A

AFKOELEN? 11 x STRANDEN & ZWEMPLEKKEN IN AMSTERDAM

Stadsstranden in Amsterdam. Stadsstranden Amsterdam. City Beach. Er komt een soort Nederlandse hittegolf en het koel de komende dagen (gelukkig) nog niet af. Tijd om verkoeling te zoeken. Maar wat doe je als je hoofd in een ver land zit, maar je lichaam toch echt nog ff thuis moet blijven? Yes, verkoeling zoeken bij Amsterdamse zoetwaterstranden. Van industriële locaties tot bosrijke plekken, voor zand tussen je tenen en een briesje door je haar moet je bij deze stadsstranden in Amsterdam zijn. STRAND AMSTERDAM ZUID - STRAND Amsterdam noord - strand met terras amsterdam

Op warme dagen naar de kust trekken is heerlijk, maar het hóeft niet. Ook in onze hoofdstad zijn er genoeg plekken om verkoeling te zoeken. Bij Amsterdamse zoetwaterstranden om precies te zijn! Van industriële locaties tot bosrijke plekken, voor zand tussen je tenen en een briesje door je haar moet je bij deze stadsstranden in Amsterdam zijn. 

Verkoeling nodig? 11 x fijne stads stranden in Amsterdam vind je hier >

1. Zwemstrand Sloterplas

Iets dat gelukkig nog niet héél veel mensen weten is dat bij de Sloterplas een heerlijk strand aangelegd is. Dit zwemstrandje is nog steeds volop in ontwikkeling maar is nu al omgetoverd tot een fijn stadsstrand. Je kunt er (zoals dat hoort op een strand) volleyballen, sport- en spelprogramma’s doen. Heb je trek? Ga dan ff een vorkje prikken bij Hotel Buiten, leuke plek!
Google Maps: Zwemstrand Sloterplas, Sloterplas

stadsstranden amsterdamBron: Amsterdamheefthet // stranden in Amsterdam

Ook lekker: 15 x Terrassen met lang zon in Amsterdam >

2. StrandZuid

Tussen evenementenlocatie de RAI en het Beatrixpark ligt een redelijk verstopt strandje. Nou ja, zeg maar strand. Verspreid over zo’n 2000 vierkante meter geniet je hier van een zonnige brunch of een zomers diner op het terras aan het water. Loungen op een ligbedje kan ook, terwijl je vrienden aan het pingpongballen zijn en de dj’s achter de draaitafel staan.
Google Maps: Strandzuid, Europaplein 22

3. Pink Beach by WONDR 


Een tropisch roze toevluchtsoord waar je de lekkerste cocktails kunt sippen in Nederland klinkt onwerkelijk, maar is sinds kort te vinden in Amsterdam Noord. Ontdek Pink Beach by WONDR, een 300 m2 groot roze paradijs met palmbomen, charmante parasols en gestreepte strandstoelen. Ga met je voeten door het roze zand terwijl je een verfrissend drankje besteld bij de roze bar. Ennuh, geen zoet water hier, maar blauwe ballenbad. Reserveer hier je tafel voor een onvergetelijke ervaring .

4. Gaasperplas

De Gaasperplas ligt tussen het bebouwde Amsterdam Zuidoost en het riviertje genaamd de Gaasp en heeft een oppervlakte van zo’n 166 hectare. Het is een uitgestrekt zandstrand dat zich goed leent voor een romantisch middagje strandhangen. Wat de Gaasperplas nog chiller maakt zijn de douches, wc’s en barbecueplekken. Oh, en je kunt hier ook gewoon in je nakie liggen. Al dan niet op het naaktstrandje.
Google Maps: Gaasperplas, Gaasperpark

Deze pop-up terrassen wil je niet missen deze Zomer >

5. Stadsstrand Pllek

Een creatieve omgeving waar veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Vanaf het stadsstrandje op de NDSM-werf geniet je met een pilsje in je hand van een prachtig uitzicht over het IJ en kun je daarnaast genieten van biologisch en verantwoorde gerechten. Veel Amsterdammers strijken hier dan ook neer op warme dagen, maar komen ook regelmatig hun dancemoves laten zien tijdens de leuke evenementen die ze organiseren.
Google Maps: Pllek, tt. Neveritaweg 59

Bron: Pllek | Stadsstranden in Amsterdam

6. The Grand Beach

Geïnspireerd door de Caribbean, gelegen binnen de muren van het 5 sterren luxe hotel Sofitel Legend The Grand bevindt zich The Grand Beach. Een stadsstrand met een intieme setting en een menukaart vol Caribische gerechten met een twist. Ook ben je iedere woensdag hier aan het juiste adres om een film te kijken onder de sterrenhemel met onbeperkt popcorn. Op de website vind je meer informatie over de verschillende arrangementen.

The Grand Beach - pop up terrassen amsterdamStrand amsterdam terras // stadsstrand amsterdam centrum

7. Het Stenen Hoofd 

Ook relatief onbekend bij menig Amsterdammer is Het Stenen Hoofd. Deze kleine stadsoase bevindt zich bij het Amsterdamse Westerdok, vlakbij Centraal Station. Dit stadsstrand in Amsterdam zit verstopt op een pier die uitmondt in het IJ.

De grond is niet alleen bedekt met zand maar ook bezaaid met gras en er zijn op de pier vaak verschillende culturele evenementen te vinden, zoals culinaire festivals en openluchtbioscoop.
Google Maps: Stenen Hoofd, Westerdoksdijk

8. Amsterdam Roest

Ook Amsterdam-Oost is ‘in het bezit’ van een waar stadsstrand. Roest is hier the place to be voor zand, uitzicht op water (en het station), ijskoude biertjes en borrelhappen. De oude loods biedt niet alleen onderdak aan een geinig café, ook maken ze regelmatig plaats voor live muziek, markten en feestjes. Roest heeft het hele pakket en staat mede daarom in de top 10 beste stadsstranden van Europa!
Google Maps: 
Amsterdam Roest, Jacob Bontiusplaats 1

Verkoeling! 8 x Zwembaden in Amsterdam >

9. Zandstrand & Groenstrand Ouderkerkerplas

Je moet er ff zo’n 40 minuten voor fietsen maar dan heb je wel wat. Twee schattige strandjes aan de Ouderkerkerplas met uitzicht op het dorp en het water (duhhhh). Aan de noordoever van de plas vind je het zandstrand en aan de zuidoever kun je terecht op het groenstrand. Op beide staan speeltoestellen voor de kids en het water is binnen de ballenlijnen niet meer dan 1.40 meter diep. Ideaal voor tropische dagen als deze!
Google Maps Ouderkerkerplas, Ouderkerkerplas

stadsstranden amsterdamStadsstranden Amsterdam

10. Carré Terras op de Amstel

Ook dit jaar is Carré Terras op de Amstel weer geopend. Hier geniet je ongedwongen van de lekkerste en klassieke lunch en diner gerechten of een luxe borrelhap. Bestel een lekker drankje en neem leuk gezelschap mee, want in deze relaxte atmosfeer kan je volledig genieten met een prachtig uitzicht op de Amstel. In de weekenden geniet je van de pop-up restaurants die het menu voor hun rekening nemen. Meer informatie over de pop-ups vind je op de website, reserveer tijdig je tafel want vol = vol.

hemelvaartsweekend amsterdam - hemelvaartsweekend amsterdam 2021 - weekend tips amsterdam mei - weekend tips amsterdam - weekend tips amsterdam mei - wat te doen in amsterdam - evenementen amsterdam - events amsterdam - evenement amsterdam - weekend tip amsterdam

11. Stadsstrand DOK Amsterdam

DOK is een leuke hotspot en stadsstrand in één. Naast heerlijk relaxen op het zand en borrelen bij DOK heeft de locatie een grote loods waar regelmatig feestjes en andere (culinaire) evenementen worden georganiseerd. In het café van Dok kun je daarnaast toegankelijke gerechten als nacho’s en poké bowls bestellen. Kortom, bij dit strand in Amsterdam zit je goed.
Google Maps: Joan Muyskenweg 14, Dok

Ga je liever naar een écht strand, met uitzicht op de zee en een flesje rosé van een fijne beachclub? Kies dan een van deze 10 strandtenten in Nederland uit!

PIN IT!

8 X plekken waar je goed kan afkoelen in Amsterdam namelijk de stadsstranden. Deze kan je hier vinden

Bron: I Amsterdam & Unsplash // stadsstranden Amsterdam
CategoriesChill