B

BLOEDSTOLLENDE CRIME DOCUMENTAIRES OP NETFLIX DIE JE WILT ZIEN

nieuw op netflix - nieuw netflix - netflix releases - netflix nieuwe films - netflix nieuwe film - netflix aanbod - netflix nieuw series

Zin in een spannende misdaad documentaire? Moorden, overvallen, ontvoeringen, voor ieder is er wel wat wils op Netflix. Hieronder vind je zes bloedstollende crime documentaires die jij wilt zien. 

Vind hier de crime documentaires op Netflix

Making a Murderer

Deze documentaire gaat over het leven van Steven Avery, een man uit Wisconsin die achttien jaar lang in de gevangenis heeft gezeten voor verkrachting. Avery werd vrijgelaten en startte een rechtszaak. Kort na het aanspannen van de rechtszaak werd Avery beschuldigd van moord op Teresa Halbach, waarbij dezelfde ambtenaren betrokken waren in het onderzoek. Making a Murderer toont de rechtszaak en het onderzoek naar deze moord. Een echte aanrader onder de crime documentaires op Netflix!
IMDb > 8,6

The People Vs. O.J. Simpson 

Op 13 juni 1994 worden de verminkte lichamen van Nicole Brown Simpson en Ron Goldman gevonden bij de ingang van Nicole Brown’s woning. De verdenking gaat al snel uit naar Brown’s ex-man, NFL superster en acteur O.J. Simpson. Wanneer hij wordt ondervraagd door rechercheurs, blijken zijn antwoorden vaag en onbetrouwbaar. Voor aanklaagster Clark leek het eerst een makkelijke zaak te worden, maar wanneer O.J de hulp inschakelt van beroemde advocaten wordt zijn rechtszaak betiteld als ‘Trial of the Century’.
IMDb > 8,4

Ook leuk! Vind hier 10 bloedstollende podcast tips over misdaad >

The Keepers 

Deze documentaireserie gaat over de onopgeloste moord op non Catherine Cesnik in de jaren zestig en de daarop volgende vragen die lang onbeantwoord blijven. Twee gepensioneerde vrouwen zetten zich inmiddels al jarenlang in om de bijna vijftig jaar oude zaak opgelost te krijgen. Want wie heeft zuster Cathy vermoord en waarom?
IMDb > 8,1

Real Detective 

De makers combineren hierin nagespeelde scènes met documentairebeelden. Elke rechercheur heeft wel een beruchte zaak die hem of haar blijft achtervolgen. Door acteurs de rol van de rechercheurs te laten vertolken komen hun verhalen weer tot leven.
IMDb > 8,1 The Staircase 

In 2001 wordt het lichaam van Kathleen Peterson gevonden in haar woning, onderaan de trap. Nergens is een spoor van de dader te bekennen en al snel komt de focus dan ook al snel op haar man Michael Peterson te liggen. De schrijver gaat een heftige rechtszaak tegemoet.
IMDb > 8,0

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

Deze zesdelige documentaire toont het zeven jaar durende onderzoek naar een serie van onopgeloste misdaden en de man die ervan verdacht werd de dader te zijn, Robert Durst. De briljante, teruggetrokken Durst heeft nooit eerder in het openbaar gesproken over de zaak. Hij werd verdacht van drie moorden, maar heeft steeds zijn onschuld volgehouden.
IMDb > 8,7

10 x de beste Scandinavische thrillers op Netflix vind je hier >

Welke van deze spannende crime documentaires op Netflix ga jij als eerste kijken?

CategoriesChill