8

8 x RUSTIGE STRANDEN IN NEDERLAND

rustige stranden nederland - rustige stranden - stranden nederland - strand nederland - rustig strand nederland - staycation - vakantie in eigen land

Geen zin in een overvol strand tijdens je vrije dag? Wij hebben precies wat je zoekt! Hieronder vind je namelijk 8 heerlijk rustige stranden in Nederland voor de perfecte stranddag.

Vind hier de rustige stranden in Nederland, voor een lange wandeling of heerlijke overnachting aan zee

1. Strandslag Groote Keeten

Tussen Den Helder en Callantsoog vind je de Groote Keeten. Het is een van de breedste stranden van Noord-Holland, meestal lekker rustig en ook nog schoon. Vanaf de grote parkeerplekken loop je binnen 10 minuutjes heerlijk door de duinen richting de zee.

2. Verklikkerstrand, Burgh-Haamstede

Naast het gezellige dorp Burgh-Haamstede ligt Nieuw-Haamstede. Het bijna witte natuurstrand is hier zeker de moeite waard. De ondiepe zeebodem, zandbanken en duinen vormen een prachtig geheel en op nog geen 300 meter (in zee) ligt een zandplaat waar zeehonden lekker chillen en voor hun kindjes zorgen.

Ook lekker! Vind hier 8 x chille stadsstranden van Amsterdam >

3. Strandslag Falga en Drooghe Weert, Julianadorp

In Julianadorp aan Zee ligt vind je vier kilometer aan heerlijk breed wit strand, dat ook nog eens super schoon is. De strandslagen Falga en Drooghe Weert perfect zijn voor mensen die op zoek zijn naar een relaxt strand en prachtige natuur. Let op: je vind hier geen horecazaken, dus neem vooral lekker je eigen picknickmand of borrelplank mee!

4. Langevelderslag bij Noordwijk

Dit rustige strand vind je in Noordwijk en ligt aan de noordkant van het dorp. Ongeveer halverwege het fietspad richting Zandvoort ter hoogte van strandpaal 75. Naast dat dit een top plek is om rustig van de zon te genieten, kun je hier allerlei verschillende soorten vogels spotten!

rustige stranden nederland - rustige stranden - stranden nederland - strand nederland - rustig strand nederland - staycation - vakantie in eigen land

5. Strand Nes

Eigenlijk zijn alle strandjes van Ameland super fijn en schoon. Maar de stranden van Nes hebben toch dat extra bijzondere: de doorlopende vlakte, omgeven door duinen en daar vlak achter de bossen. Zelfs in het hoogseizoen vind je hier heel makkelijk een plekje als je rustig van de mooie natuur wilt genieten. Heb jij al zin in een dagje Nes?

6. Paal 9 op Texel

Op Texel zijn veel mooie en lange stranden te vinden. Als je echt geen lawaai om je heen wilt moet je helemaal naar het zuidelijkste puntje van het eiland gaan. Tot paal 9 vind je hier bijna alleen maar prachtige natuur. Op deze plek begint ook ‘de Hors’, een breede vlakte van strand en duinen. Een vakantie in eigen land klinkt zo gek nog niet, toch?

Toch liever op een terras vertoeven? Vind hier de 10 leukste strandtenten van Nederland >

7. Breezand, Vrouwenpolder

Net als je bij Walcheren aankomt, ligt aan de rechterkant het schattige dorpje Vrouwenpolder. Wat het bijbehorende strand hier zo prachtig maakt, is dat het zo lekker breed is. Daarnaast kun je hier ook blijven slapen in een van de strandhuisjes tegen de duinen aan. Hoef je maar een paar stappen te zetten, voor je ochtendduik!

8. Westhove – Tussen Domburg en Oostkapelle

Op ongeveer twintig minuten lopen vanaf Domburg en Ooostkapelle, ter hoogte van kasteel Westhove, is de drukte van strandhuisjes en gezinnen met veel kinderen veel kleiner dan dichtbij de steden. Hier hoor je vooral de geluiden van zeemeeuwen, golven en de bel van de ijscoman, die dit deel van het strand gelukkig niet overslaat.
En, naar welke van deze rustige stranden in Nederland ga jij binnenkort genieten van de stilte?

CategoriesWalk & Visit