W

WAAROM IEDEREEN ZONNEBRAND ZOU MOETEN GEBRUIKEN

zonnebrand - zonnebrand gebruiken - waarom zonnebrand - zonnebrand tips - zonnebrandcreme

Nu het zonnetje weer extra hard aan het schijnen is, grijpen we allemaal spontaan weer naar de halflege tubes zonnebrand van vorig jaar. Sommigen laten hem zelfs in de kast, in de hoop bruiner te worden. Toch moet dat anders. De zon schijnt het hele jaar door en mist geen enkel persoon. Maar waarom zou iedereen altijd zonnebrand moeten gebruiken?

Lees verder waarom iedereen zonnebrand zou moeten gebruiken >

Zomer, herfst, lente of winter – je zou altijd zonnebrand moeten smeren. Ook als je denkt dat de zon niet super fel schijnt, wordt je huid blootgesteld aan de UVB-stralen. Wij hebben zeven redenen op een rijtje gezet waarom ook jij iedere dag zou moeten smeren.

Moet je daar jong al mee beginnen? Ja! Eigenlijk gewoon nu direct. Het Queensland Institute for Medical Research in Australië heeft uitgezocht wat het niet smeren van zonnebrand op de lange termijn doet en daar schrik je van.

Dus daarom, onze redenen om zonnebrand te smeren:

1. Beschermt tegen schadelijke UV-stralen

De ozonlaag is aan het slinken. Dat geeft ons onder andere een hoger risico om te worden beïnvloed door de schadelijke zonnestralen. Je hebt de zon natuurlijk nodig voor je dagelijkse dosis vitamine D, maar dat betekent niet dat je je huid niet hoeft te beschermen tegen huidaandoeningen. Dit voorkom je met zonnefactor (SPF) in je dagelijkse routine.

Te heet? Deze ijskoffie is in 1 minuut klaar! >

2. Vermindert het risico op huidkanker

Deze huidaandoeningen kunnen klein zijn, maar kunnen ook in extremere vormen komen. Draag je zonnebrand om je te beschermen tegen het risico van de verschillende soorten huidkanker, met name melanoom. Melanoom is een agressief type huidkanker.

3. Verlaagd de roodheid in je gezicht

Ook al voor het eventueel verbranden. Rode vlekken of bijvoorbeeld couperose of rosacea kunnen verminderd worden door het smeren van zonnebrand.

4. Voorkomt het vroegtijdig verouderen van de huid

Zonnebrand beschermt tegen de tekenen van veroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes. Onderzoek heeft aangetoond dan mensen jonger dan 55 jaar die dagelijks zonnebrandcrème gebruiken, 24% minder kans hebben op diepere rimpels. Dat scheelt behoorlijk wat!

Suns out, picknick out: de perfecte picknick organiseer je zo >

5. Voorkomt verbranden én te snel bruin worden

Een verbrande huid is een verzwakte huid. Maar een te gebakken huidje is niet veel beter. Wanneer je aan het zonnen bent, loop je het risico om je huid flink te beschadigen door de harde UVB-stralen.

6. Creëert een gezondere huid

Je huid bevat enkele essentiële proteïnen zoals collageen, keratine en elastine. Deze worden beschermd door zonnebrand. Ze zijn nodig om de huid soepel en gezond te houden. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème ’titanium oxide’ bevat voor ultieme werking.

Hack! Zo koel je wijn het snelst >

7. Werkt beter dan een lange jurk

Oké, ligt aan de stof, maar over het algemeen wel! Een katoenen jurk, vooral als deze vochtig is (door zweet of water), biedt geen bescherming tegen de schadelijke zonnestralen. Zorg er dus voor dat je dus ook de rest van je lichaam goed insmeert, ook als je lange kleding draagt.

En, smeer jij vanaf nu ook iedere dag zonnebrand op je gezicht?

CategoriesChill