5

5 x PRACHTIGE KASTELEN IN NEDERLAND

kastelen nederland - prachtige kastelen - mooiste kastelen nederland - mooie kastelen nederland - kasteel nederland - kasteel in nederland - dagje uit nederland - bijzonder plekken nederland

Op zoek naar een sprookje in eigen land? Bezoek dan eens een prachtig kasteel! Wil je weten waar je deze kunt vinden? Hieronder vind je 5 prachtige kastelen in Nederland.

Vind hier de mooie kastelen in Nederland > 

1. Slot Loevestein

Slot Loevestein vind je op de plek waar de Maas en Waal samenkomen en de provincies Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar kruisen. In dit Hollandse rivierenlandschap liet een ridder in 1361 zijn kasteel bouwen. Zin in een koninklijke overnachting? In Slot Loevestein vind je een Suite & Breakfast, perfect voor een ontspannen nachtje weg. 

2. Het Muiderslot

Het Muiderslot is zo’n middeleeuwse waterburcht die je vaak ziet in films. Het is een vierkant kasteel met een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten. Het kasteel vind je in Muiden aan de rivier de Vecht en aan het IJmeer. Zin in een boottochtje? Er is een veerdienst die een mooie route vaart tussen IJburg en het Muiderslot.

3. De Haar

Kasteel de Haar bij Utrecht is het grootste en meest bijzondere kasteel van Nederland. Bezoek het met een rondleiding of maak een wandeling in het park. Kasteel de Haar ziet er misschien uit als een middeleeuws sprookje, maar achter de hoge muren vind je heel wat anders! Het geeft namelijk inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20ste eeuw.

Ook leuk! Vind hier 12 mooie dorpen in Nederland om te bezoeken >

4. Kasteel Doornburg

Kasteel Doornenburg vind je in het rivierengebied van Waal en Rijn en is al zo’n 700 jaar oud. Binnen kun je de Middeleeuwen ook nog echt beleven. Iedere 3e zondag van de maand is de riddergroep Knights of the Four Quarters hier te vinden. Daarnaast heeft dit kasteel als enige in Nederland een boerderij binnen de kasteelmuren.

5. Kasteelruïne Valkenburg

Waan je ook in Middeleeuwen bij een bezoekje aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul. De geschiedenis van dit kasteel gaat helemaal terug tot de 11de eeuw. Een andere plek waar je zeker heen moet gaan  is de Fluweelengrot, het gangenstelsel onder de Kasteelruïne. Door de vaste temperatuur van 12 graden is het hier op warme dagen prima vertoeven.
En, welke van deze mooie kastelen in Nederland ga jij als eerste bezoeken?

CategoriesNederland