D

DE BESTE PLEKKEN VOOR EEN (ZOMERSE) DATE IN AMSTERDAM

Een knappe (Tinder/Happn)date gescoord, maar geen idee wat je gaat doen? Of komen de lentekriebels voor je lover weer naar boven? Want ligt het aan ons, of is daten met mooi weer een heel stuk leuker? Uren blijven hangen op een terras, struinen langs de grachten of afspreken aan het water. Wij zochten 9 perfecte plekken voor jullie date uit!

En ja, we vroegen ook advies van het het mannelijk geslacht, dus met deze dates scoor je sowieso punten. Of het nu de eerste is, of de zoveelste!

Een food festival – na het eten neerploffen op het gras

Een foodfestival is niet alleen een van onze favoriete dingen aan de zomer, het is ook een perfecte plek voor een date. Het is ongedwongen en je hoeft dus niet de hele avond aan tafel te blijven zitten. En je kunt meteen zijn smaak even testen (”ik lust geen vis”, ”ik drink geen alcohol”, ”iewwww olijven” – nou dan weet je snel genoeg) en als het in het ergste geval niet leuk is, stort je je gewoon volledig op het eten.

Geen foodfestival, maar wel heel leuk: festival Roef. Een festival op de leukste dakterrassen van de stad die je naar ongekend hoogtes brengt. Love is in the air zeg maar. Letterlijk. Hoe romantisch?

Bron: Rollende Keukens | Daten in Amsterdam

Ook romantisch: een bezoekje aan het grootste restaurantfestival van Nederland!

Ton Ton Club – speelplek voor volwassenen 

Bij de TonTon Club stap je een wereld binnen vol neon, videospelletjes, flipperkasten en andere retro games. Dit is dus sowieso een date-winnaar bij ons mannelijk panel. Met iets minder mooi weer is de Ton Ton Club de leukste plek voor een originele date. In deze grote speelhal kun je even laten zien dat je echt niet bang bent om hem te verslaan en heb je samen de grootste lol. Is het wél goed weer? Ga dan naar PUCK – airhockey spelen en af en toe het terras terug op!
Google Maps: Polonceaukade 27 (West), Sint Annendwarsstraat 6 (Centrum)

Bron: TonTon Club | Dateplekken Amsterdam

Een openluchtbioscoop – films onder de sterrenhemel

In de zomer is het natuurlijk veel te warm voor een donkere date in de bioscoop, maar denk eens aan een openluchtbioscoop. Handje vasthouden onder de sterrenhemel, terwijl je waarschijnlijk niet te veel naar de film kijkt, maar vooral naar elkaar (mits het klikt uiteraard). Op verschillende plekken in de stad kun je naar films in de buitenlucht kijken. Veel romantischer dan dit wordt het eigenlijk niet hoor…

Het Amsterdamse bostheater – het stralende middelpunt van de zomer

Geen zin in een date in een restaurant of aan een bar, waar je de meiden van de date af moet slaan (of andersom)? Doe eens iets totaal anders en ga naar het Amsterdamse bostheater. Met het lekkere weer zit je hier de hele avond buiten tussen de natuur. Neem je eigen drinken en hapjes mee of bestel een picknickmand. Vind hier het zomerprogramma!
Google Maps: De Duizendmeterweg 7

Bron: Bostheater | Daten in Amsterdam

Pacific Parc – terrassen aan het park & water

Het park is natuurlijk een hele fijne plaats voor een casual date. Een flesje wijn en een picknickmandje mee (of bestellen via Foodora). Maar als je geen zin hebt om in het gras te zitten, kun je natuurlijk ook verplaatsen naar een terras in of aan het park. Pacific aan het Westerpark is een perfecte plek voor een ongedwongen date. Het personeel is lekker informeel en de sfeer is eigenlijk altijd goed; hier kun je uren blijven hangen.
Google Maps: Polonceaukade 23

Pllek – zwoele zomeravond aan het water

Bij Noord denk je misschien niet gelijk aan romatiek, maar dan vergeet je Pllek. Aan het stadsstrand kun je op een zwoele, warme zomeravond uren zitten. Aan het water.
Google Maps: Tt. Neveritaweg 59

Bron: Pllek | Daten in Amsterdam

ZOOmeravonden – daten in de dierentuin

Leuke woordgrap én een geweldig idee voor een originele date: de ZOOmeravonden in Artis. Een date in de dierentuin? Ja, echt. Want tijdens deze speciale avonden is Artis veel langer geopend en zijn er onder andere optredens en andere activiteiten. En wie na afloop nog geen zin heeft om naar huis te gaan kan terecht bij het romantische terras van de buren: Café Restaurant de Plantage.
Google Maps: Plantage Kerklaan 38-40

Bron: Edwin Butter | Daten in Amsterdam

De Hallen – de hele dag op stap

Eten, film, mode, ambacht en architectuur komen samen in de voormalige tramremise in Oud-West. Hier kun je dus terecht voor een complete date-day & night. Prop elkaar eerst vol in de foodhallen (geen geforceerd 3-gangendiner) en kijk of het klikt. If so, dan kun je een hal opschuiven en een film kijken bij de filmhallen. Uitgekeken? Drankje in de Kanarie Club dan maar?
Google Maps: Hannie Dankbaarpassage 47

Kattenliefhebbende date? Bezoek deze kroegentijgers!

Volkshotel – sprakeloos van het uitzicht

Sprakeloos of uitgesproken? Whatever. Het heeft in ieder geval iets romantisch; de Amsterdamse lichtjes bekijken vanaf een dakterras? Er zijn natuurlijk een heleboel goede plekken om de hoogte in te gaan in Amsterdam, maar het Volkshotel is een van onze favorieten. Hier hangt een fijne nuchtere sfeer en kun je lekker uren blijven hangen. Bekijk hier de agenda voor leuke avondjes!
Google Maps: Wibautstraat 150

Wat is jouw go-to voor een zomerse date? Laat het ons weten via @girlswhomagazine!