5

5 x BOEKTIPS VOOR EN DOOR GIRLBOSSES

Girlboss boektips! reading. Good books. Booktips. Van verhalen voor het slapen gaan, tot luchtig leesvoer tijdens tripjes tot serieus “food for the brain”. Waar we twee weken geleden de beste #girlboss podcasts bespraken, hebben we deze week weer een fijne lijst voor jullie klaarstaan. Voor de ladies van de oude stempel: dit zijn onze boektips voor echte girlbosses!

Van inspirerende verhalen voor het slapen gaan, tot luchtig leesvoer tijdens tripjes tot serieus “food for the brain”. Wij hebben een fijne en motiverende boekenlijst voor jullie klaarstaan. Voor de ladies van de oude stempel: dit zijn onze boektips van en voor echte girlbosses!

1. Good Night Stories for Rebel Girls –
Francesca Cavallo & Elena Favilli

Onze personal favorite. In “Good Night Stories for Rebel Girls” worden 100 verhalen verteld over #girlbosses die het mega ver geschopt hebben in de meest extravagante branches. Wat als de prinses uit dat sprookje niet met prins Charming trouwt maar in plaats daarvan een badass astronaut wordt? Sprookjes over rebel girls waar wij, vrouwen, allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen – jong én oud. PS: ook een hele leuke cadeautip voor je nichtje, zusje, moeder of natuurlijk voor jezelf! Koop het boek hier.

Girlboss boektips

Met deze 5 girlboss podcasts verveel je je nooit meer tijdens het wachten >

2. We Should All Be Feminists –
Chimamanda Ngozi Adichie

Feminist in hart en nieren, maar wél een bijzondere. Adichie beschrijft zichzelf als “a Happy African Feminist Who Does Not Hate Men And Who Likes To Wear Lip Gloss And High Heels For Herself And Not For Men”. Met dit motto wilt ze het taboe van het traditionele feminisme doorbreken. Feminisme anno 2018 is niet meer geiten-wollen-sokken en mannenhaat – feminisme anno 2018 staat voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen, iets waar iedereen naar zou moeten streven. “We Should All Be Feminists”. Adichie is een ware inspiratie; zélfs op de catwalk waar haar boektitel met trots wordt geshowd. Koop het boek hier.

Boeken

3. Babe, You Got This. –
Emilie Sobels & Martje Haverkamp

Powervrouwen Emilie Sobels & Martje Haverkamp begonnen met het idee achter hun boek omdat ze zelf de behoefte voelden naar tips van andere girlbosses. Vanuit deze behoefte ontstond “Babe, You Got This.” En inmiddels het werkboek “Babe, You Got This. Het Werkboek” plus perstour door heel Nederland. In het boek staan onder andere de succesverhalen van Amsterdamse business woman Nina Pierson en onwijs creatieve interieur styliste slash influencer Elisah Jacobs. Must read voor girlbossesin spé! Koop het boek en werkboek hier.

Lees hier ons interview #workmode oprichtster met Emilie Sobels >

4. Girlboss –
Sophia Amoruso

In de podcasts top 5 verscheen ze op de eerste plek; ook in deze lijst met girlboss leesvoer mag het succesverhaal van NastyGal’s Sophia Amoruso niet ontbreken! In “Girlboss” vertelt Amoruso haar levensverhaal en hoe ze door middel van (veel!) vallen en opstaan haar Girlboss imperium heeft opgebouwd. De autobiografie leest lekker weg en is daarnaast gevuld met catchy quotes (…voor onder die nieuwe Instagram-foto?). Kortom: deze boektopper mag absoluut niet ontbreken! Koop het boek hier.

Houd je meer van literaire thrillers? Dit boekenlijstje is iets voor jou >

5. Not That Kinda Girl –
Lena Dunham

In deze bestseller belicht schrijfster Lena Dunham haar ervaringen en wat ze heeft geleerd door de jaren heen. Zichzelf “bewijzen” tegenover het mannelijke geslacht doet ze niet meer, verliefd worden op de “bad guy” nog wel. Een heerlijke roman met een licht feministisch tintje. Perfect voor een zondagmiddag op het balkon deze zomerse dagen! Koop hier het boek.

Girlboss boektips

Welk boek ben jij van plan te lezen, of heb je misschien al gelezen? Wij zijn benieuwd naar jouw girlboss lessen & ervaringen!

Dit vind jij misschien ook leuk..

CategoriesChill