R

ROOFTOP KITCHEN GARDEN & BAR JUPINER & KIN

We schreven al over Dutch Eatery Persijn dat gevestigd is op de begane grond van het QO hotel. Het restaurant op zich is een bezoek méér dan waard. Maar wanneer je de fabuloso lift in kan stappen om er op de bovenste verdieping weer uit te gaan en daar een nóg meer fabuloso rooftopbar aantreft, dan weet je: dit was de fietsroute waard. Cocktailbar. Jupiner & Kin. Rooftopbar Jupiner & Kin. Garden kitchen & bar Jupiner & Kin. Qo Hotel Amstelkwartier.

We schreven al over Dutch Eatery Persijn dat gevestigd is op de begane grond van het QO hotel. Het restaurant op zich is een bezoek méér dan waard. Maar wanneer je de fabuloso lift in kan stappen om er op de bovenste verdieping weer uit te gaan en daar een nóg meer fabuloso rooftopbar aantreft, dan weet je: dit was de fietsroute waard.

Cocktailcreaties

Of je nou houdt van cocktailbarren of niet: Jupiner & Kin is er eentje die op je lijstje moet. Niet alleen worden hier namelijk bijzondere cocktailcreaties klaargemaakt door de professionele bartenders, ook de keuken heeft zijn menukaart goed op orde.

Rooftopbar Jupiner & Kin

Raw-food

Terwijl jij zuinig nipt aan je ‘Led Light District’, waar ingrediënten als wodka, aardbei, kweepeer en Nederlandse bubbel gemixt zijn – maken de kleine raw-food gerechtjes de culinaire ervaring rond. Bijna net zo rond trouwens als het panoramische uitzicht, beter te bekijken met de verrekijkers die klaarliggen.

Kitchen garden & bar

Bijzonder daten met je lover? Hier moet je zijn!

Rooftop garden

De gerechtjes worden enkel onder de 41 graden geserveerd en dat vergt een flink portie creativiteit van de keuken, zeker wanneer je afhankelijk bent van eigen oogst, zit daar uitdaging in. ‘’Maar wel een héle leuke uitdaging; met producten werken die letterlijk boven je hoofd groeien’’. Een van de koks nam ons mee naar de bijzondere kas. En met bijzonder bedoel ik, led-light-cubes-machines-bottons-bijzonder. De moestuin op je balkonnetje is er echt níks bij.

Zoetwatervissen 

Vooralsnog staat de kas vol met groentes, kruiden en vruchten. Alsof dat nog niet tof genoeg is, wordt deze binnenkort aangevuld met de zoetwatervis die beneden bij Persijn op ons bord lag. De bakken waarin deze gekweekt worden hadden nog wat to be fixed kinderziektes, maar hier wordt keihard aan gewerkt. Binnenkort worden technieken gebruikt en zullen de zoetwatervissen in samenwerking met de Landbouwuniversiteit van Wageningen gekweekt worden.

Jupiner & Kin

Optimaal genieten

Weer aangekomen in de Instagrammable (sorry dat ik deze term weer gebruik, maar dan begrijpen jullie wel wat ik bedoel) bar, genoten we nog even van de zojuist vertrokken zon, de awardwinning cariño cocktail, gerookte zalm met venkel en appel, de rauwe courgetti met pesto en kaas en uiteraard – elkaar. Dat laatste gerecht klinkt trouwens minder boeiend dan het smaakte. Daar had de vriendelijke bediening ons trouwens al voor ‘gewaarschuwd’. Het was namelijk heerlijk, en nog altijd beter dan andersom (goed klinken en vies smaken, snap je?).

Rooftopbar Jupiner & Kin

Dit zijn de meest Instagrammable hotels ter wereld!

Jeneverbes

En waar die naam vandaan komt? De rooftop bar dankt zijn naam deels aan de jeneverbes. Je weet wel, het hoofdingrediënt voor de oer-Hollandse drank Jenever. Dat Kin, dat betekent letterlijk nabij. In Juniper & Kin’s geval betekent het de ‘community’ van Amsterdam. Leuk, vonden wij.

Afijn, deze garden kitchen & bar is met de bijzondere raw-bites, signature cocktails, het panoramische uitzicht over Mokum en het superprefessionele & vriendelijke personeel zéker een bezoekje waard. En als je er dan toch bent, breng dan een bezoekje aan de onderburen Persijn. Of visa versa!

Juniper & Kin
Hotel QO
Amstelvlietstraat 2c
Amsterdam Oost
Drinks & bites

Drankje doen bij Jupiner and Kin in Amsterdam. Cocktailbar met uitzicht over heel Amsterdam. #cocktailbaramsterdam #cocktailbar

 

CategoriesDrankje doen