V

VAREN IN NEDERLAND: 7 x BIJZONDERE ROUTES

varen in nederland - vaarroutes nederland - bijzondere routes nederland - vaarroutes - varen nederland - vaarroute nederland - bijzonder vaarroutes

Zin om een mooie route te varen op een vrije dag? In ons land zijn er genoeg prachtige stukken waar je met de boot kunt komen! Hieronder vind je daarom 7 bijzondere routes om te varen in Nederland.

Vind hier een selectie van mooie vaarroutes in Nederland > 

1. Varen door de Amsterdamse grachten

Het lijkt ons duidelijk: de Amsterdamse grachten kunnen niet ontbreken in dit lijstje met bijzondere vaarroutes in Nederland. Deze ervaring is bij de Travelers Choice Awards van Tripadvisor zelfs verkozen tot de leukste ervaring van de hele wereld! Meemaken? Je kunt gewoon een boot huren in Amsterdam en daarop de grachten verkennen. Ben je met een grotere groep? Je kunt ook een sloep huren in Amsterdam, waar je met 12 personen op kan.

2. De Limburgse Maas

Tijdens deze route vaar je met de Maas van Noord naar Zuid Limburg. Start in Gennep of Cuijk en volg de rivier naar beneden. Ervaar de fijne sfeer aan de maasplassen en in de maasstadjes. Geniet onderweg van de Limburgse gastvrijheid en de Bourgondische levensstijl. Bezoek het pittoreske Arcen, wandel door het kleine centrum van Venlo of de mooie historische binnenstad van Roermond.

 De perfecte picknick voorbereiden? Vind hier de beste tips, recepten en inspiratie >

3. Varen in Weerribben-Wieden

Weerribben-Wieden is misschien wel dé plek voor een lekker boottochtje. Vaar bijvoorbeeld door de omgeving van Giethoorn en ontdek daar de gezellige terrasjes aan het water. Zoek je liever wat meer rust op? Vaar dan door het mooie Nationaal Park De Weerribben, een uitgestrekt moerasgebied met prachtige natuur.

varen in nederland - vaarroutes nederland - bijzondere routes nederland - vaarroutes - varen nederland - vaarroute nederland - bijzonder vaarroutes

4. De Elfstedentocht varen

De weersomstandigheden zitten de laatste jaren niet mee voor de schaatsliefhebbers. Watersporters hebben het veel makkelijker, die kunnen deze route gewoon elke zomer varen. Tijdens de Elfstedenroute ontdek je de prachtige rivieren en meren die het landschap van Friesland zo mooi maken. Je kunt jouw eigen start van de route per boot in iedere plaats of stad in Friesland bepalen.

5. Muurgedichtenroute Waterland

De Muurgedichtenroute is een cultuurhistorische gids die je al varend in een kano of fluisterboot langs 25 dierengedichten leidt. Deze gedichten vind je op de muren in de dorpen van Waterland en in de stad van Monnickendam. Het is eigenlijk een ode aan de dieren die vroeger een grote rol gespeeld hebben in de regio. Op de route liggen pittoreske dorpjes als Ilpendam, Uitdam en Zuiderzeestadje Monnickendam.

Ook leuk! Vin hier 15 nationale parken in Nederland >

6. In de Biesbosch

Op de grens van Holland en Brabant ligt de Biesbosch, een uniek natuurgebied dat het grootste zoetwatergetijden gebied van Europa is. Huur hier een fluisterboot en geniet van de rust en dat heerlijke gevoel van vrijheid. Zoek naar dieren uit het bos zoals de bever, vos, ree, boommarter, haas en Noordse woelmuis. Gebruik zeker een van de aanlegplekken en steigers om aan land te gaan voor een wandeling of picknick.

7. Vaarroute Waddenzee

De Waddenzee is een super mooi gebied om doorheen te varen, zeker als je een zeilboot hebt. Als je hier gaat varen, moet je wel rekening houden met de getijden. Het handigste is om ongeveer een half uur na hoogtij te vertrekken vanuit de haven van Vlieland. Op deze vaarroute geniet je van de heerlijke zeelucht en het uitzicht op badplaats De Koog.

En, welke van deze vaarroutes in Nederland ga jij als eerste varen?

Bron omslagfoto: Beleef de Biesbosch

CategoriesWalk & Visit