Yes, de zomer lijkt begonnen en zodra het zonnetje doorkomt willen wij eigenlijk niets liever dan gelijk richting het strand. En hoewel onze Hollandse kust natuurlijk niet de allermooiste helderblauwe zee heeft of witte zandstranden met palmen, hebben wij gelukkig wel een heleboel toffe strandtenten. En met een goed glas rosé of een lekkere cocktail in je hand en  iets lekkers te eten zou je toch zo vergeten dat je 'gewoon' nog in Nederland bent. Van Castriucum tot Bloemendaal en van wijk aan Zee tot terug in Amsterdam: dit zijn de leukste strandtenten om dit weekend een boek te lezen, in een hangmat te liggen of te dineren
1

10 x DE LEUKSTE STRANDTENTEN VAN NEDERLAND

Yes, de zomer lijkt begonnen en zodra het zonnetje doorkomt willen wij eigenlijk niets liever dan gelijk richting het strand. En hoewel onze Hollandse kust natuurlijk niet de allermooiste helderblauwe zee heeft of witte zandstranden met palmen, hebben wij gelukkig wel een heleboel toffe strandtenten. En met een goed glas rosé of een lekkere cocktail in je hand en  iets lekkers te eten zou je toch zo vergeten dat je ‘gewoon’ nog in Nederland bent.

Van Castriucum tot Bloemendaal en van wijk aan Zee tot terug in Amsterdam: dit zijn de leukste strandtenten om dit weekend een boek te lezen, in een hangmat te liggen of te dineren!

1. Tulum in Noordwijk

Hier zouden we het liefst de hele zomer blijven hangen. De fijne ligbedjes, parasolletjes en natuurlijk het lekkere eten maken dit een grote favoriet. Oh en niet dat het ons natuurlijk ook maar iets uitmaakt (yeah right), maar het is bij Tulum ook bijzonder fotogeniek door de Instagram-waardige inrichting.

Beachclubs Nederland | Bron: Tulum

2. Bernie’s in Zandvoort

Eerder zat hier de succesformule van George. Maar ook nu deze strandtent verder is gegaan onder de naam Bernie’s blijft het een hele fijne plek. Want… je ervaart hier het ultieme buitenlandse-strand-gevoel doordat ze naast fijne loungebedden en de zee op een miniscule loopafstand, ook een mini-zwembad hebben. We herhalen: een zwembad op het strand!

Strandtenten Nederland | Bron: Bernie’s

3. Club Zand in Castricum

Club Zand in Castricum is zo’n plek waar je de hele dag zou kunnen blijven hangen. Dat komt onder andere doordat je hier (en niet alleen voor strandtentbegrippen) heel lekker kunt eten. De tent is verder lekker licht en ingericht met allerlei fijne hoekjes waar je kunt loungen, zitten, maar ook zeer geschikt bleek voor een middagje werken.

Beachclubs Nederland | Bron: Club Zand

In deze hotels maak je de mooiste Instagram-foto’s!

4. Branding Beachclub in Noordwijk aan zee

De relaxte sfeer van Branding Beachclub is precies waarom we deze spot zo leuk vinden. De muziek, het lekkere eten en de inrichting zorgen ervoor dat je hier alleen nog maar hoeft te ontspannen. En ook als het ’s avonds afkoelt zit je hier nog goed door binnen in de kas te gaan zitten, of buiten met en dekentje. Eigenlijk zit je hier dus de hele avond buiten. En wat een super service!

Beachclubs Nederland

5. Buiten in Scheveningen

Aan het einde van het Zwarte Pad, ofwel het mooiste stukje strand van Scheveningen kun je heel fijn relaxen bij Buiten. De kaart is biologisch en op de houten stoelen kun je de hele dag blijven hangen. Onze diner-favoriet: een hele zeebaars ui de oven!

Strandtenten Nederland | Bron: Alrik Swagerman

6. Blooming Beach in Bergen aan zee

Een nachtje Bergen aan Zee is een heel goed idee. Of het stranddorp Bergen, de perfecte plek om tot rust te komen. Slaap in Hotel Blooming, huur een fiets voor een fietstocht door het bos naar het strand. Vervolgens tijd voor een welverdiend wijntje bij Blooming Beach. Hier kun je de hele dag blijven liggen op een van de fijne strandbedden, maar je kunt hier ook lekker lunchen, borrelen of een potje beachvolleybal spelen.

Goed dineren in Bergen? Hier moet je zijn!

7. Woodstock in Bloemendaal

Woodstock doet zijn naam eer aan. Dit is misschien wel de vrolijkste en meest hippie-achtige strandtent van ons land. Denk: felgekleurde huisjes, Perzische tapijtjes op de vlonders en vintage loungebanken. In de zomer vind je hier regelmatig leuke feesten, maar ook als er geen feest is, is dit een hele fijne plek om een dagje te relaxen.

Strandtenten Nederland | Bron: Woodstock

8. Hippie Fish in Zandvoort

De favoriet voor het surfvolk (en van ons) is Hippie Fish, in Zandvoort. Je waant je hier daadwerkelijk in Ibiza. Het interieur is licht en fris, met knusse zithoekjes en comfortabele sofa’s. Op de kaart staan verse hippie vissen, een Italiaanse vleesplank en niet geheel onbelangrijk, een goede wijnkaart. Extra punten voor de playlist, met folkloristische en Afrikaanse deuntjes.
Beachclubs Nederland

Dit zijn de beste plekken voor een (zomerse) date in Amsterdam!

9. Timboektoe aan zee in Wijk aan zee

Wie even geen zin heeft om zich zorgen te maken over het feit dat je bikini van twee zomers terug is en je haar ontploft is van het zoute zeewater zit hier op de juiste plek. Bij Timboektoe hangt een super relaxte sfeer en kun je naast goed eten en drinken ook genieten van live muziek. Oh ja, en het is een van de beste plekken om te surfen.

Strandtenten Nederland | Bron: Timboektoe

10. Strandzuid in Amsterdam

Ja dat lees je goed. Voor onze laatste favoriete strandtent hoef je de stad niet eens uit. Oké toegegeven, dan zit je natuurlijk ook niet echt aan zee, maar bij Strandzuid heb je wel datzelfde gevoel.

Strandtent in de stad

Genoeg leuke opties voor een dag strand dus. Er rest je niks anders dan je bikini, handdoek, zonnebrand en wat te lezen in te pakken!

 

PIN IT

De leukste strandtenten van Nederland vind je hier. Waar ga jij altijd naar toe? #strandtent #strandnederland #dagjeuitstrand

CategoriesWalk & Visit