&

”MIJN HOOFD KENT HET WOORD RUST NIET” | Drankje met… The Daily Dutchy Vivian Secrève

Wij spraken The Daily Dutchy Vivian Secrève herself en naast het feit dat dat heel gezellig was, was het erg interessant en motiverend om een mede editorial-chief te horen over haar werk en bijbehorende struggles. Zo deelde ze verschillende tips en tricks over het runnen van een online magazine, dat zich in haar geval richt op Hollandse hotspots & trends. Portie inspiratie nodig? Lees dan verder! Girlboss. Interview. Motivation. Inspiration.

Wij spraken The Daily Dutchy Vivian Secrève herself en naast het feit dat dat heel gezellig was, was het erg interessant en motiverend om een mede editorial-chief te horen over haar werk en bijbehorende struggles. Zo deelde ze verschillende tips en tricks over het runnen van een online magazine, dat zich in haar geval richt op Hollandse hotspots & trends. Portie inspiratie nodig? Lees dan verder!

Hoe ziet jouw werk er ongeveer uit?

Uhh chaotisch, haha! Iedere week ziet er voor The Daily Dutchy echt heel anders uit. Dat is iets wat ik heel leuk vind, maar tegelijkertijd heel lastig, omdat structuur altijd ontbreekt. Maar over het algemeen bestaat mijn week vooral uit heel veel eten en heel veel drinken. Gemiddeld bezoek ik per week zo’n vijf evenementen en ook op de dagen dat ik mezelf voorneem om niet te drinken, wordt er bijvoorbeeld een WijnSpijs diner geserveerd en kan ik absoluut geen nee zeggen. Maar goed, je kan ook geen foodie zijn zonder alles uit te proberen. Het hoort bij mijn baan! Af en toe sport ik wel hoor. Drie keer per week sta ik in de kickboksschool. Heel leuk, maar man man – die spierpijn!

Drankje met.. The Daily Dutchy Vivian Secrève

”Binnen één dag had ik een website, een logo, vijf artikelen en een Instagram in elkaar geflanst!”
-The Daily Dutchy Vivian Secrève

Waar en waarom ben je begonnen met The Daily Dutchy?

Tijdens mijn scriptie had ik regelmatig studieontwijkend gedrag. Zo zat ik in The Coffee Company het werk weer voor me uit te schuiven toen het idee van een online magazine me te binnen schoot. Tot sluitingstijd werkte ik het idee uit en diezelfde dag nog had ik een naam, een logo, een website met vijf artikelen en een Instagram in elkaar geflanst. Vanuit daar ben ik (tijdens mijn scriptie) verder gegaan met het uitwerken van mijn online magazine.

Op zoek naar een inspirerende werkplek in Amsterdam? Wij hebben er 10 uitgeprobeerd!

Wat onderscheidt The Daily Dutchy van alle andere bloggers en magazines?

Ik denk vooral mijn zelfspot. Gaat er iets mis of maak ik een blooper, dan lach ik er vaak zelf het hardst om. Heb ik een kamelenteen op een Instagram-foto, dan mag iedereen dat weten. Daarnaast onderscheid ik mezelf met de naam van mijn online magazine. The Daily Dutchy richt zich echt alleen op Nederlandse merken en producten, iets dat lang niet bij iedereen zo is.

Drankje met.. The Daily Dutchy Vivian Secrève

”Ik hield een boekje bij met alle hoogtepunten, dat motiveert ontzettend”
-The Daily Dutchy Vivian Secrève

Wat is jouw gouden tip voor samenwerken met merken?

Vooral dat je aan je kwaliteit moet werken en niet aan je kwantiteit, door lekker dicht bij jezelf te blijven. Ik geef toe dat je het hele commerciële af en toe gewoon nodig om je brood te kunnen verdienen, dat hoort er nou eenmaal bij. Maar ik zeg absoluut niet tegen alles ja. Ik maak echt m’n onderscheid door zoveel mogelijk te werken met duurzame, Nederlandse merken. Liever 10 minder betaalde klussen, dan 1 grote, hele commerciële samenwerking. Maar goed, als ik dan wel een heb, dan geef ik hier uiteraard een creatieve twist aan. Zoals deze Tosti Hero Hawaï Tosti!

Drankje met.. The Daily Dutchy Vivian Secrève

”Ik hield een boekje bij met alle hoogtepunten”
-The Daily Dutchy Vivian Secrève

Op welk moment wist je zeker: dit is het doorbreekpunt van The Daily Dutchy?

Toen ik begon schreef ik zo’n drie artikelen per dag en dat gaat echt ten koste van de kwaliteit. Nu ik me meer focus op diepgang in artikelen, is mijn lezersaantal alleen maar aan het groeien. Dat voelt erg fijn. Daarnaast hield ik in het begin een boekje bij met alle hoogtepunten. Het eerste ontvangen product, de eerste uitnodiging voor een persevenement of een perstour. Door dat bij te houden motiveerde ik mezelf ontzettend en behield ik de drive om door te gaan. Als ik in een werk-dipje zit, pak ik dat boekje erbij en weet ik weer waar ik het voor doe en hoe ver ik al ben gekomen. Mijn tip is dus echt om stil te staan bij elk succes dat je behaalt!

Toe aan een dosis empowering inspiratie? Volg deze girlboss influencers!

Wat vind jij het grootste nadeel aan jouw werk?

Soms zit er zoveel tijd in potentiele samenwerkingen die uiteindelijk uitlopen op niets. Tuurlijk hoort dat erbij, maar als je 40 keer heen-en-weer mailt en er vervolgens tóch niets uitrolt is dat best irritant. Daarnaast vind ik het vervelend dat mijn werk soms onderschat wordt. ‘’Alleen een Instagram post?’’, hoor ik dan. Die mensen weten niet hoeveel tijd er kan zitten in het creëren van een idee, een goede setting, de content en het bewerken. Op zulke momenten voelt het werk best ondergewaardeerd.

Drankje met.. The Daily Dutchy Vivian Secrève

Hoe kom jij écht tot rust?

Mijn hoofd kent het woord rust eigenlijk niet echt – ik sta altijd aan. Als ik in slaap probeer te vallen krijg ik ineens 34 nieuwe concept ideeën die ik het liefst meteen uit wil werken. Dat kan best vermoeiend zijn soms, zoals je je wel kunt voorstellen. Soms zou ik een knopje willen waarmee ik alles in één keer ff uit kan zetten, maar helaas.

Wel helpt het als ik bij mijn ouders ben op het platteland, daar loop in tussen de natuur en de kippen en praat ik bij met m’n ouders of lees ik een boekje. Anderzijds heb ik weer last van een kleine FOMO als ik daar ben. Je weet wel, fear of missing out. Gelukkig wordt dat met de jaren wel minder!

10 redenen om naar Zuid-Afrika te vertrekken!

Je bent op allerlei plekken in de wereld geweest. Waar vindt jouw ‘perfecte’ vakantie plaats, en hoe ziet ‘ie eruit?  

De reis waar ik met het meeste plezier en herinneringen op terugkijk was naar Thailand met mijn inmiddels ex. We waren daar een maand en heb zó ontzettend veel gezien. Omdat ik een echte explorer ben, ‘moet’ ik constant geprikkeld worden. In een land als Thailand, waar je continu van plek naar plek reist, lukt dat heel goed.
Zo heb ik bijvoorbeeld olifanten (mijn aller-aller-lievelingsdieren) verzorgd en moet ik huilen van geluk. Wat een geweldige dieren! Daarnaast is het fijn dat als je voor een wat langere periode op reis gaat, je écht de tijd kunt nemen om dingen te zien en in je op te nemen. Ja en deze kun je vast raden, want naast het ontdekken van bijzondere plekken speelt goed eten een belangrijke rol tijdens het reizen. Joh!

Wil jij deze ondernemende topper beter leren kennen? Volg Vivian via haar website The Daily Dutchy en/of via haar Instagram Account!

CategoriesDrankje met