N

NOM NOM: DEZE IJSKOFFIE IS BINNEN 1 MINUUT KLAAR

ijskoffie recept - cold brew koffie maken - nescafe ijskoffie - dolce gusto cold brew - dolce gusto ijskoffie - snel ijskoffie maken

Dat de zon zich ein-de-lijk laat zien kan maar een paar dingen betekenen. De picknickkleden komen uit de kast, de rosé staat koud en team Girls Who drinks minstens één ijskoffie per dag. Meestel twee. Of drie. Want de Cold Brew Coffee van Dolce Gusto heeft het ons wel héél makkelijk gemaakt. Glas met ijsblokjes onder het apparaat, hendeltje swipen, prrrrrrrrrt – en genieten!

Met een droge keel in de zon? Don’t worry. Deze Cold Brew staat in een handomdraai voor je neus. Hoe je dat doet leggen we even uit.

Voor NESCAFÉ is het duidelijk wat koffieliefhebbers nodig hebben in de zomer: écht goede ijskoffie. Geen warme koffie met ijsblokker erin (bah!), maar een baristawaardige Cold Brew die met koud water wordt bereid, net als in de meeste trendy koffieshops. En daar hebben ze flink geduld voor gehad: de koffie wordt urenlang in koud water geweekt om de zachte smaak vrij te maken. Zo is de ijskoffie verfrissender en minder bitter dan wanneer dezelfde koffie met warm water wordt gezet.

Wij kunnen je alvast garanderen: deze ijskoffie is héérlijk verkoelend. Zelf uitproberen? Wij hebben het recept voor je.

Dit heb je nodig:

Koffiezetapparaat van NESCAFÉ
1 capsule Cold Brew Coffee
5 ijsblokjes (maar, hoe meer hoe beter, als je het ons vraagt)1 (gekoeld) glas
Optioneel: (vegan) melk

Tekst gaat door onder de foto

ijskoffie recept - cold brew koffie maken - nescafe ijskoffie - dolce gusto cold brew - dolce gusto ijskoffie - snel ijskoffie maken

Zo maak je de Cold Brew Coffee:

1. Pak jouw favoriete glas uit de kast en vul deze met ijsblokjes
2. Doe de Cold Bew capsule in jouw machine en sluit deze goed.
3. Zet je machine op 6 streepjes (yes, lekker vol!)
4. Shift het hendeltje naar de koude kant (links)
5. Optioneel: voeg nog een scheutje (vegan) melk toe
6. Ga – als het even kan – in de zon zitten en geniet!

En als je net als wij een NESCAFÉ machine in de keuken hebt staan, probeer dan ook zeker hun vegan macchiato’s. Kiki’s favoriet is de Coconut Macchiato. Ook lekker met ijsblokjes!

 

CategoriesDrankje doen