Avicii: True Stories

Mocht je de indrukwekkende docu van onlangs overleden beroemdheid nog niet hebben gezien: doen. Waar roem en talent vaak overkomen als iets jaloersmakend, laat de documentaire zien dat de muziekwereld lang niet altijd even mooi is.

Alhoewel bij velen het beeld van glitter en glamour hangt, kent het een enorme schaduwzijde. In Avicii: True Stories gaat het dan ook helemaal niet zo goed met de artiest. In plaats van de wereld rond de reizen, reist hij van ziekenhuis naar ziekenhuis.
Film: 1 uur en 37 minuten
IMDb
: 7,7

Netflix Tips, filmtips. Tips voor goede series. Goede filmtips. Serie Netflix TipsGoede Netflix tips // Filmtips Netflix // Goede films en series

Seven Seconds

Zin in een avondje bingewatchen? Ga dan voor Netfix-serie Seven Seconds, een serie die in tien afleveringen laat zien we wat een politiemoord wel niet allemaal teweeg kan brengen. Een 15-jarige Afro-Amerikaanse sterft tijdens een politie-inval. Iets dat de politie vervolgens in de doofpot stoppen. De Afro-Amerikaanse bevolking staat in deze serie lijnrecht tegenover de blanke politie, omdat er groot onrecht is aangedaan. Het is vreselijke werekelijkheid.
Serie: het seizoen heeft 10 afleveringen, die ieder zo’n 60 minuten duren.
IMDb: 7,7

Ook boeiend: de leukste girlboss Netflix tips >

The End Of The F*cking World

Bij The End Of The F*cking World heb je met 8 afleveringen van 20 minuten een serie te pakken die zich ook leent aan avondje bingewatchen. In vergelijking met bovengenoemde tips is deze serie lekker licht van stof en humoristisch.

Luchtig, maar toch gaat de serie gaat over een psychopaat die een eng doel voor ogen heeft: een meisje vermoorden. Heftig, maar dit drama op een hele humoristische manier verpakt. Om dat ene meisje te vermoorden gaat hij namelijk eerst een relatie met haar aan. Huh?
Serie: de seizoen heeft 8 afleveringen, die ieder zo’n 20 minuten duren.
IMDb: 8,2

The age of Adeline

Na zijn verschijning in Game of Thrones stroomden de aanvragen voor ‘onze’ Michiel Huisman binnen. Ja zei hij onder andere tegen dit romantische drama met Gossip Girls’ Blake Lively in de hoofdrol.

Een tikkeltje ongeloofwaardig, maar o zo goed uitgevoerd. Over een jonge vrouw (Adeline) die  na een auto-ongeluk voor altijd op dezelfde leeftijd blijft. Na vele eenzame jaren met leugens, ontmoet ze een man die het eeuwige leven in de war brengt.
Film: 1 uur en 48 minuten
IMDb: 7,2

Netflix Tips, filmtips. Tips voor goede series. Goede filmtipsNetflix tips // Filmtips

Nog meer goede films en series op Netflix >

Prisoners

Prisoners is niet zo zeer eng – er zitten wel wat gruwelijke scenes in – maar de spanningsopbouw is steengoed. Als kijker wordt je continu op het verkeerde been gezet.

In deze ijzersterke thriller over het dochtertje van Keller (gespeeld door Hugh Jackman), verwijnt het meisje spoorloos, samen met haar buurmeisje. Na een lange zoektocht van de rechercheurmoet de verdachte bij gebrek aan bewijs worden vrijgelaten. Dan besluit de vader het heft in eigen handen te nemen en alles op alles te zetten om zijn dochtertje terug te krijgen.
Film: 2 uur en 33 minuten
IMDb: 8,1

20 x gezonde snacks voor tijdens jouw Netflix avondje >

Lucia de B.

Deze waargebeurde, Nederlandse thriller hoort absoluut in dit lijstje met goede Netflix tips thuis.

Het verhaal volgt de ietwat eigenzinnige verpleegster  genaam Lucia de Berk, die de rare gave heeft om betrokken te zijn bij onheil. De mysterieuze dood van een baby in het ziekenhuis waar ze werkt is het laatste zetje in de richting van het Openbaar Ministerie. Op basis van matig bewijs wordt Lucia veroordeeld voor vier moorden en drie opgingen ertoe. Terecht of onterecht? De film volgt het bizarre proces.
Film (op Videoland): 1 uur en 32 minuten
IMDb: 7,1

Welke van bovenstaande Netflix tips ga jij als eerst bekijken? En mist er volgens jou nog een film of serie in dit lijstje met goede Netflix tips? Laat het ons weten!