I

INTERNATIONALE ALLURE EN FANTASTISCH ETEN BIJ THE HARBOUR CLUB IN AMSTERDAM-OOST

The Harbour Club. Internationale Allure. Internationaal dineren in Amsterdam. The Harbour Club Amsterdam. Sushi & sashimi. The Harbour Club Amsterdam Oost. Terras aan het water. Bijzonder dineren in Amsterdam. Fruit de Mere The Harbour Club

Een uiterst unieke locatie in Amsterdam met internationale allure, een gemoedelijke sfeer en niet geheel onbelangrijk: buitengewoon goed eten. Degene die The Harbour Club kent, herkent de blend tussen Barcelona, Miami en de Côte d’Azur. In Oost bevinden ze zich op een industriële locatie, in een oude wijnterminal.

Toegegeven, The Harbour Club is wat posh. Binnenlopen over de rode loper, ontvangen worden in een aparte hal, chique geklede gasten, net als de bediening. Even wennen, als je meer een eten-aan-de-bar-type bent. Maar hallo ’s ff. Een belevenis creëren voor hun gasten, dat kan The Harbour Club in Amsterdam-Oost als geen ander. Vanaf het moment dat je naar binnen loopt, totdat je weer buiten staat. Het is een herinnering op zich.

De immense ruimte

The Harbour Club in Amsterdam-Oost is gevestigd in een voormalige wijnterminal en heeft een oppervlakte van 2200 vierkante meter. Dat is even slikken. Want het is een hele uitdaging om van zo’n gigantisch pand een sfeervolle locatie te maken. Maar die uitdaging, die hebben ze met een rode strik overwonnen. Het ‘top notch gestylde’ interieur, een zes meter lange visvitrine, een eyecatcher van een cocktailbar en kunstzinnige muurschilderingen. Over het terras tegenover het Borneo-eiland nog niet eens gesproken. Misschien wel het allermooiste terras van Amsterdam, met comfortabele stoelen en uitzicht op de haven. Zowel de binnen- als buitenruimte is fantastisch aangekleed en sluit volledig aan bij het concept van The Harbour Club.


The Harbour Club. Internationale Allure. Internationaal dineren in Amsterdam. The Harbour Club Amsterdam. Sushi & sashimi. The Harbour Club Amsterdam Oost. Terras aan het water. Bijzonder dineren in Amsterdam. Terras The Harbour ClubThe Harbour Club Amsterdam-Oost

Goede koffie drinken in Amsterdam- Oost? Hier moet je zijn!

Verrassende kookkunsten

Eenmaal aangeschoven (maar nog lang niet uitgekeken, laat staan bijgekomen van de impressies) is het tijd om ons te laten verrassen door de kookkunsten van het professionele team in de open keuken. Gefocust op het eten, en alleen het eten, straalt de passie ervan af. Met hun opgebouwde status hebben ze de lat hoog weten te leggen -en waargemaakt- als je het ons vraagt.

Ze mixen hoogstaande kookkunsten met een eigenwijze twist en hebben oog voor elk detail. Ze laten hun duidelijke wortels in de haven zien en proeven met dagelijks gevangen en dus kraakverse vis. Zalm en tonijn waarvan zelfs wij even vergeten waren hoe het ook alweer ‘hoort’ te smaken. Geen tube-wasabi, maar het échte, échte spul. En ook de kwaliteit van het vlees (wij proefden de beef tataki en bullet steak) is ongekend. De bereiding (eenvoudig en puur), de opmaak en de smaken (vlees van de open Josper grill, in roomboter gebakken zeetong en gegrilde kreeft en in sojasaus gebakken beef) kloppen als een bus.

The Harbour Club. Internationale Allure. Internationaal dineren in Amsterdam. The Harbour Club Amsterdam. Sushi & sashimi. The Harbour Club Amsterdam Oost. Terras aan het water. Bijzonder dineren in Amsterdam.The Harbour Club Amsterdam-Oost

Met smaaksensaties als de gewokte bullet steak met avocado, bosui en knoflook-soja, of de Gnocchi Parisienne met ricotta en doperwtencrème zal je diner een onvergetelijke ervaring zijn. Niet te vergeten dat, zodra je water- of wijnglas in de buurt van de bodem komt, er een vriendelijke meneer of mevrouw klaarstaat om je te voorzien van een hervuld glas. Gezien hun locatie in een oude wijnterminal kan het natuurlijk niet anders dan dat ze een goede, uitgebreide wijnselectie hebben om de gerechten mee te versterken.

Na zes hartige gerechten was het tijd om de avond zoet af te sluiten met The Chocolate Dream, een selectie aan chocoladesmaken die aan tafel afgemaakt wordt met warme chocosaus. Gelukkig was het niet één van die typische chocoladedromen, maar gewoon werkelijkheid op de prachtige tafel van de prachtige Harbour Club.

The Harbour Club. Internationale Allure. Internationaal dineren in Amsterdam. The Harbour Club Amsterdam. Sushi & sashimi. The Harbour Club Amsterdam Oost. Terras aan het water. Bijzonder dineren in Amsterdam. The Cocholate DreamThe Chocolate Dream

Kwaliteit en gastvrij

Liever te veel personeel, dan onderbemand en de kantjes er vanaf lopen. Deze visie is duidelijk zichtbaar tijdens een avondje dineren bij The Harbour Club. Geen moment hebben we moeten opkijken, wachten of hebben we twijfels gehad over of ons eten nog wel kwam en over wat we nou eigenlijk aan het eten waren. Het rondlopende personeel is oplettend en de helicopterview straalt er vanaf. Ondanks dat is er een duidelijke taakverdeling en voel je: ik ben in goede handen vanavond. De doelstelling van The Harbour Club is dan ook glashelder: iedere gast moet 100% tevreden het restaurant verlaten en met veel plezier terugkijken op zijn/haar bezoek.
Oh, en als je die horecatopper in jouw vriendenkring aanbeveelt en hij/zij door de selectieronde komt, dan staat er een diner voor twee op jou te wachten.

The Harbour Club. Internationale Allure. Internationaal dineren in Amsterdam. The Harbour Club Amsterdam. Sushi & sashimi. The Harbour Club Amsterdam Oost. Terras aan het water. Bijzonder dineren in Amsterdam.The Harbour Club Amsterdam-Oost

The Harbour Club goes Cabaret

Voor in de agenda: op 29 september vindt hét spraakmakende evenement van The Harbour Club plaats. Volgens onze gastheer Timo is het er een om echt niet te missen. Een 180-graden ervaring vol entertainment van acrobaten, live-acts, danseressen, muziek & nog veel meer! Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via https://theharbourclub.com/amsterdam-oost/

Praktische informatie:
Cruquiusweg 67

1019 AT Amsterdam
T 020 – 767 0421
Openingstijden

Zondag t/m donderdag: 11.00 – 01.00 uur
Vrijdag: 11.00 – 02.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 02.00 uur
Keuken
Zondag t/m vrijdag: 12.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 23.00 uur
http://www.theharbourclub.nl
amsterdam@theharbourclub.nl

PIN IT

Ben jij al bij The Harbour Club in Amsterdam geweest? In dit artikel vertellen wij jou wat wij van The Harbour club in Amstersdam vonden. We delen graag onze ervaring met jou!

 

Bron omslagfoto, interieurfoto en teamfoto: The Harbour Club
Bron The Chocolate Dream: The Daily Dutchy