7

7 x ETEN AFHALEN MET DE BOOT IN AMSTERDAM

San Marco met de boot - rerrassen per boot Amsterdam - aanmeren in Amsterdam - lunch op boot Amsterdam

Ken je dat? Ben je heerlijk aan het dobberen op de Amsterdamse grachten, krijg je opeens zin in een lekker hapje en drankje. Geen zorgen, want op deze
7 x leuke plekken kan je eten afhalen met de boot in Amsterdam. Dat wordt smullen op het water én lekker door varen!

Smullen op het water? Hier vind je 7 x eten afhalen met de boot in Amsterdam >

Een paar dingetjes vóórdat je gaat varen

In het vaarseizoen is het volop genieten van de unieke sfeer op de Amsterdamse grachten. Maar, wel met een paar vaarregels. Zo is er een maximumsnelheid van 6 km/u, mag er geen harde muziek afgespeeld worden én is het belangrijk dat we de grachten schoon blijven houden. Dat betekent geen afval overboord! Alle afspraken op het water vind je hier >

Ook leuk! 15 x terrassen met lang zon in Amsterdam >

San Marco

Zin in een Italiaanse hap? Dan ben je bij San Marco aan het juiste adres. Want bij het brugwachtershuisje, aan de Amstelkade, komen de dampende pizza’s via een speciaal doorgeefluik aan boord. Van simpele pizza’s Margherita tot verrassings pizza’s waar de toppings (nog) geheim zijn. Ze hebben het allemaal!
Adres: Amstelkade 148 A

Restaurant Amstelhaven

Op de Mauritskade staat aan het water het grote vlonderterras van restaurant Amstelhaven. Hier kan je een lekker broodje of (ijs)koud biertje bestellen zonder je boot te verlaten. Maar, je kan hier ook je boot aanmeren en op het terras aan tafel te schuiven om van al het lekkers te genieten. En, natuurlijk de prachtige locatie en van (lang) zon!
Adres: Mauritskade 1

Loetje aan ’t IJ

Genieten van de famous biefstuk van Loetje op het water? Dan heb je geluk! Bij Loetje aan ’t IJ kan je via de drijf-in het stukje vlees, zwemmend in jus, gewoon vanuit de boot bestellen. Ook leuk: heb je geen eigen boot, maar klinkt de combinatie van Loetjes biefstuk en de Amsterdamse grachten goed in de oren? Dan kan je de rondvaart van Loetje By Lovers boeken!
Adres: Werfkade 14

Hier vind je 25 x gezellige restaurants in Amsterdam >

Pont 13

In het bijna honderd jaar oude gemeentepont, op een prachtig gelegen plek in de Houthaven, vind je restaurant Pont 13. Vanuit het water kan je hier eten van goede kwaliteit bestellen variërend van (vegetarische) risotto tot vleesgerechten van de houtskoolgrill. Of je deze gerechten dan dobberend op je eigen bootje eet of aan dek gaat op het terras van het oude gemeentepont: aan boord eten is hier héél normaal!
Adres: Haparandadam 50

George Marina

Aan het water bij het nieuwe Amstelkwartier vind je een klein stukje Frankrijk. Bij George Marina bestel je fruit de mer, oesters en sushi, maar ook vleesgerechten en sandwiches. Allemaal vanuit je boot. De goods opgehaald? Blijf dan vooral in de buurt van het restaurant dobberen: de locatie heeft namelijk een uniek uitzicht én is dus het perfecte plekje op (en aan) het water om van je gerechten te genieten.
Adres: Spaklerweg 10A

I-Dock

Ben je met je boot bij het IJ in de buurt beland? Vaar dan langs een ander pareltje waar je eten kan afhalen met de boot in Amsterdam: I-Dock. Het is een restaurant met een eigen haven en groot terras. Maar, je hoeft het restaurant niet in om te kunnen genieten van de internationale menukaart. Drijf-in voor gevarieerde snacks to share, koude wijntjes en speciaal bieren of vleesgerechten.
Adres: IJdok 4

Ook leuk! 5 x kant-en-klare boxen bestellen in Amsterdam >

CINQ Oriental Bistro

Een boottrip is pas echt compleet met wat goede hapjes en verfrissende drankjes aan boord, niet? Bij CINQ Oriental Bistro bestel je een keer iets anders dan je standaard borrelhapjes: hier kom je voor de volledige Japanse ervaring. Gewoon in Amsterdam Zuid, met leuk uitzicht op het Olympische stadium. In combinatie met de lekkere curry’s, noedels & sashimi van de menukaart, worden écht al je zintuigen geprikkeld!
Adres: IJsbaanpad 12

En, op welke toffe plekken ga jij eten afhalen met de boot in Amsterdam?

CategoriesFijne Foodspots