P

PICKNICKEN IN BREDA: MOOIE PLEKKEN & AFHAAL BOXEN

picknick afhalen breda - kant-en-klare afhaalboxen Breda - picknickplekken Breda - picknicken Mastbos Breda - picknicken in Breda

Het zonnetje schijnt en het picknickseizoen breekt weer aan. Dit betekent dat de zoektocht naar mooie plekken en lekkere hapjes voor de perfecte picknick weer is begonnen. En, laat Breda nu net groen zien van de mooie bossen en parken. Dus strijk je kleedje neer en bestel die lekkere kant-en-klare box voor een aangename picknick in Breda!

Picknicken in Breda? Dat doe je zorgeloos met deze lekkere afhaalboxen & op deze mooie plekken >

Picknick afhalen in Breda doe je hier >

Beleg van Breda

Zonder voorbereidingen picknicken in Breda? Beleg van Breda got your back! Al meer dan zes jaar vullen ze heerlijke picknickmanden om jou een zorgeloze picknick beleving te geven. Kies voor een sandwich box met verse sandwiches, zoetigheden en handgemaakte sapjes of ga voor een salade box met pasta tot couscous salades. Allebei lekker én gemaakt met veel liefde.
Adres: Generaal Maczekstraat 4

Ook leuk! Picknicken in Utrecht: mooie plekken & picknickboxen >

Gevulde picknickmand van Ja! Breda.

Bij Ja!Breda kan je niet alleen terecht voor een koffie, lunch of wijntje op het terras. Hier kan je ook goed gevulde picknickmanden afhalen met alles erop en eraan. Van gekoelde bubbels en verse sapjes tot aan sandwiches, fruitsalades en muffins uit eigen keuken. Scoor het arrangement via de website en geniet van de lekkere hapjes in het park, bos of gewoon in je tuin!
Adres: Grote Markt 7

Stiefkwartierke

Smeersels, broodjes en zoete lekkernijen vullen de picknickmand van lunchroom Stiefkwartierke. Leg jezelf in de watten met de goedverzorgde producten van chef Jurgen de Ruijter en haal de box af in het monumentale pand. De volgende stap? Genieten!
Adres: Halstraat 32

Anne & Max

Grote kans dat je al eerder van café Anne & Max hebt gehoord want de keten staat ondertussen (bijna) overal in Nederland. Zo kan je ook in Breda de picknick box van Anne & Max meenemen naar jouw favoriete plekje in de stad. In de box zit onder andere huisgemaakte ijsthee, sandwiches en zoetige hapjes. Alles wat je nodig hebt voor de perfecte maaltijd buiten.

8 x Mooie picknick plekken in Breda >

Goedgevulde mand? Check. En ook je picknickkleedje of inklapbare stoeltje ingepakt? Dan is het tijd om een heerlijk picknickplekje in Breda uit te zoeken. Wij hebben er alvast een paar voor jou op een rijtje gezet!

Mastbos

In één van de oudste cultuurbossen van Nederland zijn er genoeg groenrijke en prachtige plekjes om je picknickkleedje neer te leggen. De Mastbos wordt ook wel de achtertuin van Breda genoemd en is, niet alleen voor Bredanaren een populaire plek, maar voor veel Nederlanders de startbasis voor lange wandelingen en lekkere maaltijden in de buitenlucht.

Hier vind je 14 x de beste picknickplekken in de natuur door heel Nederland >

Spoorpark

Een prachtig vergeten stukje Breda vind je achter het gerechtsgebouw aan de Stationslaan. Grote kans dat je het park voor je zelf hebt want de Spoorpark is nog bij weinig mensen bekend. Klim één van de twee trappen op voor toegang tot het park, leg je kleedje neer en geniet van je hapje en drankje met uitzicht op de Grote Kerk. Kijk, dat is pas genieten!
Let op: niet voor de lange zomeravonden want het park sluit z’n deuren om 20:00

Galderse Meren

De Galderse Meren is een gebied van recreatieplassen ten zuiden van Breda. Hier vind je niet alleen verkoeling in de verfrissende drankjes uit je picknickmand. Nee, bij de Galderse meren kan je ook een duik in het water nemen ter verkoeling. Het is de perfecte plek voor een picknick op het zand, om er de hele middag te relaxen én om aan het eind van de dag de zon onder te zien gaan.

Park Overbos in Breda Prinsenbeek

Breda heeft vele leuke picknickplekjes. Zo ook in Breda Prinsenbeek waar je Park Overbos vindt. Ondanks het park deels over de A16 en langs de hoge snelheidslijn loopt, heerst er tóch een heerlijke rust over het. Perfect om een picknickmaaltijd mee te nemen en jouw wandeling in Park Overbos compleet te maken. En, vergeet niet langs de hertenweide te gaan. Ook altijd leuk!

Handig! Het perfecte borreltafeltje voor jouw picknick >

Park Valkenberg

Zoek je een leuk plekje om te picknicken in de binnenstad van Breda? Dan is Park Valkenberg de ideale optie. Het park is niet te missen: de grote vijver met fonteinen is een echte blikvanger én het park ligt ook eens op de doorgangsroute van het Centraal Station naar de stad.

Het Zaartpark

Het Zaartpark is een heerlijk wandelpark die je herkent aan het avontuurlijke bruggetje over de vijver én beekjes vol met zwemmende vissen. Vanuit een oase van rust kijk je uit op moderne flats en het bruisende leven aan de andere kant van ‘t park. Héérlijk!

Westertuin

In de wijk Westerpark, in het westen van Breda, ligt het Westerpark verstopt. In het park ligt een waterpartij omringd met groen: waar je een leuk plekje kan uitzoeken om je picknickkleed neer te leggen en het lekkers uit je picknickmand te halen. Genieten van lekkernijen, voetjes in het water en met de speeltuin ook nog eens een speelparadijs voor kinderen. Wat wil je nog meer?

Meer picknick inspiratie! Tips & recepten voor de perfecte picknick >

Chassé Park

Wijk tijdens je stadswandeling uit naar het Chassé Park om de stilte in de stad op te zoeken. Een stukje groen midden in de stad: je zit hier namelijk letterlijk tussen het voormalige kloosterkazerne, het Breda’s Museum, een aantal hoge gebouwen met appartementen en de poptempel Mezz.

Op welke plek(ken) deze zomer ga jij picknicken in Breda?
En, maak je dan je eigen picknick snacks of ga je toch voor zo’n lekkere afhaal picknick?

CategoriesChill