1

10 x MANDALA KLEURPLATEN OM TE PRINTEN

mandala kleurplaten - mandala tekenen - mandala tekeningen om te printen - mandala bloemen - mandala dieren - mandala meditatie

Er wordt vaak gezegd dat tekenen een van de beste manieren is om tot rust te komen. Niet zo gek dus, dat mandala kleurplaten zo populair zijn. Wil jij mediteren door de kleuren? Print dan één of meerdere van deze mandala tekeningen uit en ga ermee aan de slag!

Maar eerst: Wat is mandala?

Mandala staat bekend als cirkel of veelhoek en worden vaak gezien als een schematische verbeelding van het universum. Het is eigenlijk een oersymbool dat geen begin, noch een einde kent. De patronen van de tekeningen vormen in veel religies een belangrijk element bij het uitvoeren van tradities, meditaties en rituelen.

De basis van meditatie

Het woord zelf komt van het Sanskriet en betekent eigenlijk heilige of magische kring. Ze worden in Hindoeïstische en Boeddhistische gemeenschappen dan ook vaak gebruikt als de basis voor meditatie.

Eigenlijk zijn mandala’s bedoeld om men te helpen om het bewustzijn op één (middel)punt van leegte, rust en stilte te richten. Het zorgt voor focus en de bedoeling is om jezelf los te maken van alles om je heen en op die manier in ultieme rust te raken. Het tekenen ervan wordt dan ook vaak ingezet als oefening en therapie voor mensen die veel onrust ervaren.

45 x Originele dingen om te doen als je je verveelt >

Mandala kleurplaten voor volwassenen

Het is dus de ideale kleurplaat voor volwassenen. Een leuke bezigheid, maar voor velen ook dé manier om tot innerlijke rust te komen. Ze zijn er in alle soorten en maten en als je er vaker mee aan de slag wilt gaan is het misschien handig om een kleurboek met mandala tekeningen voor volwassenen in huis te halen.

Wil je het liever eerst een keer proberen? Maak dan gebruik van onderstaande mandala tekeningen. Sla ze op, print ze uit, haal kleurpotloden in huis en ga ermee aan de slag. Have fun!

Handig!

Deze video laat stap voor stap zien hoe je het beste een mandala kunt inkleuren:10 x Mandala kleurplaten om te printen:

En, met welke van deze mandala kleurplaten ga jij aan de slag?

 

CategoriesChill