G

GIRLBOSS NETFLIX TIPS: 5 FILMS OVER INSPIRERENDE VROUWEN

Holiday season has opened! Heerlijk alleen op citytrip? Leuk, maar wat te doen tijdens eenzame avondjes... Met deze 5 beste Netflix tips verveel je je nooit meer tijdens het reizen en leer je ook nog eens de beste tips & tricks over het worden van een echte #girlboss. Nieuwsgierig? Dit zijn onze 5 girlboss Netflix tips

Op zoek naar een goede film, waarin de vrouw centraal staat? In dit overzicht vind je 5 x Netflix tips met inspirerende verhalen van girlbosses!

1. Ladies First


Geboren in het midden van armoede en beperkte vrouwenrechten in het dorp Ratu, India, ontwikkelde de moedige Deepika Kumari zich tot de nummer #1 vrouwelijke boogschutter ter wereld op 18-jarige leeftijd. Pluspunt (of minpunt, net hoe je het bekijkt): deze girlboss-les duurt maar 39 minuten!

5 x Inspirerende podcast voor (& door) vrouwen >

2. Maya Angelou: And Still I Rise


Een #girlboss portret van dichter, schrijver en burgerrechtenactiviste Maya Angelou die nergens voor terugdeinst. In deze documentaire worden nooit eerder vertoonde beelden laten zien en wordt de bijzondere reis van de inspirerende Maya Angelou vertoond. “And Still I Rise” is één van haar beroemdste werken en tot op de dag van vandaag een enorm bekende (instagram) quote.

Dit zijn de 100 beste films gemaakt door vrouwen >

3. Girlboss


Ook in deze lijst kan Sophia Amoruso’s werk niet ontbreken! “Girlboss” de serie schetst het leven van de rebelse, jonge Sophia in de turbulente tijd voor en tijdens het opzetten van haar miljoenenbedrijf “Nastygal”. Foute vriendjes, blut zijn en verschrikkelijke bijbaantjes: alles komt aan bod. Heb je na het lezen van het boek en het luisteren van de podcasts nog niet genoeg van miss girlboss herself? En heb je zin in wat luchtigers dan nummer #1 & #2? Kijken maar!

4. She’s Beautiful When She’s Angry


In deze documentaire word je meegenomen in het leven van de inspirerende vrouwen achter de “Modern’s Women Movement” van 1966 tot 1971. Deze feministische beweging zette zich in voor gelijke rechten die – tot op de dag van vandaag – nog steeds niet bereikt zijn. Een stukje geschiedenis die elke power vrouw zou moeten kennen!

Films met de hoogste IMDb-score >

5. Las Chicas del Cable / Cable Girls


In deze heerlijke Spaanse “telenovela” (soapserie) kijk je mee in de wereld van de moderne, Spaanse vrouw in de jaren 20. In de tijd dat het niet zo gewoon was dat de vrouw niet voor de kinderen aan het zorgen was, maar aan het werk ging.

De dames in de serie werken voor een telefooncentrale: tot afschuw van hun mannen. Las Chicas del Cable is een serie vol drama en juicy situaties. In the mood for some drama? Dan is dit een echte aanrader! Pluspunt: meteen goed voor je Spaans voor je volgende tripje!

Welke Girlsboss Netflix film ga jij kijken?

CategoriesChill