1

13 x BIJZONDERE RESTAURANTS IN NEDERLAND

bijzonder dineren - bijzonder uit eten - dineren nederland - bijzondere restaurants

Als we het weer doen, dan doen we het goed. Want nu de horeca dan ein-de-lijk weer open mag, is dit een uitgelezen moment om onze culinaire bucketlist af te vinken. Een bijzonder vorkje prikken? Hieronder vind je de meest bijzondere restaurants om te dineren in Nederland.

Vind hier de meest bijzondere restaurants en locaties om te dineren in Nederland. Reserveer alvast!

Fruits de mer in de wijngaard

Kokkels leeg peuteren, oesters slurpen en langoustines peuzelen tússen de druiventrossen. De auto van de Francofiel kan deze zomer gewoon voor de deur blijven staan. Voor La Douce France kun je deze zomer namelijk aanschuiven bij pop-up restaurant ‘Fruits de mer in de wijngaard’, in Amsterdamse voorstad.

Bij dit bijzondere restaurant in Nederland staan met linnen gedekte tafels weids verspreid in de wijngaard, die vervolgens worden volgezet met bisque, baguette, een gigantisch plateau met schaal- en schelpdieren en een dessert. Niet onbelangrijk: je drinkt de wijn die gemaakt is van de druiven waar jij tussenzit. Meemaken? Let op, het pop-up restaurant is alleen open in de zomer weekenden in de zomer en ontzettend populair, dus wees er snel bij. Reserveren kan via fruits de mer in de wijngaard >

pop-up restaurants amsterdam - popup restaurant 2021 - pop-up concepten - pop-up restaurants nederland

Stap in de dinner train

Wil je bijzonder dineren terwijl het decor constant verandert? Schuif dan in de speciale dinner train, een als restaurant ingerichte trein die je gedurende een rit twee uur door het prachtige Hollandse landschap brengt en tegelijkertijd een driegangen menu geserveerd. Ook kun je een bijpassend wijnarrangement boeken en heb je keuze tussen de 1e of 2e klasse. Het leuke is: iedere tafel staat naast het raam, dus tafelen en van het uitzicht genieten is gegarandeerd.

Ieder weekend (vrijdag t/m zondag) vertrekt de Dinner Train vanuit één van de 20 steden, waar en wanneer precies vind je in de agenda. Hier reserveer je een tafel in dit bijzondere restaurant >

bijzondere restaurants nederland

Vuurtoreneiland – Amsterdam 

Een uniek stukje natuur in ons geliefde Amsterdam. Je wordt opgehaald door de historische “IJveer XIII” die je in een uur naar dit bijzonder plekje vaart. Een wilde omgeving met loslopende dieren in een prachtig bloemperk. Voor €100,- word je opgehaald en afgeleverd bij het Lloyd hotel in Amsterdam, maak je een mooie tocht per boot met hapjes en drankjes, geniet je van een uitgebreid 5-gangen diner met wijnarrangement en water/koffie/thee.

Wees ervan bewust dat reserveringen 2 maanden van tevoren gemaakt moeten worden. Elke dag om 13:00 vind je de nieuwe beschikbaarheid in de reserveringsmodule op hun website. Van oktober tot en met medio mei zijn de diners in het Winterrestaurant. Van medio mei tot en september in het Zomerrestaurant. 
Vuurtoreneiland >

bijzondere restaurants nederlandBijzondere restaurants Nederland // bijzondere restaurants Amsterdam // uniek dineren Nederland // bijzonder uit eten

Bijzonder restaurant aan huis

Een andere manier om bijzonder te dineren, is door een privé chef in je eigen huis uit te nodigen. Wie denkt dat alleen celebrities en drukke carrièretijgers met rijke vrienden dat doen heeft het mis. Een chique diner aan huis bereidt door een privé kok is populairder dan ooit en dat vinden wij als levensgenieters niet zo gek, want: hallo unieke, culinaire ervaring!

Je kiest je favoriete gezelschap, hebt nergens omkijken naar – geen reistijd, afwas of schoonmaak – en aan het einde van de avond ben je een bijzondere gastronomische ervaring rijker. Een privé chef aan huis vind je hier >

Moon – Amsterdam

Moon is een 360 graden draaiend restaurant dat zich bevind op de 19e verdieping van de A’DAM Toren. Met panorama uitzicht op Amsterdam specialiseren chef Jaimie van Heije en Tommy den Hartog zich in klassieke gerechten met een moderne twist en laten ze al hun creativiteit los op de gerechten. Een van de meest bijzondere restaurants van Amsterdam met een fantastisch uitzicht.
Moon >

12 x Toffe restaurants voor een gangendiner of chef’s menu >

REM Eiland – Amsterdam

In het lijstje van bijzondere restaurants mag deze zeker niet ontbreken. Dineren op de locatie waar vroeger een rebelse piratenzender gevestigd zat. REM Eiland zond de eerste commerciële tv-programma’s uit voor miljoenen kijkers. Dit is dus een restaurant met een historisch verhaal. En het leuke is dat het nog precies op een zendmast lijkt. Je kunt hier terecht voor borrels, lunches en diners. Bijzonder uit eten met uitzicht op het IJ dus!
REM Eiland > 

Allemansgeest – Voorschoten

Verscholen als een witte waterlelie ligt restaurant Allemansgeest aan de Vliet in een oude boerderij, met een prachtig uitzicht over het water. Naast het à la carte restaurant heeft het restaurant een serre, een tuinzaal, een tuinhuis en een historische opkamer. Een perfecte locatie voor een romantische date night dus.
Allemansgeest >

Chateau Neercanne – Maastricht

Altijd al willen dineren in een restaurant met een Michelinster? Bij restaurant Chateau Neercanne in Maastricht kun je dit doen in een prachtig kasteel. Hier ga je gegarandeerd genieten van eten op hoog niveau. Ook leuk: je kan ook langskomen voor een wijnproeverij in de wijnkelder, die met kaarsen verlicht wordt. Deze luxe ervaring zal je zeker niet snel vergeten.
Chateau Neercanne >

Bijzonder overnachten? Op deze 8 locaties kun je slapen in een wijnvat >

Het Zalmhuis – Rotterdam

De locatie, het eten, de inrichting.. Eigenlijk alles aan het Zalmhuis in Rotterdam is bijzonder. En dan hebben we het nog niet eens over het terras gehad. Onlangs heeft dit restaurant een totale make-over gehad en de uitkomst is om over naar huis te schrijven. Tip van ons, bestel een ‘bijzonder zalm gerecht’ en een goed glas wijn en je avond kan niet meer stuk.

‘Tegen de stroom in bereik je iets bijzonders… Trek je terug uit de drukte van de stad en laat je veroveren door de verleidingen van het Zalmhuis.’

Zalmhuis >

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Zalmhuis (@zalmhuis) op

Ook lekker! Vind hier de 100 beste restaurants van Nederland > 

Hoftrammm – Den Haag

Tram 3035 maakt niet alleen één van de mooiste tochten door Den Haag, maar is ook nog eens omgetoverd tot een echte culinaire verrassing.  Het wordt een uitdaging om je op de route te focussen wanneer je in ruim 2 uur een heerlijk 5-gangendiner krijgt voorgeschoteld, samengesteld door Pierre Wind.

Stap voor €79,50 aan boord en laat je begeleiden door Voorburg, Den Haag Centrum, Scheveningen Zwarte Pad, Hollands Spoor en Scheveningen Haven. Een aperitief, verschillende amuses, brood en een bijpassend wijnarrangement met bronwater zijn inbegrepen in de prijs. Een bijzonder diner en citytripje in één dus.
Hoftrammm >

Dit bericht bekijken op Instagram

Rit 1.396!

Een bericht gedeeld door Hoftrammm (@hoftrammm) op

Meer bijzondere restaurants in Nederland >

Dinner in Motion – Eindhoven

Bij dit restaurant in Eindhoven is geen moment hetzelfde. Stel je voor, samen met jouw tafelgenoot geniet je in een wereld van 360 graden projecties. Op tafel, achter je, boven je, overal waar je kijkt zie je beelden van de meest unieke landschappen samen met kunstzinnige aspecten. In 2,5 uur tijd geniet jij aan een lange tafel van allerlei culinaire verrassingen.

Het leukste aan deze beleving is dat je niet wekenlang hoeft te sparen om iemand te kunnen verrassen. Voor € 69,- heb jij je plekje al bemachtigd en betaal je alleen nog voor de drankjes die je besteld. Gegarandeerd bijzonder dineren en een echte aanrader!
Dinner in Motion >  

bijzonder dineren - bijzonder uit eten - dineren nederland - bijzondere restaurants Bron: Dinner in Motion // bijzondere restaurants // bijzonder dineren // bijzonder uit eten // bijzondere restaurants amsterdam // hoftrammm // dinner train

Nog een bijzonder restaurant, buiten Nederland >

Dinner in the Sky – Brussel

Oké, buiten de Nederlandse grenzen, maar deze moeten we toch met jullie delen! Dinner is the Sky is een wel heel letterlijke manier om jouw culinaire beleving naar een hoger niveau tillen. Dinner in the Sky laat jou namelijk genieten van een compleet verzorgt diner op maar liefst 50 meter hoogte. Denk aan diner met bijpassend wijnarrangement onder het genot van een adembenemend uitzicht.

Houd je meer van een HighTea, -Wine of -Beer of wil je er zeker van zijn dat je hele familie aanwezig is? Samen met jou wordt er naar een passende invulling gekeken zodat ook jouw beleving uniek wordt. Hier reserveer je dit diner > 

Bijzonder dineren in Nederland. Bijzondere restaurants in Nederland.Bron: Dinner in the Sky // bijzondere restaurants // bijzonder dineren // bijzonder uit eten

Bij welke van deze bijzondere restaurants ga jij binnenkort dineren?