D

DATE TIP: EEN FLUISTERBOOTJE VAN THEETUIN OVERLEEK

fluisterbootje broek in waterland - fluisterbootje huren waterland - theetuin overleek - varen broek in waterland

‘Originele dates’ is een populaire zoekterm op Google. Laten wij nou altijd in willen spelen op jullie zoekgedrag, want zo kunnen wij de leukste tips met jullie delen. En we hebben er weer een: een fluisterbootje huren bij Theetuin Overleek. Echt heel veel romantischer gaat het niet worden.

Theetuin Overleek

In het pittoreske Overleek, op spreekwoordelijke steenworp afstand van Amsterdam, vind je een prachtige Theetuin. Je weet wel, zo’n tuin met een soort terras en theeschenkerij. Meestal in een grote tuin bij iemand in het buitengebied aan huis. Zo ook bij Theetuin Overleek, maar wat deze onderscheidt van de vele andere theetuinen is dat je er naast thee drinken (zijn wij niet zo’n fan van) ook een fluisterbootje kunt huren. En dat lieve mensen, is zo leuk!

Fluistertochtje

Met het fluisterbootje – waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt – vaar je stapsgewijs richting Broek in Waterland. Langs koeien, kisten van huizen, prachtige kerken, meerkoeten, campings. In het prachtige dorp kun je aanmeren voor een drankje op het terras of om een plons te nemen in het water en het is het ultieme tripjes (duurt zo’n twee uur) om even helemaal tot rust te komen.

Tekst gaat door onder de foto

Bij terugkomst kun je nog even aanschuiven bij Theetuin Overleek (in de zomermaanden, dan is de theetuin open) en anders is een lange wandeling door Overleek ook een aanrader. Ook leuk: je kunt een picknick to go reserveren en meenemen op de boot.

Iemand blij maken met zo’n fluisterboot in Waterland? Kan ook, ze hebben namelijk cadeaukaarten. Wat ons betreft het ultieme uitje. Reserveren of meer informatie vind je hier >

Meer mooie dorpjes vlakbij Amsterdam vind je hier >

CategoriesWeekend tips