het park vind je veel fijne plekjes waar je zeker eens geweest moet zijn. Benieuwd geworden? Hieronder vind je 10 hotspots in en rondom het Oosterpark in Amsterdam Oost.

Vind hier de restaurants in en rondom het Oosterpark >

Park Café-Restaurant

Eeen heerlijke plek met prachtig uitzicht op het Oosterpark. Het is dé plek waar je de dag begint, nog een uurtje doorwerkt in de middagzon, bij vrienden aanschuift en steeds weer terugkomt. Bij het grote, zonnige terras van Hotel Arena vergeet je even dat je in de drukke stad bent.

4850

4850 vind je in de Camperstraat en is een koffiebar, wijnbar en restaurant in één! Je drinkt hier lichtgebrande koffie met een kaneelbroodje of een mooi glas wijn uit de prachtige wijnkast. Van donderdag tot zondag serveren ze een a la carte menu én je vind ze in de michelin gids. Reden genoeg dus om langs te gaan!

Bar Bukowski 

Of je er nou komt om te lunchen of voor de borrel, als je in Oost bent moet je ff langs Bar Bukowski wippen. Het is namelijk het perfecte voorbeeld van een hip, maar niet té hip caféetje, waar het ook nog eens altijd gezellig is. Good to know: ze hebben hier mini frikandelletjes!

Ook leuk! Vind hier de plekken voor goed koffie en taart in Oost >

Vind hier nog meer hotspots zoals leuke restaurants in en rondom het Oosterpark >

Five Brothers Fat

Wat dacht je van het weekend inluiden met een fles (betaalbare) bubbels, in een gezellige setting met leuke Spaanse tapas op de kaart? Bij Five Brothers Fat zit je goed. Op alle locaties wordt je altijd openhartig ontvangen en hangt er een goede borrelsfeer.

Café de Jeugd

Ook een leuke tip voor de borrel: Café de Jeugd (van de Eeuwige Jeugd). Hier komen pleziermakers samen die zich jong willen blijven voelen. Deze hotspot is perfect om een (speciaal)biertje te drinken met vriendinnen, een spelletjes te spelen, voetbal te kijken of een dansje wagen. Voor ieder wat wils dus!

Café Kuijper

Bij Kuijper kun je heerlijk uitgebreid lunchen of lekker laat ontbijten. Ook kan je hier de hele dag borrelen met fijne borrelgerechten en genoeg biertjes van de tap en fles. Tip van ons? Dit is een van de leukste plekken om voetbal (lees: Ajax) te kijken in Oost.

Roopram Roti

De Surinaamse keuken is en blijft een van onze favorieten als het gaat om eten afhalen. Gelukkig hoeven we niet helemaal naar Suriname af te reizen om van deze gerechten te genieten. Bij Roopram Roti hebben ze de lekkerste roti van Oost, misschien wel van heel Amsterdam…

Louie Louie

Op zoek naar een terras met lang zon in Oost? Tegenover het Tropenmuseum kan je bij Louie Louie genieten van de zonnestralen én van het veelzijdige menu. Van taco’s en krokante zoete-aardappelfrietjes tot vele speciaal biertjes en sangria. Voor ieder wat wils, waardoor iedereen hier zomers kan genieten.

De Tropen Café-Restaurant

De Tropen café-restaurant vind je in het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan de rand van het Oosterpark. Onbijt in Marocco, lunch in Mexico of blijf je liever in Amsterdam met een De Tropen burger? Ze serveren je hier lekker eten uit verschillende heerlijke plaatsen.

De Biertuin

Vleesgerchten en lokaalbieren – dat is De Biertuin. Een gezellige locatie waar je kunt genieten van een stevige lunch, heerlijk diner of een borrel na een lange dag. Ook hebben ze een wisselend assortiment van 25 tapbieren en meer dan 120 bieren van fles. We like!

En, bij welke van deze hotspots in en rondom het Oosterpark ga jij binnenkort even langs?

CategoriesFijne Foodspots