8

8 x LEUKE RESTAURANTS AAN HET IJ IN AMSTERDAM

leuke restaurants aan het ij - eten aan het ij - restaurants het ij - het ij amsterdam - restaurant het ij -

Eten aan ‘t IJ achter het Centraal Station wordt steeds leuker, en smakelijker! Je vind hier meer en meer toffe plekken om van het prachtige uitzicht te genieten! Benieuwd waar je precies moet zijn? Hieronder vind je 8 leuke restaurants aan het IJ in Amsterdam.

Vind hier leuke restaurants aan het IJ in Amsterdam >

Helling7

Helling7 is een van de restaurants die je wilt opslaan als je van sfeer, gezelligheid en lekker houdt. Je vindt het tussen het staal op een oude scheepshelling. Er valt veel te zien hier: zo kijk je in het restaurant uit over de hele stad. Terwijl je aan de andere kant uitzicht hebt op de open keuken, waar je gerechten klaar worden gemaakt op vuur. 

Pllek

Bij Pllek is het soms vechten voor een plekje want dit restaurant op het stadsstrandje aan de Noordwestoever is erg populair. Niet voor niets natuurlijk: de sfeer is hier altijd goed, gerechten worden bereid met biologische en plantaardige producten en er is hier regelmatig live muziek te vinden. 

Loetje aan ’t IJ

‘Biefstuk van Loetje’ is al jarenlang een begrip in Amsterdam en omstreken. Het begon als buurt- en biljartcafé en is na de introductie van de biefstuk op het menu uitgegroeid tot een klein imperium. Het mooiste uitzicht van alle Loetjes vind je aan het IJ, door hoge ramen, veel licht en vooral een weidse blik over Amsterdam.

Cafe-restaurant Stork

Café-restaurant Stork is een visrestaurant gelegen aan de Noordelijke IJ oevers. Met een grote keuze aan vis- schaal- en schelpdiergerechten is Stork al jaren een favoriet onder de visliefhebbers. Het bevind zich in een mooi industrieel pand met een prachtig terras. Fruits de mer anyone?

Ook leuk! Vind hier de leukste plekken in Amsterdam Noord >

MOS

Lunchen of dineren in een sterrenzaak met prachtig uitzicht? Reserveer dan een tafeltje bij MOS. Gelegen op het uiterste puntje van het IJdok met links in de verte de NDSM-werf, rechts Amsterdam Centraal Station  is het uitzicht van MOS ronduit spectaculair te noemen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gerechten…

Hangar 

De noordzijde van het IJ zorgt er met Hangar Amsterdam voor dat je het centrum van Amsterdam even achter je kan laten en het bruisende noorden ontdekt. Ruig en chique, daar staan ze voor. Van lunch tot borrel, het komt allemaal samen bij deze hippe spot in Noord.

De IJ-kantine

Eet jij ook zo graag in het zonnetje? Bij de IJ-Kantine kun je genieten van een uitgebreid ontbijt, lunch of borrel! Lokaal, vers en van Hollandse bodem. Dit zijn de drie pijlers van het visrestaurant. Elke dag rijden ze vanuit Noord naar IJmuiden om de meest verse vis te kiezen. We like!

Café Restaurant Nieges

Aan het water, groot, met heel lang zon én een lekker briesje. Hieris het op zomerse avonden prima te vertoeven! Mooi meegenomen: je kunt hier zowel buiten als binnen eten. Good to know: ze organiseren ook verschillende toffe events en brunches!

En, bij welke van deze leuke restaurants aan het IJ in Amsterdam schuif jij binnenkort aan?

CategoriesFijne Foodspots